Yeni nesil konteyner takip platformu cntracking.com 20 bin kullanıcıya ulaştı

Yeni nesil konteyner takip platformu cntracking.com 20 bin kullanıcıya ulaştı

500 binden fazla denizyolu rotasını ve 900’e yakın konteyner limanını veritabanlarında güncel olarak barındıran Türkiye’nin yeni nesil dijital konteyner takip platformu “www.cntracking.com” 20 bin kullanıcıya ulaştı.

2015 yılının Ağustos ayında, lojistik ve dış ticaret işletmelerine global ölçekte “konteyner takip çözümleri” sağlamak amacıyla kurulan www.cntracking.com 20 bin kayıtlı kullanıcı sayısına ulaştı.

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) merkezli hizmet veren www.cntracking.com 500 binden fazla denizyolu rotasını ve 900’e yakın konteyner limanını veritabanlarında güncel olarak barındırabiliyor. Platform ayrıca 60’nin üzerinde konteyner hattını takip edebilme ve raporlayabilme yetisine sahip. Tedarik zincirinin izlenilebilirliğini artırma hedefiyle yola çıkan platform kullanıcılarına 3 temel hizmet sunuyor.

Konteyner limana ulaştığı anda e-posta ile bilgilendirme hizmeti, 500 bin denizyolu rotası kapsamında limandan limana hangi armatörün kaç günde gittiği bilgisinin verilmesi ve yüklemelerin bütünleşik olarak takip edilebildiği kullanıcı paneli. Ayrıca, API ve I-frame özellikleriyle lojistik ve dış ticaret işletmelerinin dijitalleşme isteğini de karşılıyor.

“AMAÇ LOJİSTİK VE DIŞ TİCARET İŞLETMELERİNİN DİJİTALLEŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK”

2015 yılının Ağustos ayında resmen hizmete giren www.cntracking.com platformu küresel pazara hizmet etmek amacıyla İngilizce ara yüz ile hizmet veriyor. Günde ortalama 2 bin kullanıcı siteyi ziyaret ederken, kayıtlı kullanıcı sayısı 20 bini aşmış durumda. Kurucu ortak Prof.Dr. Okan Tuna’nın bu konuda yaptığı açıklama, “Kullanıcı sayımızın artması ürünümüzde yaptığımız gelişmeler. Kullanıcılardan aldığımız geri bildirimleri hızlı bir şekilde ürün geliştirme aşamasında kullanıyoruz. Bizi en çok sevindiren konu ise kullanıcıların yüzde 75’inin küresel pazarlardan bizi tercih etmesidir. 160’dan fazla ülkeden kullanıcımız var. Özellikle ihracat ve ithalatçıların rota ve transit süre bilgi aramaları çok yoğun

“ÜRÜN GELİŞTİRME SÜRECİ MÜŞTERİ BEKLENTİLERİ İLE PARALEL İŞLİYOR”

www.cntracking.com kurucu ortağı Prof. Dr. Okan Tuna’ya göre hem lojistik hem de dış ticaret işletmelerinin en büyük sorunu, içinde değerli yüklerinin olduğu konteynerlerinin limana vardığında anlık bilgilendirmenin güvenilir bir şekilde gerçekleştirilememesi. Tuna yaptığı açıklamada şunları belirtiyor: “Sektör tecrübemiz bize eğer farklı armatörler ile yüklediğiniz onlarca konteyneri takip etmeye kalkarsanız çok büyük sorunlar yaşayabileceğinizi gösterdi. Armatörlerin takip sistemlerinin birbirinden farklı olması ve çoğunun sadece anlık konteyner lokasyon bilgisi vermeleri kullanıcıları çok zora sokuyor ve konteynerin limana vardığı çok sonradan fark ediliyor. Bu durum ise, dış işletmeler için maliyet demek. Biz geliştirdiğimiz dijital platform ile kullanıcılarımıza ücretsiz olarak hangi armatör ile çalışır ise çalışsınlar ortak bir platform üzerinden hizmet sunuyoruz. Kullanıcı panelimiz, tüm armatörlerin aynı anda takip edilebilmesini çok kolay bir şekilde sağlıyor. Ayrıca, 500.000 rota dahilinde limandan limana taşıma süreleri hakkında da bilgi veriyoruz. Hem akademik hem de uygulama anlamında çok önemli bir know-how’a sahibiz. Bu özelliklerimiz ile küresel anlamda, tedarik zinciri izlenebilirliği boyutunda önemli bir boşluğu dolduruyoruz

PROF. DR. OKAN TUNA: “REFERANSLARIMIZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

www.cntracking.com referanslarının işletmenin en büyük gücü olduğunu belirten Tuna şunları belirtti: “Hizmet vermeye başladığımız günden itibaren bize güvenen işletmelerin dünya çapında büyük markalar olduğunu görmekteyiz. Royal Cargo (Brezilya), Eczacıbaşı (Türkiye), Airlift (ABD), DSV (Türkiye), Embassy Freight (Türkiye), ATG (Hindistan), Alhasawi Group (Kuveyt), Alltron Shipping (Singapur) bu işletmelerden bazıları. Önümüzdeki aylar içerisinde ABD’de açacağımız Miami ofisi ile özellikle Amerika bölgesinde de müşteri sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.” 

Etiketler :