Goodyear, 100 araçlık bir filonun yakıt tüketimini yılda 290 bin euro azaltacak lastiklerini tanıttı

Goodyear, 100 araçlık bir filonun yakıt tüketimini yılda 290 bin euro azaltacak lastiklerini tanıttı

Goodyear  yakıt verimliliğinde en üst seviyeye ulaşan FUELMAX PERFORMANCE lastiklerini, 20-27 Eylül tarihlerinde Hannover'de düzenlenen 2018 IAA Ticari Araç Fuarı’nda görücüye çıkardı. Goodyear’ın tamamen silika içeren hamur teknolojisine sahip ilk kamyon lastikleri olan yeni ürün, 100 araçlık bir filonun yakıt masraflarında yıllık 290.000 Avro tasarruf edilmesini sağlayacak. FUELMAX PERFORMANCE serisi ile AB’nin CO2 emisyon oranı hedeflerine ulaşmak üreticiler için kolaylaşacak.

Goodyear, yeni lastikleri FUELMAX PERFORMANCE serisini IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda tanıttı. Tamamen silika içeren hamur teknolojisine sahip ilk kamyon lastikleri olmasıyla öne çıkan yeni lastikler üst düzey yakıt verimliliği sağlayarak  AB’nin ‘A’ Sınıfı Kalite Etiketi’ni almaya hak kazandı. Yeni seri lastikler ayrıca, kış lastikleri için belirlenen zorunlu şartların tümünün karşılandığının göstergesi olan 3PMSF (3Tepe Kar) logosunu taşıyor.

Goodyear’ın yeni FUELMAX PERFORMANCE serisinin, ağır hizmet araçları için giderek daha sıkı hale gelen AB mevzuatınca  önerilen CO2 emisyonu oranının 2025 yılına kadar yüzde 15 ve 2030 itibariyle yüzde 30 düşürülmesi talebini karşılama ve kamyon üreticilerine bu hedeflere ulaşmada yardımcı olması bekleniyor. Tüm bu yenilikler Goodyear FUELMAX PERFORMANCE serisini özellikle uzun mesafe sürüşleri yapan filolar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Bu serinin diğer bir özeliği her lastiğin içine radyo frekansı ile tanımlama (RFID) etiketinin yerleştirilmiş olması olup bu yeni teknoloji sayesinde harici bir cihaz yardımıyla lastik tanımlanıyor ve lastik yönetim sistemleriyle bağlantı kurması sağlanıyor. Tüm lastiklere uygulanabilen RFID etiketi, lastiklerin basit ve hızlı bir şekilde tespit edilmesini sağlayarak hırsızlar için caydırıcı bir etken oluyor.

Goodyear FUELMAX PERFORMANCE serisi iki   ebatta FUELMAX S PERFORMANCE ön aks lastiği ve tek ebatta üretilen FUELMAX D PERFORMANCE çeker aks lastiğinden oluşuyor.Uzun mesafe araçlarında düşük ısı üretimi ve düşük yuvarlanma direnciyle birlikte en üst düzeyde yakıt tasarrufu elde etmek için geliştirilen FUELMAX S PERFORMANCE lastiklerinde su tahliyesini ve düzenli aşınmayı optimize eden kanal yapısı özellikleri öne çıkıyor.

IntelliMax Groove teknolojisiyle geliştirilen FUELMAX D PERFORMANCE çeker aks lastiğinin deseni ise kullanım ömrü süresince yüksek km performansı ve düşük dönme direnci için yol tutuş özelliğini destekliyor. Lastik sırtının  yüzde 60 aşınmasından sonra  ortaya çıkan kanallar lastiğin ömrü uzuyor.

Goodyear, filo sahipleri ve sürücüler için hayati öneme sahip yeni lastikler geliştirmenin yanı sıra filo yöneticileri için özel olarak tasarlanan Goodyear TPMS (Lastik Basıncı Takip Sistemi) ve sürücüler için geliştirilen Goodyear Drive-Over-Reader gibi Proaktif Solutions hizmetiyle lastikle ilgili en güncel verilere erişim sağlıyor. TPMS, filo yöneticisi için filoda yer alan her araçta bulunan tüm lastikler hakkında genel bilgiye sahip olmak anlamına gelirken, Drive-Over-Reader ise sürücüler için lastiklerinin durumu hakkında anlık bilgiye erişebilmeyi sağlıyor. Her iki uygulama da, olası bir sorun tespit edildiğinde sistem üzerinden acil uyarı gönderiyor.

Goodyear Proaktif Solutions ve FUELMAX PERFORMANCE lastiklerinin birlikte kullanılması halinde performansı artırarak toplam maliyeti ve emisyonu  daha da azaltmak mümkün oluyor.

Etiketler :