Pirelli’den sürücülere kış lastiğine geçmeleri için hatırlatmalar

Pirelli’den sürücülere kış lastiğine geçmeleri için hatırlatmalar

Yenilikçi teknolojileri ve 150 yıllık deneyimi sayesinde farklı zeminlere ve kullanım koşullarına uygun çözümler yaratan Pirelli, kış mevsiminde de sürücülerin yanında oluyor. Pirelli geniş ürün yelpazesi ile her ihtiyaca yönelik ürünler sunarken, kış lastiklerini teşvik edecek uygulamaları ile de öne çıkıyor.

Pirelli, kış lastiklerinde güvenli sürüş için binek araçlardan 4x4'e ve hafif ticari araçlara kadar farklı segmentlerde geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Kış mevsiminde uzun yol yapan ve her türlü soğuk havada en iyi performansı elde etmek isteyen sürücülerin kış lastiklerini tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Pirelli, hava sıcaklıklarının +7°C’nin altına düştüğü durumlarda yaz lastiklerinin etkisinin azaldığı konusunda da kullanıcıları uyarıyor.

Pirelli kullanıcı dostu uygulamaları ile kış lastiklerini teşvik ediyor

Her sene olduğu gibi bu sene de kış lastiklerinin kullanımını teşvik etmek isteyen Pirelli, sürücülerin yaz/kış lastikleri değişimi veya yeni lastik ihtiyaçlarında Pirelli.com.tr adresi üzerinden kendilerine en yakın mağazadan randevu almalarını sağlıyor ve müşterilerinin lastik değişim işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Pirelli’nin kış lastiğine geçenlere sağladığı bir diğer ayrıcalık ise kullanmadıkları yaz lastiklerini uygun koşullarda muhafaza etmeye yarayan lastik oteli. Pirelli müşterileri, Pirelli yetkili satıcılarının sunduğu lastik oteli hizmeti sayesinde yaz lastiklerini kuru, serin, güneş ışığı almayan, asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak güvenli bir ortamda koruyabiliyorlar. Diğer yandan Pirelli, bu kış lastiklerini değiştirmek isteyen müşterilerine 2 avantajlı kampanya sunuyor. 1 Ekim – 31 Aralık tarihleri arasında Yapı Kredi World’e özel vade farksız 8 taksit imkanı sunan Pirelli, ayrıca Tyrelife Lastik Garantisi kapsamında müşterilerine hasar gören bir lastiğini hiçbir ek ücret ödemeden delinme, çarpma veya yanma gibi dış etkenlerin sebep olduğu kasıtlı olmayan hasarlar durumunda koruma altına alma fırsatı da sağlıyor. Kampanyadan, Pirelli Yetkili Satıcılarından tek seferde en az 4 adet Pirelli marka 17’’ jant ve üzeri Oto, SUV (4x4), Dört Mevsim veya Hafif Ticari (en fazla 3.500kg) araç lastiği alan müşteriler ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Pirelli kış lastikleri üstün yol tutuşu, güvenli frenleme ve mükemmel çekişi garanti ediyor

Spor otomobillerden lüks sedanlara, şehir içi araçlardan ağır kış koşulları ve motor sporlarında kullanılan lastiklere dek farklı araçlara yönelik lastikleriyle öne çıkan Pirelli, 150 yıllık tecrübesini yenilikçi teknolojiler ile buluşturuyor. Pirelli patladığında dahi yol alabilen Run Flat lastikleri, macunumsu tabakasıyla kendini tamir edebilen Sealinside özellikli lastikleri ve daha sessiz ve konforlu bir sürüş sağlayan Gürültü Engelleme Sistemi – PNCS (süngerli) özelliğine sahip ürün yelpazesiyle kış dönemi için karlı, ıslak ve kuru koşullarda maksimum performans vaat ediyor. Kış lastiklerinin yanaklarında M+S (M=Çamur, S=Kar) ve 3PMSF (Üç Tepeli Dağ İçerisinde Kar Tanesi içeren sembol) işaretleri yer alıyor.

Farklı ihtiyaçlara özel kış lastikleri Pirelli’de

Pirelli’nin kış lastikleri, hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde dahi güçlü performans sergileyen “daha yumuşak” hamurları sayesinde kavramanın zayıf olduğu yüzeylerde bile üstün yol tutuşunu, mükemmel çekişi ve güvenli frenlemeyi garanti ediyor. Kış lastiği hamurlarının kimyasal özellikleri, yaz lastiklerine kıyasla ıslak zeminde frenlemenin ciddi oranda kısalmasına (%15’e varan oranda) ve karla kaplı yollarda daha kısa mesafede frenlemeye (%50’ye varan oranda) imkan veriyor. Kış lastiklerinin özel sırt desenleri de üstün performans düzeylerini yakalamaya katkıda bulunuyor. Karı toplayan kılcal kanallı desen tasarımı sayesinde “lastik yüzeyinin kar ile kaplanarak, karlı yüzeyde çekiş” sağlamasını iyileştirirken, zincir kullanmadan maksimum hareket kabiliyeti sağlanıyor. Ayrıca geniş oluklar da suyun hızlı ve etkin bir şekilde atılmasını sağlayarak suda kızaklama tehlikesini önleyip maksimum güvenlik sunuyor.

