Prof. Dr. Batuhan Kocaoğlu kitabında “Tek Tıkla Şirket Yönetmek”i anlatıyor

Prof. Dr. Batuhan Kocaoğlu kitabında “Tek Tıkla Şirket Yönetmek”i anlatıyor

Prof. Dr. Batuhan Kocaoğlu’nun “Tek Tıkla Şirket Yönetmek - Dijital Dönüşüm, ERP Süreçleri kitabı; kurumsal eğitimler ve üst yönetim brifinglerine hazırlık için, çok sayıda konu hakkında bilgiler içeriyor.

Piri Reis Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Batuhan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz yıl çıkan kitabı Tek Tıkla Şirket Yönetmek - Dijital Dönüşüm, ERP Süreçleri” kurumsal yazılımların başarılarını artıracak yöntemleri anlatıyor.

Palme Yayınevi’nden çıkan Tek Tıkla Şirket Yönetmek - Dijital Dönüşüm, ERP Süreçleri” kitabının önsüzünde Prof. Dr. Batuhan Kocaoğlu kitapla ilgili özetle şunları söylüyor: “Bu kitapta yer yer ‘üst yöneticilere’ vurgular yaparak farkındalığı sağlamayı da amaçladım. Uygulayıcılar için de pratikleştirilmiş metodolojiler ve çözümlere yer verdim. Hem sektör hem de akademik tarafta epey süre geçirdiğim için, okuyucu gözüyle de olabildiği kadar sade bir dilde anlatımı tercih ettim.

Kitapta belli bölümleri, belli okuyucu gruplarına öncelikle önerdim. İlk 1. ve son 7. bölümler özellikle üst yönetimdekilerin okuması gereken bölümler. Konunun uzmanları, kendilerini geliştirmek isteyenler için tüm bölümler uygundur.

Diğer taraftan özellikle verdiğim ERP eğitimlerinde materyal sıkıntısı çektiğim için, sektör eğitimlerinde ve derslerde kullanılmak üzere 5. ve 6. bölümleri olduğunca uygulamaya yönelik, iş senaryosu üzerinden hazırladım. Buradaki senaryolar ve temel bilgiler hem sektördeki ERP eğitimlerinde, hem de akademideki ilgili lisans, yüksek lisans derslerinde (Yönetim Bilişim Sistemleri, Lojistik Bilişim Sistemleri, ERP, vb.) faydalı olacaktır.”

Tek Tıkla Şirket Yönetmek - Dijital Dönüşüm, ERP Süreçleri

kitabı; kurumsal eğitimler ve üst yönetim brifinglerine hazırlık için, çok sayıda konu hakkında bilgiler içeriyor. Kitaptaki pratik bilgiler, aşağıdaki gibi pek çok soruyu yanıtlıyor:

  • Teknolojinin gerçekten fayda sağlaması için neler yapmalı ?
  • Dijital olgunluk ölçümü (skorlama) nasıl yapılmalıdır ?
  • Kurumsal yazılımların kuralları nelerdir ?
  • Master data (ana veri) nedir, neden önemlidir ?
  • Order to cash (siparişten tahsilata) süreci adımları, işlem kayıtları ve raporları nelerdir ?
  • Teknolojiyi nasıl seçmeliyiz ?
  • İdeal sistem geçişini nasıl yapmalıyız, sonra nasıl yönetmeliyiz?
  • Direnç ve risklerle başa çıkmanın yolları nelerdir?
  • Başarı için en uygun yaklaşım nasıl olmalı ?

Etiketler :