İşte DAF'ın Yeni CF ve XF Kamyon Serisine Yeni Eklenen Araçlar...

İşte DAF'ın Yeni CF ve XF Kamyon Serisine Yeni Eklenen Araçlar...

Yeni CF ve Yeni XF serisine yeni araçlar eklendi. DAF Trucks yeni ürün serisine sekiz adet 2, 3 ve 4 dingilli sabit kasalı kamyon ve üç adet 3 ve 4 dingilli çekici olmak üzere toplam 11 çekici ve kamyon dingil yapılandırması ekledi. Yüzde 7'ye varan oranda daha iyi yakıt verimliliği ve 100 kg'a kadar daha hafif olma özelliğiyle yük kapasitesi artan yeni kamyonlarda kullanılan entegre kasa yapım modülleri kasa yapım süresini kısaltırken sınıfının en iyisi şantiye performansı sunuyor. Sektör lideri iş kamyonl

Sekiz adet 2, 3 ve 4 dingilli sabit kasalı kamyon ve üç adet 3 ve 4 dingilli çekicinin eklenmesiyle birlikte Kusursuz Mükemmellik artık DAF'ın tamamen yeni kamyon serisinde standart uygulama haline geldi. Kusursuz Mükemmellik, DAF Transport Efficiency felsefesinin en düşük işletme giderlerine ve en yüksek araç kullanım oranına ulaşma ilkesini yansıtıyor. Bu aynı zamanda Yeni CF, Yeni XF ve Yeni LF'in sahip olduğu kusursuz üretim kalitesini ve benzersiz sürücü konforunu da ifade ediyor.

DAF, yaz başında Yeni CF ve XF'in ilk uzun yük taşıma modellerini piyasaya sürmüştü. Şimdi de çok dingilli ve sabit kasalı araçların yeni bir serisini sunuyor. Yeni araçlarda alışılmış özelliklerin yanı sıra bazı benzersiz özellikler de bulunuyor.

YÜZDE 7'YE VARAN DAHA YÜKSEK YAKIT VERİMLİLİĞİ
Tüm yeni DAF kamyonları, sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş ve tamamen yeni ve yenilikçi, vites düşürme özellikli güç aktarma organları sayesinde yüzde 7'ye kadar daha iyi yakıt verimliliği sunuyor.

EKSTRA ŞASİ YERLEŞİM SEÇENEKLERİ VE EKSTRA YÜK KAPASİTESİ
Yeni CF ve XF için sunulan son derece kompakt EAS ünitesi, yeni sabit kasalı kamyon şasisi için de avantajlar sağlıyor. Artık EAS ünitesini bütünüyle (yani tek bir ünite olarak) birinci ve ikinci ön dingillerin arasına (8x4 FAD modelinde) takmak mümkün. Bu sayede boş alan; vinç ayakları, alet kutuları veya ekstra (yakıt) depolarının eklenmesine olanak sağlıyor ve 50 kg daha hafif olması sayesinde şasideki yerleşim seçeneklerini artırıp ekstra yük kapasitesi sunuyor

100 İLA 250 KİLOGRAMA KADAR DAHA FAZLA YÜK KAPASİTESİ
Benzer şekilde, çok dingilli çekicilerin ve kamyonların en yeni serisi, toplamda 100 kg daha hafif olan aktarma organı ve egzoz yapılandırmaları ile donatıldı. Bu da DAF müşterilerine daha yüksek yük kapasitesi sunabiliyor. Yeni dingiller ve bağlantı dingili setleri, inşaat uygulamalarında CF FAD 8x4 için 250 kg'a kadar toplam ağırlık tasarrufu sağlıyor.  

YENİ ELEKTRO-HİDROLİK YÖNLENDİRİLEN ARKA DİNGİLLER
Yeni CF ve XF programı kapsamındaki en önemli yeniliklerden biri hem çekicilerde hem de sabit kasalı kamyonlarda kullanılan ve maksimum manevra kabiliyeti sunan yeni arka dingil.  Yeni arka dingilde 30 kg daha hafif olması sayesinde ekstra yük kapasitesi sunan yeni geliştirilmiş EHS (Elektro-Hidrolik Direksiyon) sistemi kullanılıyor. Direksiyonun son derece hassas çalışmasını sağlayan faktörlerden biri EHS'nin hıza ve dingil mesafesine dayalı olarak arka dingildeki tekerlekler için optimum direksiyon açısını sürekli hesaplaması. Bunun avantajları en çok kamyonu şehir içinde kullanırken ve manevra yaparken hissediliyor. Sürtünme kayıplarının azalması ve direksiyon pompasının sadece direksiyon kullanılırken çalışması sonucunda yakıt tüketiminde yüzde 1'lik ek bir azalma sağlanıyor.

40 km/sa üzerindeki hızlarda dingil kendisini düz konumda kilitleyerek araç için maksimum denge sağlar ve olağanüstü yakıt verimliliğine katkıda bulunuyor. Buna ek olarak arka dingil yönlendirme sisteminde çok daha az sayıda bileşen kullanıldığından, üst düzey dayanıklılığa ve güvenilirliğe de katkı sağlıyor.

