Amsterdam'ın toplu taşıma feribotu için temiz ve verimli PACCAR motoruları kullanılacak

Amsterdam'ın toplu taşıma feribotu için temiz ve verimli PACCAR motoruları kullanılacak

DAF Components, Amsterdam'ın IJveer 56 feribotu için iki PACCAR MX-11 motor sağlayacak. Belediye toplu taşıma şirketi GVB; düşük NOx emisyonları, düşük yakıt tüketimi ve daha uzun servis aralıkları nedeniyle bu motorları seçti.

DAF tarafından sağlanan güç kaynakları, NPS Diesel ve Vink Diesel iş birliğiyle "uyumlu hale getirilmiş" olan en yeni nesil Euro 6 PACCAR MX-11 motorların modelleridir. Değişiklikler, motorların sıcak motor odasında en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için uyarlanmış bir soğutma sistemini içeriyor. 
Talsma Shipyard Franeker, yarı kapalı büyük IJveer 56 feribotunu PACCAR motorlarıyla donatacak. DAF Components, uygulamanın başarıyla gerçekleştirilmesinin ardından ek olarak altı MX-11 motor siparişi alabilecek.

Benzersiz ve sürdürülebilir bir çözüm
DAF Trucks Bileşen Satışları Direktörü Alfred Beuwer "Motorlarımız, ülke içi su yolu taşımacılığı için en katı emisyon standardı Stage V IWW direktifinin gerektirdiğinden daha temizdir" dedi.

Motorlar çok düşük hızlarda maksimum performans sağlayacak şekilde tasarlandı. Beuwer açıklamasına şu şekilde devam etti: "Bu, hem düşük yakıt tüketimi hem de yolcular için daha konforlu bir deneyim anlamına gelir; motorlar aynı zamanda düşük titreşime sahiptir ve sessizdir. Temiz, konforlu ve verimli olan bu PACCAR motorlar; neredeyse tüm ülke içi su yolu taşımacılığı için benzersiz ve sürdürülebilir bir çözümdür."

Beş milyon yolcu
Amsterdam'ın ücretsiz feribot sistemi, şehrin kuzey ve güney kesimleri arasında pek çok kişi için vazgeçilmez bir bağlantı. Bu nedenle feribotlar sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar ve hatta bazen günün her saatinde çalışıyor. Feribotlar, IJ nehri boyunca her yıl toplamda yaklaşık beş milyon yolcu taşıyor.

Maksimum kullanılabilirlik
Amsterdam'da toplu taşıma büyük ölçüde IJveren feribotlarına dayanır, bu nedenle feribotların mümkün olduğunca çok çalışması çok önemli. PACCAR MX-11 motor da bu açıdan üstün. Bu motor tipi için standart değer 500 ile 600 çalışma saati arasında bir servis aralığı olsa da bu DAF motorlar, yalnızca 2000 motor saatinde bir servis bakımı yapılmasına ihtiyaç duyar, bu da kullanılabilirliği artırıyor. 

Amsterdam Limanı için PACCAR motorları
Amsterdam yerel hükümetine ait gemiler, PACCAR motorlarıyla ilk kez donatılmıyor. Daha önce DAF Components, Amsterdam Limanı (iki MX-13 motorlu bir gemi) ve Waternet (her biri bir MX-11 motorlu üç elektrikli hibrit tekne) için PACCAR MX motorlar sağlamıştı.
 

DAF Components
DAF Components, DAF Trucks'ın bir parçasıdır ve motor, dingil ve kabin gibi bileşenlerin önde gelen bağımsız tedarikçisi. Bunlar, dünyanın dört bir yanında otobüs, ülke içi su yolu tekneleri ile tarım ve sanayi için özel araç üreticileri tarafından kullanılmaktadır.

Etiketler :