Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)  Suyolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı Sinem Dedetaş oldu

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Suyolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı Sinem Dedetaş oldu

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Suyolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı Sinem Dedetaş oldu

1885 yılında kurulan, 1900’den fazla üyeye sahip 100’den fazla ülkenin mensubu olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) zirvesinde toplu taşıma ve ulaşımın geleceği sürdürülebilir hareketlilik üzerinden konuşuluyor. Bu alandaki yenilikler ve çözümlerin ön plana çıktığı zirvede Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin 2023 - 2025 Suyolu Taşımacılığı Komitesi Başkanı olarak seçildi.

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ın başkanlığını yürüteceği komite, deniz ulaşımının sürdürülebilir ve kentsel toplu taşıma sisteminin bir parçası olarak tam rolünü oynamasını hedefliyor. UITP, toplu taşımanın ve çalışanlarının şehirlere hayat vermeye devam etmesini sağlamak için tüm sektörü desteklemeyi sürdürüyor.

Toplu ulaşımda deniz payının artırılması=Karbon salımının azaltılması

Komite Başkanı olarak seçilen Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, toplu ulaşımda denizin payının artırılması ve karbon salımının azaltılması yönündeki çalışmalarını anlattı. Şehir Hatları’nın sürdürülebilir kentsel hareketliliğe desteğinin altını çizdi.

Etiketler :