“Bir ülkede lojistiğin maliyeti artınca üretimin de maliyeti artıyor”

“Bir ülkede lojistiğin maliyeti artınca üretimin de maliyeti artıyor”

2. Ekonomik ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Bence uluslararası karayolu taşımacılığı sorunları ile ilgili söylenen bütün sözler söylenmiştir. Şimdi sorunları çözme zamanı. Dernek başkanımız diyor ki, ‘biz İstanbul’dan Münih’e 36 saatte gitmeliyiz.’ Lojistik bir sektör değil, bütün sektörlerin motor gücüdür. Türkiye’nin coğrafi pozisyonu lojistik sektöründe gelişmemize çok uygun. Dünya ticaretinde ticaret...

2. Ekonomik ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Bence uluslararası karayolu taşımacılığı sorunları ile ilgili söylenen bütün sözler söylenmiştir. Şimdi sorunları çözme zamanı. Dernek başkanımız diyor ki, ‘biz İstanbul’dan Münih’e 36 saatte gitmeliyiz.’

Lojistik bir sektör değil, bütün sektörlerin motor gücüdür. Türkiye’nin coğrafi pozisyonu lojistik sektöründe gelişmemize çok uygun. Dünya ticaretinde ticaret kolay ve hızlı olan yolu seçiyor. Türkiye’den Türkmenistan’a 3 uçak dolusu mermer taşınmış. Uçakla taşınmış. Bu aslında lojistik sorunların boyutunu gösteriyor.

Şu süreçlerimizi biraz iyileştirirsek Türkiye lojistikten para kazanacaktır. Türkiye şu an lojistik bir merkez aslında. Bir ülkede lojistiğin maliyeti artınca üretimin de maliyeti artıyor. Üretim maliyeti artınca da rekabet gücü azalıyor.

Avrupa Birliği’nde bir takım engeller var. Bu engellerle ilgili bir takım davalar açtık. Davayı kazanma ihtimalimiz çok fazla. Bu karar çıktığında AB’nin bize yönelik haksız davaları ortadan kalkacak. Türkiye’de birçok şey eskiden öyle yapıldığı için yapılıyor. Bunu değiştirmeliyiz. Niçin diye sormalıyız.”

Etiketler :