Yenilenen dağıtım kamyonu DAF LF tanıtıldı

Yenilenen dağıtım kamyonu DAF LF tanıtıldı

Yeni DAF LF: Pure Excellence (Mükemmellik)… Birçok yeni özellik ve yenilik sayesinde DAF LF'in lider dağıtım kamyonu olarak konumu daha da güçlendirdi. Kasa yapımcılarına yönelik optimum avantaj için şasi üzerinde yapılan diğer tahrik hattı iyileştirmelerinin optimizasyonu, sınıfında lider elektronik ve güvenlik özellikleri ve yeniden tasarlanmış iç ve dış kısım DAF LF'in en iyi seçenek olarak öne çıkıyor.

DAF, yenilediği LF’yi Barcelona’de tanıttı. www.yesillojistikciler.com’un da katıldığı tanıtım etkinliğinde DAF’ın XF ve CF araçlarının yanısıra yenilenen LF serisi de Türk ve Avrupalı gazeteciler tarafından test edildi. Etkinliğe DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor van der Mark da yer aldı. 7,5 - 19 ton sınıfında Avrupa’nın en önemli kamyon üreticilerinden DAF, pazardaki konumunu güçlendirmek için LF için çok sayıda yenilik yaptı. LF’de yapılan yenilikler arasında yeni 3.8 litre PACCAR motor ve maksimum yakıt verimliliği için daha hızlı tahrik hatlarını seçme olanağı yer alıyor. Aynı zamanda, iç ve dış kısmın tasarımı Yeni CF ve XF ile uyumlu şekilde yapılmış ve tüm DAF serisi araçlara "Pure Excellence/Mükemmellik" anlayışı getirilmiş.

DAF LF modelinde 115 kW/156 HP ve 127 kW/172 HP olmak üzere iki güç değeri bulunan, sırasıyla 1200 ve 2000 dev/dak arasında 500 ve 600 Nm maksimum tork uygulayabilen 7,5 tonluk LF modeli için mevcut yeni 3,8 litre PACCAR PX-4 motoru önemli yenilikler arasında yer alıyor.

DAF, bu yeni motoru şehir içi dağıtımda hafif uygulamalar için özellikle LF City modelinde kullanıma sunuluyor ve 4,0 litrenin altında hacme sahip bir motor bu uygulamalar için ideal.

SEÇKİN PACCAR PX-5 VE PX-7 MOTORLAR

Daha yüksek çıkışlar için 4,5 litre PACCAR PX-5 (135 kW/184 hp - 157 kW/213 hp) ve 6,7 litre PACCAR PX-7 (172 kW/234 hp - 239 kW/325 hp) motorlar mevcut. Bu motorlar, 2016'nın sonunda yeni yazılım ve optimize ısı ve hava yönetimi ile geliştirilmiş. Sonuç olarak, her iki motorun maksimum torku, önceki motordan yüzde 5 – yüzde 12 daha yüksek ve 100 - 200 dev/dak daha düşük devirde oluşuyor.  PX-5 ve PX-7 motorların maksimum torku şimdi sırasıyla 850 Nm (1200–1500 dev/dak'da) ve 1200 Nm (1100–1700 dev/dak'da) şeklinde. PACCAR PX-7 motorun gücü 8 kW/11 hp kadar artmış.

YÜZDE 6’YA KADAR YAKIT TASARRUFU

3.31:1'e kadar olan yeni daha hızlı arka dingil oranlarından faydalanılarak motor devirleri, seyir hızında 150 - 200 dev/dak kadar düşürülmüş. Motor yenilikleriyle birleştiğinde bu tahrik hattı optimizasyonu yüzde 6'ya kadar yakıt tasarrufu sağlıyor ve daha düşük motor sesi sayesinde sürücü konforu da artırılmış.

MANUEL VE OTOMATİK ŞANZISAN SEÇENEKLERİ VAR

DAF, Yeni LF serisinde manuel ve otomatikleştirilmiş 5, 6, 9 ve 12 vitesli şanzıman seçeneklerini sununuyor. Ayrıca, tam otomatik şanzımanlar bulunuyor ve özellikle mesleki uygulamalara yönelik performans için en güçlü PX-7 modellerinde Allison otomatik şanzıman seçilebiliyor.   

6,90 METREYE KADAR DİNGİL MESAFELERİ VE 1240 LİTREYE KADAR YAKIT DEPOSU HACİMLERİ

DAF LF modelinin her türlü kullanım için mükemmel şekilde yapılandırılabileceği, 6,90 metreye kadar uzunlukları olan çok çeşitli dingil mesafeleriyle de kanıtlanıyor. Bu, maksimum yük kapasitesi için 9 metreden fazla kasa uzunluklarına olanak sağlıyor. Ayrıca, uzun dingil mesafesi 1240 litreye kadar yakıt deposu hacimlerini mümkün kılıyor. Bu, önemli bir LF özelliği. Bu özellik, LF için daha uzun çalışma aralığı sağlıyor. Aracın kullanılabilirliğini optimize ediyor ve sürücünün, yakıt fiyatlarının en düşük seviyede olduğu yerde depoyu doldurmasına olanak tanıyor.  