Yeni yönlendirmeli arka dingil 6x2 sabit kasalı kamyonlar ve çekicilerin yanı sıra 8x2 sabit kasalı kamyonlara da takılabiliyor.

EHS, 6x2 CF ve XF FAN araçlarda çıkarılabilir kasanın hızlı ve güvenilir şekilde yüklenmesine ve boşaltılmasına olanak sağlayacak şekilde hızla 90 milimetre alçaltılıp 185 milimetre yükseltilebilir yeni bir havalı süspansiyonla desteklenmiş.

YENİ İKİLİ MONTE EDİLEN ARKA DİNGİLLER
DAF ayrıca, en az 34 tonluk statik yük kapasitesi sağlayacak şekilde ikili monte edilen yeni 10 tonluk arka dingili de kullanıma sunuyor. Bu özellikle ağır konteynırları yüklerken ve boşaltırken çok büyük avantajlar sağlıyor. Yeni dingil, araç ağırlığını 25 kg kadar azaltmış. Yeni CF ve XF'te ağırlığı azaltmak için yapılan diğer yeniliklerle birlikte toplamda 125 kg'lık ek yük kapasite sunuluyor. DAF'ın ikili monte edilen yeni arka dingilleri 6x2 çekiciler ve sabit kasalı kamyonların yanı sıra 8x2 sabit kasalı kamyonlara da takılabiliyor.  

YENİ ÇİFT TAHRİKLİ POYRA HIZ DÜŞÜRME ÖZELLİKLİ BAĞLANTI DİNGİLLERİ
Düzenli olarak arazide kullanılan araçlar için DAF, yeni çift tahrikli poyra hız düşürme özellikli bağlantı dingilleri (HR1670T) sunuyor. Bu dingil takımında kullanılan döküm demirden imal edilmiş tamamen yeni dingil muhafazası, ağırlıkta 60 kg'lık ekstra azalma sağlıyor.

DİNGİL TAKIMININ YAĞ DEĞİŞTİRME ARALIĞI 450 BİN KİLOMETREYE ÇIKARTILDI

Mümkün olan en yüksek yakıt verimliliğini elde etmek için çok daha hızlı son dişli oranları (3,46, 3,61, 3,76:1) kullanılıyor. Bu oranlar motorun çok daha düşük devirlerde çalışmasını sağlıyor. Mümkün olan en düşük işletme maliyetlerinin sunulabilmesi için yeni bağlantı dingili takımının yağ değiştirme aralıkları 3 yıla ya da 450 bin kilometreye çıkarıldı.

Yeni çift tahrikli poyra hız düşürme özellikli bağlantı dingilleri ağır hizmet uygulamalarında kullanılan 6x4 ve 8x4 çekiciler ve sabit kasalı kamyonlar için sunuluyor. Bu seride kum ve çakıl taşımacılığına yönelik iki yönlendirilen ön dingilli FAD 8x4 sabit kasalı kamyon da bulunuyor. Bu modelde SCR ünitesi artık dikey egzozla entegre değil. Bunun yerine, kompakt boyutları sayesinde yeni EAS ünitesi her iki ön dingilin arasına tam olarak yerleştirilebiliyor. Yapılan bu tasarım değişikliğinin sonucunda ağırlıkta 115 kg azalma sağlanırken şaside daha fazla alan elde ediliyor.

AVRUPA İÇİN YENİ HAFİF 8X4 MİKSER ŞASİSİ
Hafif CF FAD 8x4 mikser şasisi artık 19 tonluk tek devir düşürücü (SR1132T) bağlantı dingili ve iki adet 7,1 tonluk ön dingil yapılandırmasıyla sunuluyor. Birleşik Krallık ‘ta popüler olan bu uygun maliyetli yüksek performanslı şasi artık Avrupa genelinde satışa sunuluyor. Direksiyon sistemi ile süspansiyonda yapılan optimizasyonun yanı sıra disk freninin ve dik egzoz borulu yeni kompakt EAS ünitesinin kullanılması sonucunda bu kamyonun ağırlığı sadece 9150 kg olup, sınıfında bir ilktir. Bu benzersiz mikser şasisi için 270 ila 330 kW (370 ila 450 hp) güç üreten yeni PACCAR MX-11 motor kullanılıyor.

KASA YAPIMCILARININ EN İYİ DOSTU
DAF, şaside yaptığı önemli geliştirmelerle kasa yapımcılarının en iyi dostu olma konusundaki sektör liderliğini sürdürüyor. Yeni Kasa Bağlantı Modülleri (BAM) kutu tipi kasa, ağır vinç, damper veya kancalı kaldırma sistemi takma işlemlerini hızlandırmada önemli bir rol oynuyor. Şasinin arka tarafındaki yeni ve genişletilmiş delik şekli; arka lift, vinç veya kutu tipi kasa takmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda bileşenlerin yerini değiştirmeyi ya da çeki demiri veya koruma sistemi takmayı da kolaylaştırıyor. Bu özellikleriyle yeni delik şekli aracı hazırlama sürelerini kısaltırken kasa yapım maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyor.

