Uzun yola çıkmadan önce bunları yapmayı sakın unutmayın!

Uzun yola çıkmadan önce bunları yapmayı sakın unutmayın!

Trafiğe kayıtlı araç sayısının 20 milyonu geçtiği Türkiye’de bayram tatillerinde trafiğe çıkan araç sayısı da her geçen gün artıyor. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte ülke genelinde yaşanabilecek olası trafik kazalarına dikkat çeken Continental, yola çıkacak sürücüleri güvenli sürüş konusunda uyarıyor. Özellikle özel araçlarıyla yola çıkacaklar, araçlarına ve sürüş deneyimlerine uygun lastik seçimiyle başlayan ufak ama hayati önem taşıyan bazı önlemler alarak, yolculuğu güvenli ve key

Continental Yola Çıkacak Sürücüleri Uyarıyor!

  • Yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun, sürücüler ilk olarak, lastiklerin hava basıncını ve diş derinliğini kontrol etmelidir.
  • Lastiklerin mevsimine uygun seçilmesi çok önemli bir konu. Sürücüler, yaz sezonunda araçlarındaki dört lastiğinde  yaz lastiği olmasına dikkat etmeli. Kış lastikleri  yaz lastiklerine göre daha uzun bir fren mesafesine sahip olmanın yanı sıra, çabuk aşınarak, yakıt tüketiminin artmasına neden olur. Özellikle hızlı alınan virajlarda savrulma riskinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.
  • Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeyde temas ettiği için daha güvenlidir. Lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.
  • Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 15 – 20 km’si içerisinde, mutlaka lastik basıncı kontrol edilmelidir. Aksi halde, uzun süre yol alındığında ısınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir ve sürücüyü yanlış yönlendirip, yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.
  • Kış koşullarında güvenlik sınırı 4 mm olan lastik diş derinliğinin, yaz döneminde 3 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesinin uzamasına sebep olur.Ufak bir ayrıntı olarak görünse de, stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlara dönüşebilir.

Etiketler :