KASA YAPIMCILARI İÇİN BİRİNCİ SINIF AVANTAJ

DAF Transport Efficiency ile birlikte DAF, LF'in kasa yapımcılarına yönelik avantajlarını geliştirmek için yenilikler de sunuyor. Bu yenilikler arasında, gövde veya ekipmanların kolay takılmasını sağlayan yeni "Kasa Bağlantı Modülleri" yer alıyor. Ayrıca, şimdi arka lifti olan bir kutu tipi kasanın, alt çerçevesi olan bir tankerin veya bir damperin takılması için kullanılabilecek özel hazırlıklar mevcut. DAF LF modelinde çok daha fazla dingil mesafesi ve arka uzantı seçeneği sunuyor. Örneğin daha uzun bir dingil mesafesi ve daha kısa bir uzantı kombinasyonu, çöp toplama kasasının montajını kolaylaştırıyor.

YENİ DIŞ TASARIM: SAĞLAM VE ŞIK

Yeni LF'in sağlam ve şık dış tasarımı, Yeni CF ve XF modellerine tamamen yeni bir görünüm kazandıran özelliklerin çoğuna sahip. Izgaradaki çekici krom şeritler ve şık krom ana hatlara sahip, üzerinde "DAF" yazılı olan yeni logo paneli özellikle göze çarpan detaylar arasında yer alıyor.

ARTIRILMIŞ GÜVENLİK İÇİN YOLCU KAPISI ALT CAMI

Yeni LF'deki bir diğer ek özellik ise isteğe bağlı yolcu kapısı alt camıdır. Bu cam, şehir içinde kullanım sırasında yolcu tarafından görüşü optimize eder. Yeni alt cam sayesinde sürücü, kabinin yanındaki bisiklet sürücülerini ve yayaları kolayca görebilir.

ÜST DÜZEY SÜRÜCÜ KONFORU İÇİN ŞIK İÇ TASARIM
Yeni LF'in iç tasarımda, her sürücüyü evinde hissettirmek için tasarlanmış kaliteli ortamı öne çıkaran yenilenmiş sıcak ve zevkli renkler yer alıyor.

Sürücü bilgi paneli (DIP) de Yeni LF'te yeniden tasarlanmış. Grafikler üzerinde yapılan değişiklikler sayesinde mesajlar daha net ve kadranlar, göstergelere yeni bir görünüm kazandıran çağdaş bir yazı tipi stiline sahip.

DAF CONNECT FİLO YÖNETİM SİSTEMİ

DAF, yeni LF'te DAF Connect sistemini de sunuyor. Bu yenilikçi filo yönetim sistemi sayesinde taşıma operatörü, araçların ve sürücülerin performansını gerçek zamanlı olarak görebilir. Çevrimiçi bir kumanda tablosunda araç konumu, yakıt tüketimi, kilometre, araç kullanımı ve motorun rölantide çalışması ile ilgili bilgiler net bir şekilde sunulur. Bu bilgiler her bir operatörün gereksinimlerine uyacak şekilde özelleştirilebilir.

Ayrıntılı yakıt raporları kolayca oluşturulabilir ve DAF Connect, araçlara ve sürücülere yönelik mevcut veriler ile yakın zamandaki verilerin karşılaştırılmasını kolaylaştırır. "Canlı Filo" özelliği, filo yöneticisine araçların konumu, rotalar ve sürüş süresi ile ilgili faydalı bilgilerden oluşan programlanabilir bir liste sunar, böylece filo planlamasının ve kullanımının optimize edilmesine yardımcı oluyor.

DAF Connect, araç kullanılabilirliğini optimize eder, işletim maliyetlerini düşürür ve lojistik verimliliğini artırıyor. Dahası DAF Connect, taşıma operatörünün bakım ve onarım işlerini olabildiğince verimli şekilde planlamasını ve DAF Connect tarafından oluşturulan özel tavsiyelerden yararlanmasını sağlıyor.  

STANDART OLARAK BULUNANLAR: AEBS, FCW, ACC VE LDWS

DAF LF, (8 tondan başlayan GVW ve arka dingildeki havalı süspansiyon ile) Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi (AEBS), Önden Çarpışma Uyarısı (FCW), Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi (LDWS) ile birlikte standart olarak sunuluyor. AEBS ve FCW, gerektiğinde fren yaparak acil bir durumda çarpışmaları önler. Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) kamyonun hızını, takip ettiği aracın hızına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlar ve sonuçta, iki araç arasında güvenli mesafe koruyor. Böylece, yakıt tasarrufuna katkıda bulunan hız sabitleyicinin olabildiğince çok kullanılması sağlıyor. Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDWS), ön cama takılı bir kamera ile çalışır ve kamyon yanlışlıkla şeridinden çıkarsa sürücüye sesli bir uyarı veriyor.

Yeni DAF LF (Pure Excellence/Mükemmellik)

  • Maksimum yakıt verimliliği için yeni güç aktarma organları
    • Şehir içinde kullanım için "LF City" modelinde yeni 3,8 litre PACCAR motor
    • Daha düşük motor devri için daha hızlı son dişli oranları vardır
    • Allison otomatik şanzıman artık en güçlü 19 tonluk LF modelinde de mevcuttur
  • Kasa yapımcıları için birinci sınıf avantaj
    • Kasa bağlantı modüllerinde çok daha fazla seçenek
    • Kutu tipi kasalar ve çöp toplama kasaları için özel dingil mesafesi/arka uzantı seçenekleri
  • Dış tasarımda şık yenilikler
  • Birinci sınıf görüş için yolcu kapısı alt camı mevcut
  • Sınıfında lider sürücü konforu
    • Yeni iç döşeme ve kaplama
    • Yeni gösterge paneli yapılandırması
  • Maksimum taşıma verimliliği için DAF Connect filo yönetim sistemi

DAF LF'in Barcelona'daki tanıtımına DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor van der Mark da katıldı. 

Etiketler :