Volvo Trucks yüzde 10 pazar payı hedefliyor

Volvo Trucks yüzde 10 pazar payı hedefliyor

Volvo Trucks ile birlikte Komatsu, Crown, Terex Finlay ve Dieci markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Temsa İş Makinaları, çalışmaları, yeni dönem hedeflerini düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi. Toplantıya Temsa İş Makineleri Genel Müdürü Eşref Zeka, Satış Direktörü Hakan Koralp, Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Ilgaz Korkmaz katıldı.Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref...

Volvo Trucks ile birlikte Komatsu, Crown, Terex Finlay ve Dieci markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Temsa İş Makinaları, çalışmaları, yeni dönem hedeflerini düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi. Toplantıya Temsa İş Makineleri Genel Müdürü Eşref Zeka, Satış Direktörü Hakan Koralp, Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Ilgaz Korkmaz katıldı.

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, Temsa İş Makineleri’nin 5 farklı markayı bünyesinde tuttuğunu söyledi.  Toplantıda ilk olarak Komatsu markası ile yaptıkları işbirliği hakkında bilgi veren Eşref Zeka, Komatsu ile uzun yıllara dayanan bir işbirlikleri olduğunu hatırlattı. İş makineleri pazarının 4 bin 500 adetler civarında olduğunu söyleyen Eşref Zeka, kendilerinin pazar paylarının yüzde 13 civarında olduğunu söyledi.

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, Volvo’nun dünyanın en büyük ikinci büyük kamyon üreticisi olduğunu söyledi. Volvo’nun kendileri için çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Zeka, 2017’nun başında Volvo Trucks ile işbirliğine başladıklarını hatırlattı. Yapılan araştırmalarda müşterinin beklentileri yakıt tasarrufu, ergonomik kabin, yükleme kapasitesi, sürüş konforu istediklerini anlatan Zeka, Volvo’nun tüm bu istekleri yerine getiren bir marka olduğunu kaydetti.

Ağır vasıta pazarının son yıllarda düşüş yaşadığını anlatan Zeka, kamyon pazarının bu yıl toparlanma eğilimine girdiğini ve pazarın yılı 20 bin adetlerde kapatmasını öngördüklerini kaydetti. Volvo’nun Türkiye’deki pazar payının kendileri markayı aldıklarında yüzde 3’ler seviyesinde olduğunu söyleyen Zeka, pazar paylarını 2017 sonu itibarıyla yüzde 5’e çıkaracaklarını, 5 yıl sonra ise yüzde 10 pazar payı hedeflediklerini söyledi. Zeka, Türkiye kamyon pazarının da tekrar toparlanarak 30 binler seviyesine çıkacağını düşündüklerini sözlerine ekledi. Zeka, Volvo’nun Türkiye genelinde 18 noktada servisi olduğunu söyledi.

Eşref Zeka, “Bizim için öncelikli Volvo müşterisi. Volvo müşterisinin beklentilerini dikkate alarak çalışıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz noktalara yeni yetkili servisler de atıyor olacağız. Volvo’nun büyümesi bugün baktığımızda inşaat sektörü öne çıkıyor. Ben gelecekte lojistik sektörünün yeniden büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli projeler bulunduğunu belirten Zeka, Temsa İş Makineleri olarak bünyelerindeki markalarla bu projelere önemli katkı sağladıklarını söyledi.

Crown markası hakkında da bilgi veren Zeka, depolarda hızlı toplama teknolojisi sayesinde yüzde 7.5’luk verimlilik sunduğunu kaydetti.

Temsa İş Mekineleri Satış Direktörü Hakan Koralp da Komatsu ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Komatsu, kabinsiz, şoförü olmadan, elektrikli, ileri ve geri hareket edebilen, daha verimli, yenilikçi otonom iş makinesi aracını üretti. Bu dünyada ilk. Hibrit iş makineleri üreten ilk marka” dedi.

Temsa İş Makineleri Endüstriyel Ürünler Grup Müdürü Bülent Beleda da, Crown’un teknolojik çözümleri ile depolarda akılcı çözümler sunduğunu belirtti.

Temsa İş Makineleri Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Ilgaz Korkmaz da Komtrax izleme sistemi hakkında bilgi verdi. 

Etiketler :