SUV’lar için kış uzmanı: Scorpion Winter 2

Yüksek performanslı SUV’lar için kış uzmanı olarak geliştirilen TÜV SÜD onaylı Scorpion Winter 2, kış koşullarında emniyet ve performanstan ödün vermiyor.  Karı daha fazla sıkıştırabilen desen tasarımıyla öne çıkan Scorpion Winter 2’de üç boyutlu kılcal kanallar karda, ıslak ve kuru zeminde mükemmel frenleme performansı ve kilometre ömrü vadediyor. Scorpion Winter 2’nin ana kanal olukları ekstra su tahliyesi sağlarken sürücüler optimize edilmiş suda kızaklama performansı ile güvenli sürüşün keyfini yaşıyor. Scorpion Winter 2’de kullanılan, yağmurda ve karda performansı artırabilen yenilikçi bir sıvı polimer sistemi kullanılarak geliştirilen olağanüstü hamur da dayanıklı yapısı ile öne çıkıyor.

Üst düzey araçlara mükemmel performans: Winter Sottozero 3

Üstün sürüş performans sergileyen, geniş bir üst segment premium otomobil yelpazesi için özel olarak tasarlanan kış lastiği Winter Sottozero 3, fonksiyonel hamur karışımı ile tüm kış koşullarında mükemmel yol performansı yaratıyor. Winter Sottozero 3’ün yönlü çift oklu taban deseni kış koşullarında eşsiz bir çekiş sağlarken 3D lamel teknolojisi de kuru zeminde artırılmış direksiyon hakimiyeti ve azaltılmış fren mesafesi ile göz dolduruyor. Winter Sottozero 3’teki daha geniş kanallar da sürücülerin ıslak zeminde mükemmel direksiyon hakimiyeti kurmasını ve frenleme performansı açısından da istedikleri sonucu elde etmelerini sağlıyor.

Kışın kalıplarını yıkıyor: P Zero Winter

Otomobil üreticileri ile ortak geliştirme, kusursuz uyum ve yüksek performansı her zaman temel değerleri arasında tutan P Zero Winter, bu felsefesini kış sezonunda da koruyor. Yüksek lamel yoğunluklu iç omuzlar ve karlı zeminde çekiş ve frenlemeyi üst düzeye çıkaran yanal ve çapraz kanalları ile iddiasını ortaya koyan P Zero Winter, zorlu hava koşullarında bile yaz lastikleri ile aynı sürüş hissini yaratıyor. P Zero Winter’ın hamur yapısı, sırt deseni ve teknik geliştirmeleri de yüksek kar çekişi ve ekstra frenleme imkanı sunuyor.

Güvenlik ve konfor vadediyor: Cinturato Winter 2

Kış mevsiminde üstün performans sağlayan yenilikçi hamur karışımı ve üç boyutlu kılcal kanallı deseni ile fark yaratan Cinturato Winter 2, modern otomobiller ve CUV'ların bir parçası olarak konumlanıyor. Cinturato Winter 2’nin desen yapısındaki doğrusal kılcal kanallar lastik aşındıkça yerini zikzak şekilli yeni kanallara bırakıyor. Böylece lastiğin ömrü boyunca kuru, ıslak ve karlı zeminde yol tutuşu garanti ediliyor. Islak ve karlı zeminde yüksek performansından ödün vermeden artırılmış kilometre ve uzun ömür sunan Cinturato Winter 2, önemli ölçüde azalan gürültü seviyesi ile sürücülere kış sezonunda konfor sağlıyor. Ayrıca bu lastikler kış koşullarında gösterdikleri sınıfının lideri performansla ünlü Alman belgelendirme kuruluşu TÜV SÜD tarafından Performans işareti almaya uygun görülmüştür.

Ticari araçlar da kışın rahat ediyor: Carrier Winter

Pirelli’nin hafif ticari araçlara özel geliştirdiği Carrier Winter lastikleri, ıslak zeminde fren mesafelerini önemli ölçüde azaltarak yol tutuş performansını yükseltiyor. Carrier Winter’ın yüksek oranda silika içeriğine sahip kauçuk bileşiği ve karkas yapısı sürücüler için güvenlikten vazgeçmeden çok daha yüksek kilometre ömrü sunarken %10 oranında azaltılmış dönme direnci de yakıt tüketimini azaltıyor. Hızlı su tahliyesi ile suda kızaklama riski minimuma indiren Carrier Winter, şehir trafiğinde veya şehirler arası yolculuklarda kış mevsiminde de yüksek performans ve güvenli sürüş keyfi sunuyor.

Elektrikli araçlar da kışa hazır

Pirelli’nin elektrikli otomobiller ve şarj edilebilir araçlar için geliştirdiği Pirelli Elect Ailesi kış lastikleri P Zero, Cinturato ve Scorpion ailelerine entegre edilerek markanın elektrifikasyon trendinde geldiği noktayı ortaya koyuyor. Pirelli’nin dünyanın önde gelen tüm otomobil üreticileriyle iş birliği sayesinde orijinal ekipman lastiklere entegre edilebilen Elect teknolojisi lastiklerin yanağındaki özel bir işaretle tanınabiliyor. Daha düşük batarya tüketimi, elektrikli motorlardaki daha yüksek torkun yönetimi ve aracın ağırlığının optimal düzeyde desteklenmesi gibi konularda elektrikli araçların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Elect lastikleri, kış mevsiminde de sürücülere verimli, güvenli ve çevre dostu bir sürüş keyfi sunuyor. Oldukça yeni ama hızla büyüyen elektrikli otomobil sektörü için kış lastikleri söz konusu olduğunda Pirelli Elect premium ve prestij pazarının %65’inden fazlasını kapsıyor (prestij otomobillere yönelik lastiklerde Pirelli’nin payı %80’i aşıyor). Öyle ki, Elect homologasyonlarının sayısı sadece 2021 yılında 250’yi aşarak 2020 itibarıyla toplam sayının iki katına çıktı. Bu sayı, Pirelli’nin elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobiller için onaylı homologasyonlarda en büyük paya sahip lastik üreticisi olduğunu vurguluyor.

Etiketler :