2020 yılında dünya ticaretinde 12 milyar ton yük taşındı

2020 yılında dünya ticaretinde 12 milyar ton yük taşındı

6. Ekonomi&Lojistik Zirvesi’nin 2. gününde “Türkiye’de Uluslararası Lojistik ve Taşımacılıkta Hangi Adımlar Atıldı? Yeni Ekonomi Oluşurken Lojistik Sektörü Nasıl Konumlanmalı, Atılması Gereken Adımlar Neler Olmalı” paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü SGS Transitnet Genel Müdürü Mine Kaya’nın yaptığı oturuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz konuşma yaptı

“Türkiye’de Uluslararası Lojistik ve Taşımacılıkta Hangi Adımlar Atıldı? Yeni Ekonomi Oluşurken Lojistik Sektörü Nasıl Konumlanmalı, Atılması Gereken Adımlar Neler Olmalı?” panelin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, “Dünya ticaretinde 2020 yılında 12 milyar ton yük taşındı. 2050 yılında bu rakamın 95 milyar tona ulaşacağı tahmin ediliyor. 2021 yılının ilk 7 ayında uluslararası karayolu taşımacılığında yüzde 21’lik artış kaydedildi” dedi.

Tüm kamu kuruluşları arasında e- devleti en aktif kullanan bakanlıklar arasında olduklarının altını çizen Baştor, e-devlet üzerinden 180 hizmetle ilgili olarak 877 milyon 865 bin 965 adet erişim sağlandığını, 25 milyon 953 bin 430 bin işlem gerçekleştirildiğini söyledi.

UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ise UND’nin kamu kuruluşlarıyla örnek bir çalışma gösterdiğini ifade ederek pandemi sürecini başarıyla yönettiklerini söyledi. Genç UND projesiyle yeni neslin eğitimine ve gelişimine katkı verdiklerini aktaran Özel, ilk mezunlarını verdiklerini 1200 kişiye ulaştıklarını söyledi.

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, lojistik merkezi ile organize sanayi bölgelerinin eşgüdüm içinde olması gerektiğini belirtti. Otomotiv sektöründe öbeklenmenin başarıldığını ve bunun da lojistik avantajlarının sağlandığına dikkat çeken Taner Horoz, otomotivdeki bu olumlu örneklemenin dışında son 10 yılda ülkemiz potansiyelinin kullanamadığını vurguladı.

Etiketler :