YENİ VE YENİLİKÇİ AKÜ ENERJİSİ İZLEME SİSTEMİ
Bir diğer yeni özellik de Akü Enerjisi İzleme ya da kısaca BEM sistemi. İsteğe bağlı olarak sunulan bu sistemde akünün şarj koşullarını tam olarak ölçmeyi sağlayan yeni geliştirilmiş bir sensör bulunuyor ve bu sistem, araçların en yüksek kullanılabilirlik oranıyla işe hazır olmasını sağlamak için çevresel koşulları da dikkate alabiliyor.

YENİ PACCAR MX-11 VE MX-13 MOTORLAR
DAF Transport Efficiency felsefesi doğrultusunda her damla yakıttan maksimum performansı elde etmek için gerekli tüm çaba sarf edilmiş. PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar baştan tasarlanmış. Yeni güç aktarma organlarını geliştirme sürecinin önemli hedeflerinden biri, daha düşük devirler daha düşük yakıt tüketimiyle sonuçlandığı için genel olarak vites küçültmek olarak adlandırılan motor devrini düşürmekti. Aynı zamanda, PACCAR motorların maksimum torku önemli ölçüde artırılarak dakikada 900 devir gibi düşük devirlerde bile maksimum tork elde etmek mümkün olmuş.
Hemen hemen tüm güç aktarma organlarının gücü 7 kW/10 hp ila 14 kW/20 hp artırılırken tüm yeni motorların torku 50 ila 200 Nm artırılmış. Buna ek olarak DAF, yeni CF ve XF'te "Çoklu Tork" uygulamasını hayata geçirerek en yüksek viteste 100 ila 150 Nm ek tork üretmeyi sağlamış. Bu sayede kamyonu en yüksek viteste daha uzun süre kullanmak mümkün olmuş ve bunun sonucunda yakıt tüketimi optimize edilirken performansın en üst düzeye çıkması sağlanmış.

EN YENİ TRAXON ŞANZIMAN
Yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar standart olarak yeni nesil TraXon otomatik şanzımanlar ile sunuluyor. Daha düşük sürtünme kaybına sahip olan bu şanzımanların karakteristik özelliği, son derece akıcı vites değiştirebiliyor. Standart Taşımacılık, Sıvı Taşımacılığı, Ağır Yük Taşımacılığı ve Ekonomik Kombinasyon Araçlar için özel vites değiştirme stratejileri mevcut. DAF CF FAD, FAT (sabit kasalı kamyonlar) ve FTT (çekici) Construction modellerinde TraXon şanzımanlar optimum şanzıman performansı ve kavrama etkinleştirme için ek bir arazi ayarıyla birlikte geliyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde TraXon, maksimum çekiş sağlamak üzere daha yüksek devirlerde ve çok daha hızlı vites değiştiriyor.

GELİŞMİŞ YAZILIM İŞLEVLERİ
Yeni CF ve Yeni XF modellerinin ilk yapılandırmaları piyasaya çıktığında, yeni DAF çok dingilli modellerde tamamen yeni bir elektrik ve elektronik yapı uygulanmış olup tüm güç aktarma organı bileşenlerini entegre bir biçimde yönetmek için yeni bir kontrol ünitesi kullanılmış. EcoRoll ve Hız Sabitleyici gibi işlevler, en uygun yakıt ekonomisine katkılarını daha da artırmak üzere daha verimli hale getirilmiş.

YÜKSEK VERİMLİLİĞE SAHİP ARKA DİNGİLLER
Daha hızlı olan yeni güç aktarma organlarının önemli bir bileşeni de DAF tarafından tasarlanıp üretilen arka dingillerdir. Yeni uygulanan 2,05:1 gibi daha çabuk hız düşürme oranları, tahrik hattının teknik özelliklerine bağlı olarak 1000 devirde 85 km/sa seyir hızına olanak sağlıyor. Yeni nesil arka dingil diferansiyelleri için optimum dayanıklılık ve verimliliğin yanı sıra son derece düşük gürültü seviyesi elde etmek amacıyla ayna dişli ve mahruti yeniden tasarlanmış.

Yeni çekici ve kamyon dingil yapılandırmalarının temel özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • %7'ye varan daha yüksek yakıt verimliliği
  • Yeni ultra kompakt EAS
  • 100 ila 250 kg'a kadar daha fazla yük kapasitesi
  • Yeni elektro-hidrolik yönlendirilen arka dingiller
  • Yeni ikili monte edilen arka dingiller
  • Yeni çift tahrikli hız düşürme özellikli bağlantı dingilleri
  • Yeni 8x4 hafif mikser şasisi
  • Yeni CF ve XF kamyonlarda kasa yapımcılarının en iyi dostu
  • Yeni ve yenilikçi Akü Enerjisi İzleme (BEM) Sistemi
  • Yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar
  • Yeni TraXon şanzıman
  • Yüksek verimliliğe sahip yeni arka dingiller
  • Gelişmiş yazılım işlevleri

Etiketler :