Filoların verimliliği için yapay zeka kullanıyor

Filoların verimliliği için yapay zeka kullanıyor

Goodyear, filoların lastik bakımına dair analizler elde etmek için tescilli yapay zeka teknolojisini kullanıyor. STRATIM platformunda hayata geçen hizmet kapsamında, filoların, isteğe bağlı yolculuk hizmetleri ve otonom araçlara yönelik operasyonlarına odaklanılıyor.

Goodyear, araç paylaşımının ve otomobilin ortak kullanımının trend olmasıyla birlikte, kentsel filo operasyonlarını iyileştirmek amacıyla ortak kullanımı kapsayan mobilite sağlayan kuruluşlara yeni filo hizmetleri iş modelini sundu. Goodyear’ın, Kuzey Amerika’da 25’in üzerinde ülkede 50’yi aşkın mobilite hizmeti ile, onbinlerce aracın filo bakımlarını izleyerek, kontrol eden ve denetleyen STRATIM ile birlikte geliştirdiği ileri lastik bakım programı hayata geçti.

Goodyear Teknolojiden Sorumlu Başkanı Chris Hessel,Ortak mobiliteye olan ilgi büyümeye devam ederken, araç başına yılda 15.000 mil olan sürüşün, ay bazında 5,000 mil artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Artan miller, özellikle müşterilerin mobilite hizmetinden beklentilerinin, konfor ve güvenlik olduğunu düşünecek olursanız, lastik bakımı ve tamiri için olan talebin artması anlamına geliyor. Tahmine yönelik analizlerimiz ve filo çözümlerimiz, yeni mobilite sağlayıcıları için büyük inovasyonlardır. Bu hizmetler daha da geliştikçe ve ortak mobilite ve otonom araçlar daha fazla kullanılıp benimsendikçe, Goodyear da endüstri için yeni inovasyonlarda bulunmayı sürdürecektir” diye konuştu.

Yeni program, STRATIM’in müşterilerinin toplam lastik yönetimini iyileştirmek ve filonun hizmet süresini maksimize etmek için kullandıkları lastiklerin servise ihtiyaç duyduğunu veya yenilenmesi gerektiğini öngörmelerinde yardımcı olacak.

STRATIM CEO’su Sean Behr, “Araç bakımı ve hizmet süresi tüm mobilite hizmetleri için en kritik ölçümlerdir. Bir yandan sahip oldukları araçlarla verimliliğini artırmak bir yandan da maliyetlerini düşürmek adına çalışmalar yürüten şirketler, uzun vadede kazanan şirketler olacaktır. Goodyear’ın lastik bakım çözümleri, endüstrimizde ezber bozan uygulamalar olarak öne çıkmaktadır” dedi.

Goodyear, bir yandan geleneksel müşterilerine, ülkenin en geniş lastik ve servis ağı sayesinde hizmetlerini sürdürürken, öte yandan hızla değişen mobilite alanında geleceğin neler getireceğini de yakından takip etmektedir.

Etiketler :