Marubeni, yol inşaatı uzmanı Bomag’ı hizmet verdiği markalar arasına kattı

Marubeni, yol inşaatı uzmanı Bomag’ı hizmet verdiği markalar arasına kattı

Yol inşaatı sektörünün global markası Bomag ile Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. önemli bir işbirliğine imza attı. Bomag, artık Türkiye pazarında Marubeni Dağıtım ve Servis güvencesi ile hizmet verecek.

marubeni-bomag4.jpg

Marubeni Dağıtım ve Servis 60 yıllık geçmişe sahip yol makineleri markası Bomag’ı hizmet verdiği markalar arasına kattı. Marubeni ve Bomag arasındaki işbirliği yapılan bir basın toplantısı ile duyuruldu. Marubeni Dağıtım ve Servis ve Bomag arasındaki işbirliği 1 Ocak’tan itibaren başladığı belirtildi. Çırağan Palace Kempinski’da düzenlenen işbirliği toplantısına Marubeni Dağıtım ve Servis Genel Müdürü Eşref Zeka, Marubeni Dağıtım ve Servis İş Makinaları COO’su Burçak Birand ve Bomag CEO’su Ralf Junker katıldı.

“BOMAG İLE ÖNEMLİ BİR YOLCULUĞA ÇIKTIK”

Marubeni Dağıtım ve Servis Genel Müdürü Eşref Zeka toplantıda yaptığı açıklamada, “Bugün Bomag ile önemli bir yolculuğa çıktık. Bomag kendi sektöründe lider bir marka. Müşteri odaklı yaklaşımı ile başarıyı yakalamış bir marka olan Bomag, 60 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Marubeni olarak biz de iş makineleri sektöründe 40 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Bomag ile yaptığımız bu işbirliğinin her iki taraf için başarılı olacağına inanıyorum. Marubeni olarak önceliğimiz müşterilerimize çözüm üretmek” dedi.

“TÜRKİYE’DE YÜZDE 50 PAZAR PAYI HEDEFLİYORUZ”

Bomag CEO’su Ralf Junker de yaptığı sunumda Bomag’ın 1957 yılında Almanya’da kurulduğunu belirtti. 1962 yılında Bomag’ın ilk silindiri çıkardığını vurgulayan Ralf Junker, 1963 yılında Japonya’da bir şube açan Bomag’ın hiçbir zaman tek bir ülkede çalışma düşüncesiyle hareket etmediğini kaydetti. 2001 yılında asfalt yöneticisini (asfalt silindiri) pazar sunduklarını söyleyen Junker, 2006 yılında da Bomag’ı Payat firmasının satın aldığını anlattı. Junker, 2019 yılında Robomag’ı, 2022’de ise my Cockpit’i devreye aldıklarını sözlerine ekledi.

Geçen yıl 1 milyar euro ciro elde ettiklerini belirten Junker, toprak, asfalt, atık alanında 250’den fazla ürün çeşitliliğine sahip olduklarının altını çizdi.

Junker, kendisinin 36 yıldır Bomag’da çalıştığını ve 2017 yılından bu yana da firmanın CEO’su olarak görev yaptığını kaydetti.

Bomag’ın şu an dünya genelinde 5 tane üretim tesisinin olduğunu anlatan Junker, bu tesislerin Almanya, İtalya, ABD, Çin ve Hindistan’da olduğunu belirtti. 150’den fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Junker, yaptığı sunumda Fayat Grubu hakkında da bilgi verdi. İnşaat ve yol makineleri üretmek amacıyla 1957 yılında faaliyet geçen Fayat’ın yıllık cirosunun 5 milyar euro olduğununu kaydeden Junker, grubun 22 binden fazla çalışana sahip olduğunu vurguladı.

Müşterilerine çözüm üretmenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Junker, İstanbul Havalimanı’nın inşaat sürecinde Bomag makinalarının kullanıldığını ve bu durumun kendilerini çok gururlandırdığını anlattı.

Türkiye’de pazar paylarını yüzde 50’ye çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Junker, kendilerini yol inşaatında uzman olarak gördüklerini kaydetti.

“TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDE İYİ BİR PAZARA SAHİP OLURSAK TÜRKİYE’DE FABRİKA AÇABİLİRİZ”

Toplantının soru-cevap bölümünde “Bomag’ın Türkiye’de üretim yapma düşüncesinin olup olmadığı” ile ilgili bir soru üzerine Junker şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’de bir fabrika açabiliriz ama fabrika açacağımız yerde çok iyi bir pazar payına sahip olmamız gerekiyor. Sadece Türkiye pazarında değil, Ortadoğu’da iyi bir pazara sahip olursak fabrika açabiliriz” dedi.

“BOMAG’I TÜM ÜRÜN GRUPLARINDA TÜRKİYE PAZARINDA İLK SIRAYA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Marubeni Dağıtım ve Servis İş Makinaları COO’su Burçak Birand da yaptığı açıklada şunları söyledi: “Bomag 60 yılı aşkın süredir yol inşaatına yönelik ürünler üretiyor. Bulunduğu alanda belli ürün gruplarında lider konumda. Marubeni  olarak hedefimiz tüm ürün gruplarında Bomag’ı Türkiye pazarında ilk sıraya taşımak. Bomag, kurulduğu 1957 yılından bu yana milyonlarca kilometre yolun yapılmasında etkin bir rol oynadı. Marubeni olarak satış sonrasına ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

marubeni-bomag5.jpg

 

Etiketler :