DHL Express’ten karbon ayak izinin azaltılmasına destek!

DHL Express’ten karbon ayak izinin azaltılmasına destek!

DHL Express, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde büyük ölçekli gönderim yapan müşterilerinin tüm gönderilerini Karbon Nötr Taşımacılık hizmeti kapsamında taşıdı.

2050 yılında “0” emisyon hedefine ulaşmak üzere çalışmalarını yürüten DHL Express, çevre konusundaki farkındalığı artırmak ve bu yöndeki çalışmaları desteklemek amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü her yıl özel etkinliklerle kutluyor.

Bu kapsamda büyük ölçekli gönderimleri bulunan müşterilerin 5 Haziran’da DHL Express ile gerçekleştirdiği tüm gönderiler, ekstra bir ücretlendirme yapılmaksızın Karbon Nötr Taşımacılık hizmeti kapsamında taşındı. 2014 yılında hayata geçirilen Karbon Nötr Taşımacılık hizmeti, iklime olumsuz etkide bulunmadan ve karbon ayak izi oluşturmadan dünyanın herhangi bir noktasına gönderim yapma imkanı sunuyor. Dünya Çevre Günü’nde bu kapsamda gerçekleştirilen 2427 gönderinin seyahati boyunca oluşan karbon salınımı, Birleşmiş Milletler sertifikalı 8 büyük çevre projesine kaynak sağlanması yoluyla nötralize edildi.

DHL Express, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Tekirdağ’ın Gaziköy bölgesindeki ÇEKÜL Vakfı 7 Ağaç Ormanlarında 700 fidanlık bir koru oluşturdu. DHL Express doğaya olan sorumluluğuna önümüzdeki yıllarda da devam ederek 7 bin ağaçlık bir orman oluşturmayı hedefliyor.

DHL Express fidan dikme çalışmalarına 2014 yılında TEMA Vakfıyla başlamıştı. Dikilen fidanların sayısı bu yıl 1416’ya ulaştı.

Çevre duyarlılığı konusunu tüm çalışanlarıyla birlikte benimsemeye önem veren DHL Express, Sarıyer’de bulunan Atatürk Arboretumu’nda gönüllü çalışanlarının katılımıyla ve ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı Uzmanları desteğiyle “Doğadan Öğreniyorum” atölyesini gerçekleştirdi. Doğadan Öğreniyorum, kent içinde giderek azalan orman varlığına dikkat çekmeyi ve katılımcılara kent ormanlarında yaşayan türler hakkında bilgi vermeyi amaçlayan eğlenceli ve öğretici bir atölye. DHL Express çalışanları atölye ile duyularını kullanarak ormanı ve ormanda yaşayan farklı canlı türlerini tanıma fırsatı bulurken, doğadaki türler ve türler arasındaki bağlara ilişkin kalıcı bir farkındalık geliştirdi. 

Etiketler :