TREDER, deprem felaketi için seferber oldu

TREDER, deprem felaketi için seferber oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası Türk treyler sektörü yaraları sarmak için hemen harekete geçti. Deprem felaketinde kayıp veren treyler sektörü, bölgenin ihtiyaç duyduğu malzemelerin taşınması için seferber oldu. İlk günden itibaren AFAD’a nakdi yardım yapan TREDER üyeleri, treylerler dolusu yardım malzemesinin toplanmasına ve yardım organizasyonlarının gerçekleştirilmesi için çalıştı.

treder-deprem.jpg

10 ili vuran ve 13 milyon insanın etkilediği deprem felaketinde treyler sektörü de acı kayıplar verdi. Özelikle Hatay, İskenderun ve Adana’da faaliyet gösteren TREDER üyelerinin çalışanlarından hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu. TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, vefat edenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi. Hatay, merkezli BRF’nin de fabrikasının zarar gördüğünü aktaran Şentürk, meslektaşına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Treyler Sanayicileri Derneği, ‘deprem felaketinin’ ardından bünyesinde oluşturduğu iç iletişim ile bölgenin ihtiyaç duyduğu yardım ve lojistik destek seferber oldu. TREDER, özellikle iş makinalarının, vinçlerin taşınması için ihtiyaç duyulan lowbedler’in temini için büyük gayret gösterdi. Ellerindeki lowbed ve araçları deprem bölgesi için kamunun emrine veren TREDER üyeleri, müşterilerini de bu konuda bilgilendirerek, yönlendirdi. Bunun sonucunda yurtdışından da olmak üzere birçok lowbed ve treyler deprem bölgesinde görev yaptı ve yapmaya devam ediyor.

TREDER üyeleri ayrıca depremin ilk günü başta AFAD olmak üzere belirlenen kuruluşlara bağışta bulundu.

TREDER üyeleri ayrıca deprem bölgesindeki acil ihtiyaç olunan su, gıda malzemeleri, hijyen ürünleri, battaniye, uyku tulumu ve çadır gibi ürünleri bünyelerinde toplayarak kendi imkanlarıyla deprem bölgesine ulaştırdı.

TREDER üyesi Özünlü deprem bölgesi Hatay’da bir tane sahra mutfağı kurarak, kendi personeliyle depremzedelere hizmet veriyor.

 

Zirvenin gelirleri depremzedelere verilecek

TREDER Yönetim Kurulu, bu yıl 5’incisi yapılması planlanan ve deprem felaketi nedeniyle ertelenen Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nin tüm gelirlerini depremzedelere bağışlama karar aldı. Zirvenin yeni tarihi ise ilerleyen dönemde kamuoyuna duyurulacak.

Etiketler :