Yeni Komatsu PC210 Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni Komatsu PC210 Türkiye’de satışa sunuldu

Komatsu, orta ekskavatör sınıfının en nitelikli ve kompakt ürünlerinden biri olan Yeni PC210 hidrolik ekskavatörü, her şey dahil hizmet modeli Kompetan ile Türkiye’de satışa sundu. Hem şehir içi hem de şehir dışı kullanıma uygun Yeni PC210, eski modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sunuyor.

 

Temsa İş Makinaları, distribütörlüğünü yürüttüğü Komatsu markasının orta ekskavatör sınıfı için ürettiği Yeni PC210 hidrolik ekskavatörü her şey dahil hizmet modeli Kompetan avantajlarıyla Türkiye’de satışa sundu. Müşterilerin şantiyelerinde yapılan detaylı araştırmalar ve analizler sonrasında geliştirilen Komatsu PC210, hafriyat sahalarında farklı uygulamalara rahatlıkla uyum sağlayabiliyor, sorunsuzca uzun süre yüksek performans ile çalışıyor.

Kompetan avantajları ile satışa sunulan Yeni PC210’da 6.000 saat boyunca makinanın tüm periyodik bakımları -ataşmanlı kullanımdan kaynaklı ilave parça değişimleri hariç- orijinal Komatsu yedek parça ve yağlarla, Komatsu yetkili servisleri tarafından ücretsiz olarak yapılıyor, makinanın durumunu gösteren yağ analizleri ve Komtrax uydu takip sistemi raporları Yeni PC210 sahipleri ile belirli periyodlarla ücretsiz olarak paylaşılıyor. Ücretsiz operatör eğitimleri, 3 yıl / 6.000 saat komponent garantisi ve VIP destek hattı da Yeni PC210’da sunulan Kompetan avantajları içinde. Aynı zamanda Kompetan avantajları ile sunulan Yeni PC210 bu sayede ikinci el değerini de maksimuma taşıyor.

Daha Güçlü Motor, Yüksek Yakıt Ekonomisi ve Uzun Ömürlü Komponentler

Komatsu PC210, 165 beygir net motor gücüyle bir önceki model olan PC200’e kıyasla yüzde 12 daha fazla güç üretiyor ve bu yeni motorla Yeni PC210 eski modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor. Kule dönüş motorundaki iki kademeli tahliye ile dönüşlerde hibrit bir makina gibi çalışarak yine güç ve yakıt tasarrufu sunuyor.

Dizel motorlarda brüt beygir gücünden net beygir gücüne düşerken fanlı soğutma sistemleri ciddi miktarda güç harcarken, PC210’da bu kaybın önüne geçmek için daha büyük fan ve kayışlı kasnaklı sistem yerine viskoz kavramalı sistem kullanılıyor. Elektrik kontrollü değişken dönüş hızına ve daha büyük çapa sahip olan fan, daha az ses ve düşük yakıt tüketimiyle aynı soğutma performansını sağlıyor.

PC 210’un güçlü motoru ve gelişmiş özelliklere sahip hidrolik pompası, zorlanmadan çalıştığı için komponentlerin de ömrü uzuyor. Ayrıca yakıt kaçaklarını engelleme ve enjektör yastıklarındaki aşınmaları geciktirme amacıyla yapılan yenilikler enjektörlerin dayanımını artırırken kullanım ömürlerini de uzatıyor.

Bir ekskavatörden beklenenden daha fazlası

Komatsu kompakt ekskavatör PC210, yakıt ekonomisi sağlamak amacıyla daha birçok geliştirme ve yenilikle satışa sunuldu. PC210’da kullanılan hidrolik pompa 475 litre/dakika debiye sahip ve PC200 ile karşılaştırıldığında 39 litre/dakika artış sağlıyor. Yapılan çalışmaya göre seçilebilen 5 farklı ekonomi modu sayesinde optimum yakıtla en yüksek performansı sunuyor ve PC200’den daha az yakıt tüketimi sunuyor. Yeni teknoloji Pre-Cleaner sayesinde dizel motorun dışarıdan çektiği hava motor için zararlı olabilecek toz, kir vb. zararlı maddelerden bertaraf ediliyor. Yapılan elektronik yeniliklerin yanı sıra hidrolik pompa üzerindeki iki adet hidrolik açı sensörleri sayesinde PC210 çok hassas güç dengelerinde çalışıyor.

Operatör verimliliğinde de artış

Ergonomi açısından da birçok avantaj sunan PC210 paletli ekskavatör, operatöre verimli bir çalışma ortamı sunuyor. Önceki modelden farklı olarak PC210’un levyesinde direnç okuyan sensörler kullanılıyor. Bu da operatöre hassas çalışma imkanı sunuyor.

Etiketler :