Iveco, Dakar 2016'da zafere koşuyor!

Iveco, Dakar 2016'da zafere koşuyor!

Iveco Petronas De Rooy Ekibi dünyanın en ünlü off-road rallisine bu sene de katılacağını duyurdu. Güney Amerika parkurundaki zorlu arazilerde dört Iveco aracı mücadele verecek. Bunların ikisi Iveco ekiplerine yeni katılan iki pilot tarafından kullanacak: Iveco Petronas De Rooy Ekibi adına Aleš Loprais ve Anton Van Genugten. Ayrıca, Gerard De Rooy, yerel Iveco Ekibi La Gloriosa De Rooy için de bir kamyon hazırladı. Aracı, Arjantinli Iveco bayilerinin desteğiyle yarışacak olan Arjantinli pilot Federico Villag

Iveco efsanevi Dakar off-road rallisine Iveco Petronas De Rooy Ekibinin resmi sponsoru olarak geri dönüyor. Dört Iveco ralli kamyonu – iki Powerstar ve iki Trakker - Dakar 2016'da (4-16 Ocak) yedi Iveco servis aracıyla desteklenerek yarışacak. Dünyanın en meşhur dayanıklılık rallisinin 38.’sine Güney Amerika ev sahipliği yapacak. 3 Ocak tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te start alınarak, 9 bin kilometre parkurda zamana karşı, Arjantin ve Bolivya'dan geçerek yarışılacak. Iveco Petronas De Rooy Ekibi Hollandalı lider Gerard De Rooy, İspanyalı Josep Vila Roca ve iki yeni üyeden (Çek pilot Aleš Loprais ve Hollanda'dan Anton Van Genugten) oluşuyor.

De Rooy ilk Iveco Powerstar (yataklı kabin versiyonu) için belirlenmiş pilot olup ekibe liderlik ediyor. Hollanda doğumlu De Rooy yarışa yabancı değil, 2012 kamyon kategorisinde bir Iveco Powerstar kullanarak birinciliği, iki yıl önce de başa baş bir mücadele ile ikinciliği almış bulunuyor. Yardımcı pilotu Moi Torralardona uzman bir navigatör olup, önemli Dakar pilotlarının birçoğuna yardımcı pilotluk yapmış bulunuyor. Kendisi ve De Rooy aralarındaki iş ilişkisini yakın zamanda yapılmış Fas Rallisinde halihazırda test ettiler.

İkinci bir Powerstar ise ekibe yeni katılan, hızlılığı ile ünlü Çek pilot Aleš Loprais tarafından kullanılacak. Paris-Dakar'ı 6 kez kazanan Karel Loprais'in yeğeni olan Aleš, Dakar 2016'da favori gösterilenlerden biri. Profesyonel bir navigatör ve ekibin en güçlü üyelerinden biri olan Marco Alcayna Ferran yardımcı pilot olacak.

Meslekten ralli pilotu Anton van Genugten ise ekipteki ikinci yeni sürücü. Yedek parçaları taşıyan Iveco Trakker'i yarış boyunca sürmek üzere Ekip tarafından seçildi. Kamyon şoförü olarak çalışıyor ki bu da kendisini ilgili nakil işi için ideal kılıyor. İyi organize edilmiş bir ekibin parçası olan Iveco ralli kamyonu ile bu ilk deneyiminde, yıllardan bu yana sadık navigatörü olan Anton van Limpt kendisine yardımcı pilotluk yapacak.

Josep Vila Roca en usta Dakar sürücülerinden biri, ikinci Iveco Trakker'e pilotluk edecek. Oldukça rekabetçi, yetenekli ve güvenilir bir sürücü... Birçok Dakar yarışına katılmış ve en iyi derecesini Dakar 2011'de 5. olarak elde etmiş. Yardımcı pilotluğunu Katalonyalı usta bir navigatör olan Xavi Roqeta Colome yapacak.

2016 yarışında Iveco, yeni bir yerel ekibi de (La Gloriosa De Rooy Iveco) destekleyecek. Ekibin kurucusu Arjantinli ünlü ralli ve araba yarışları pilotu Federico Vilagra, namı diğer “El Coyote”.  Kendisi, kamyon kategorisinde ilk deneyimi olacak Dakar 2016'da Gerard De Rooy tarafından hazırlanmış bir Iveco Powerstar kullanacak. Kamyonu ilk kez geçtiğimiz Ekim ayında Fas'ta test etti ve dikkat çekici bir performans elde etti. Usta navigatör ve 2005 Arjantin Ralli Şampiyonu Jorge Perez Companc yardımcı pilot olacak. Kendisi Dakar Rallisinin müdavimi olup, 2000 yılından bu yana tüm yarışlara katılmış bulunuyor.

İki ekibin Dakar 2016'daki diğer sponsorları ise on-road, off-road, denizcilik ve enerji üretim uygulamaları için güç aktarma mekanizmaları tasarlayıp üreten CNH Industrial markası FTP Industrial ile Iveco sertifikalı ikinci el araç markası OK Trucks.

Etiketler :