“2024 yılında elektrikli çekici almayı planlıyoruz”

“2024 yılında elektrikli çekici almayı planlıyoruz”

2023’te toplam 200 milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, “2023 yatırım dolu bir yıl oldu. 2024’te elektrikli araç yatırımı yapacağız” dedi.

DB Schenker Arkas düzenlediği bir basın toplantısı ile 2023 yılının değerlendirdi, 2024 yılı ile ilgili hedeflerini paylaştı. DB Schenker Arkas’ın İstanbul’daki merkezinde düzenlenen basın toplantısına; DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, DB Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer ve DB Schenker Arkas Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetecisi Dilem Karakaya katıldı.

DB Schenker Arkas Genel Müdürü

Özgür Al yaptığı açıklamada, kendileri açısından 2023’ün yatırım dolu bir yıl olduğunu söyledi. 2024 yılı için yüzde 15’lik büyüme hedeflediklerini ifade eden Özgür Al, 2023’te toplam 200 milyon TL yatırım yaptıklarını kaydetti.

“Filomuza yeni çekiciler kattık, yeni treylerlerin siparişini verdik. Gebze Pelitli ve Ankara’da yeni depolarımızın açılışını yaptık. İzmir, Mersin ve Ankara ofislerimizi yeniledik. Bursa depomuz AEO yetkilendirilmiş gümrük belgesi kapsamına girdi” diyen Al, elektrikli araç yatırımı yapacaklarını vurguladı.

ELEKTRİKLİ ARAÇ YATIRIMI

Özgür Al, “2024 yılında hem filomuzda hem de şirket bünyesinde kullandığımız araçları da elektrikliye dönüştürmeyi planlıyoruz. Gebze’de depomuzu açtık. Ankara bölgesini biraz daha araştırınca, inanılmaz bir talep olduğunu görüyoruz. Tahminimizden fazla potansiyel var” dedi ve ekledi: “Schenker’in sürdürülebilirlik çalışmaları var. Türkiye’de de ilave neler yapabiliriz kapsamında çalışmalarımız var. Gebze depomuzda güneş paneli uygulaması yaptık. Diğer depolarımız için de araştırmalarımız var. 7.3 KW’LİK. Palet tasarrufuna gittik, 108 ton tahta palet tasarrufunda bulunduk. Ofislerimizde karton bardak ve plastik gereç kullanımını sonlandırarak, 1.8 ton tasarrufta bulunduk. Premier Kampüs’te yer alan İstanbul Merkez Ofisimiz”LEED” sertifikasyonu sahibi oldu. I-REC Sertifikasyonu, LED Işık enstelasyonu, geri dönüşüm önceliği gibi çalışmalarımız oldu.”

"TÜRKİYE LOJİSTİK PAZARINDA BÜYÜME DEVAM EDECECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“Çok fazla sayıda kadın forklift sürücülerimiz var. 130 kişi işaret dili eğitimi aldı. Yetenek havuzu Schenker’in sunduğu bir hizmet. Aramıza yeni katılacaklar için farklı fırsatlar sunarken, içimizdeki liderler için yeteneklerini geliştirecek eğitim ve fırsatlar yaratıyoruz” diyen Al şöyle devam etti: “2024 yılında elektrikli çekici almayı planlıyoruz. TOGG için de girişimlerimiz var.  Avrupa’daki resesyon bizi etkileyebilir ancak ben Türkiye lojistik pazarındaki büyümenin devam edeceğini düşünüyorum.

Almanya’daki OEM parçalarının yüzde 35’i Türkiye’den gidiyor. Türkiye’nin 2024 yılında da ihracatının artacağını düşünüyorum.”