Sadece Türkiye pazarı için üretilen ağır vasıta lastiği yola çıktı

Sadece Türkiye pazarı için üretilen ağır vasıta lastiği yola çıktı

Pirelli, farklı yol koşullarında daha çok kilometrede daha iyi yol tutuş sağlayacak R:01II+ serisini pazara sundu. Pirelli, farklı hava koşullarında değişik yol yüzeylerinde direnç, dayanıklılık ve performans açısından çok daha fazlasını sunan R:01II+ Serisi lastiklerini tüketicileriyle buluşturdu. Türkiye pazarına özel olarak, Türkiye’de üretilen FR:01II+ ve TR:01II+, Pirelli’nin sürekli devam eden araştırma, geliştirme ve iyileştirme sürecinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Pirelli’nin üstün teknolojisi ile sadece Türkiye pazarı için Türkiye’de özel olarak üretilen FR:01II+ ve TR:01II+ piyasaya sunuldu. Çok çeşitli kullanım koşullarına uygun olan yeni desenler, ıslak ve kuru zeminde, düşük sıcaklıklarda daha dayanıklı, daha uzun ömürlü ve yüksek performans sağlayacak şekilde tasarlandı. Sağlamlığın ön plana çıktığı R:01II+ serileri, çok çeşitli kullanım koşullarında yüksek performans sunuyor.

Yeni FR:01II+ ve TR:01II+ desenlerinin 295/80 R 22.5 ve 315/80 R 22.5 olmak üzere iki farklı ölçüsü bulunuyor. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda, ön akslar için üretilen (yolcu taşımacılığı yapan araçlarda arka akslarda da kullanılabilen) FR:01II+ deseni, “M+S” (Mud+Snow-Çamur+Kar) markalamasına sahiptir. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda sadece çeker akslarda kullanılan TR:01II+ deseniyse, “M+S” markalamasına ek olarak, 3PMSF (kar tanesi ve 3 tepeli dağ) markalamasıyla, güvenlik ve performans açısından en üst seviyeyi temsil ediyor.

YÜKSEK SİLİKALI İÇERİĞE SAHİP YENİ FORMULASYONLU TABAN KARIŞIMI

FR:01II+ ve TR:01II+ lastikleri, bir önceki seriye göre temelde taban direnci, kaplanabilirlik ve karkas sağlamlığı konusunda daha gelişmiş özelliklere sahip lastiklerdir. Serinin yüksek silikalı içeriğe sahip yeni formulasyonlu taban karışımı, yüksek kilometre ve karışık kullanıma yönelik tasarlanmış olan lastiklerin maruz kaldığı tipik strese, orta derecedeki aşındırıcı yüzeylerde bile daha fazla direnç sağlıyor. Yeni desenlerin kuru, ıslak ve kış koşullarındaki performansları, lastiğin ömrü boyunca üstün güvenlik seviyesinden ödün vermeyecek şekilde geliştirildi. Güçlendirilmiş topuk yapısıyla daha fazla kilometre ve dayanım; kritik koşullarda dahi hassas sürüş için fonksiyonel tasarım; özel taban deseni sayesinde birçok değişken yüzeyde üstün yol tutuş, yeni serinin diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Yeni FR:01II+ ve TR:01II+,  SATT (Spiral Advanced Technology for Truck) ve 3SB (Three Sandwich Belts) teknolojilerine sahip lastiklerdir. Geliştirilmiş Spiral ve Üçlü Sandvic Kuşaklar olarak adlandırılabilecek bu teknolojiler sayesinde, düzenli aşınma, daha uzun lastik ömrü, daha yüksek kaplanabilirlik ve daha iyi yol tutuş sağlanıyor. Çift katmanlı taban karışımı (DLTC), tam kaplamalı kuşak kordları (FRC), topuğu saran paket (BWC), altıgen topuk çemberi (HBW) özellikleriyle, bir önceki seriye göre daha da iyileştirilmiş oranda, yüksek dayanıklılık, mükemmel tutunma, düşük fren mesafesi, düşük dönme direnci, uzun karkas ömrü sağlıyor.

VİRAJLI YOLLAR İÇİN İDEAL

FR:01II+ ve TR:01II+ lastikleri, “R” segmenti, orta ve uzun mesafelerde, orta seviyede aşındırıcı zeminlerde ya da virajlı yollarda kullanım için tasarlandı.

Merkez kanalların dibinde bulunan taş iticiler sayesinde taş tutmayı engelleyen özelliğe sahip FR:01II+, 4 adet zig-zag desenli kanalı ve güçlü çevresel bloklarıyla frenleme mesafesini kısaltıyor ve sürüş güvenliğini artırıyor. RSR - Tabandaki yenilikçi omuz deseni (Pirelli Patentli) yere basma alanında basıncı eşit dağıtarak lastiğin düzenli aşınmasını sağlıyor ve bu sayede kilometre performansını artırıyor.

DÜZENLİ AŞINMA

Serinin bir diğer deseni olan TR:01II+’da ise, yönlü taban deseni ve sıklıklar optimize edilerek yerleştirilmiş bloklarla üstün çekiş ve akustik konfor sağlanıyor. Geometrisi ve derinlikleri optimize edilen yanal kanallar (Pirelli Patentli) düzenli aşınmayı sağlıyor ve taşların atılmasını kolaylaştırıyor.

Derin kanalların çekiş ve performansın lastiğin ömrü boyunca tam olmasını sağladığı TR:01II+’de ayrıca, 3PMSF (kar tanesi ve 3 tepeli dağ)markalaması yer alıyor.

Etiketler :