Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkan Yardımcısı Feyzullah Gündoğdu oldu

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkan Yardımcısı Feyzullah Gündoğdu oldu

Toplu taşımacılık sektöründe dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) yeni başkan yardımcısı Feyzullah Gündoğdu oldu. Gündoğdu ayrıca UITP Raylı Sistemler Bölüm Başkanlığı görevini de yerine getirecek. Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Gündoğdu, “Kayseri’deki başarılı çalışmalarımızı ve deneyimimizi dünyayla paylaşacağız” dedi.

90 ülkede 3 bin 100’den fazla üyesiyle toplu taşımacılık sektöründe dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan UITP’nin yeni yönetiminde Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu da yer alacak.

RAYLI SİSTEMLER BÖLÜM BAŞKANI SEÇİLDİ

UITP’nin iki yılda bir düzenlediği Küresel Toplu Taşıma Zirvesi’ne bu yıl 15-17 Mayıs tarihleri arasında Kanada’nın Montreal kenti ev sahipliği yaptı. Montreal’deki zirve öncesinde gerçekleştirilen UITP Genel Kurulu’nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, UITP Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Gündoğdu ayrıca UITP Raylı Sistemler Bölüm Başkanı oldu. 2015 yılında UITP Politika Kurulu Üyesi olan Gündoğdu’nun başkan yardımcılığıyla birlikte Türkiye’den ilk kez bir toplu ulaşım uzmanı bu görevi üstlendi.

ÇELİK: DENEYİMLERİMİZİ DÜNYAYLA PAYLAŞACAĞIZ

Kayseri’de 2017’yi ‘ulaşım yılı’ ilan eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Günümüzde şehirlerin yaşam kalitesini belirleyen en önemli ölçütlerden biri de ulaşım ağının sürdürülebilir gelişimi. Kayseri’de bunu sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Şimdi de Kayseri’deki başarılarımızı dünyaya anlatma fırsatı yakaladık” dedi. Yeni görevinde Gündoğdu’ya başarılar dileyen Çelik UITP’de Türkiye’den bir yöneticinin bölüm başkanlığına getirilmesinin Türkiye için son derece gurur verici olduğunu belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in liderliği ve vizyonuyla başarılı projelere imza atan Feyzullah Gündoğdu, 2014 yılından bu yana Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başarılı bir çalışma ortamı yakaladıklarının altını çizen Feyzullah Gündoğdu, “Kayseri halkına hizmet vermeye devam ederken aynı zamanda deneyimlerimizi dünyanın diğer ülkeleriyle de paylaşacağız. UITP, 1885 yılından bu yana hizmet veren dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu. Bu kuruluşun bir parçası olarak, toplu taşımada gelişmiş ülkelerle Türkiye arasında köprü görevi göreceğiz, yeni uygulamaları ülke şartlarına göre uyarlayıp gelişen müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için ülkemizde de hayata geçireceğiz. Böylesine köklü bir oluşumun içerisinde yer alıp hem Türkiye’nin adını duyuracağımıza hem de yeni bilgilerle halkımıza daha kaliteli hizmet sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

TOPLU TAŞIMACILIĞIN ZİRVESİ BİR ARAYA GELDİ

Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen Küresel Toplu Taşımacılar Zirvesi 3 binden fazla katılımcı ile gerçekleşti. Dünyanın dört yanından gelip, zirveyi takip eden üyelerin de katılımıyla sektörün gündemi ve geleceğin değerlendirildiği 100 farklı oturum düzenlendi. Zirvenin yanı sıra sektör firmalarının ürünlerinin ve çözümlerinin sergilendiği bir fuar da gerçekleştirildi. 

Etiketler :