“88 genç işsize 50 tam gün lojistik ve dijital beceri eğitimi verildi, 27’si işe başladı”
Beykoz Üniversitesi, DIGI-TR Projesi 88 genç işsize 50 tam gün eğitim verdi. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 27 genç ise işe yerleştirildi
Beykoz Üniversitesi, herhangi bir işte çalışmayan ve aktif öğrenciliği bulunmayan gençlere istihdam fırsatları sunmak hedefiyle AB destekli ‘Dijital Dönüşümdeki Ekonomide Gençlerin İmkanlandırılması: Dijital İş Becerilerinin Araç Tabanlı Yaklaşımla Kazanılması’ adlı DIGI-TR projesini hayata geçirdi.Beykoz Üniversitesi, Avrupa Birliği NEET PRO programı destekli eğitim projesi DIGI-TR’nin sonuçlarını düzenlediği bir toplantı ile açıkladı. Park Inn by Radisson İstanbul Asia Kavacık Hotel’de düzenlenen toplantıya Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kuru, Beykoz Üniversitesi Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nesli Çankırı, Beykoz Belediyesi, UND, İŞKUR’dan temsilciler ile birlikte üniversitenin diğer öğretim üyeleri katıldı.
"DIGI-TR’NİN ÇOK BAŞARILI BİR PROJE OLDU”
Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman toplantıda yaptığı konuşmada, topluma katkı ve değer açısından DIGI-TR’nin çok başarılı bir proje olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mehmet Durman, DIGI-TR’nin neden önemli bir proje olduğunu şu sözlerle anlattı: “DIGI-TR istihdama destek vermesi, ağırlıklı kadın kursiyerlerin katılması, dijital iş becerileri derslerinin verilmesi, topluma katkı ve değer sunması açısından önemli bir proje” dedi.
88 GENÇ KURSİYERE 50 TAM GÜN EĞİTİM
Proje Koordinatörü Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kuru DIGI-TR Projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Beykoz Üniversitesi olarak Avrupa Birliği destekli DIGI-TR Projesini geliştirdik ve hayata geçirdik. Projemizin amacına uygun olarak bir işte çalışmayan ve herhangi bir kurumda eğitim almayan gençlerimizin istihdamına katkı sunmak istedik.
Proje çerçevesinde dijital iş becerilerini geliştirmeye odaklanarak 88 gencimize ulaştık. 20 eğitmenimiz ile her bir gruba 50 tam gün yani 250 saat eğitim verdik. Toplamda 4 gruptan oluşan kursiyerlere 1000 saat ders verdik. Lojistik sektöründeki bilgi birikimimiz ile dijital yetkinliklerimizi kursiyerlerimiz ile paylaştık. Projenin eğitim programını başarı ile tamamlayan gençlerimiz istihdam sürecini İŞKUR ile yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Projeye katılan ve istihdama dahil edilen her bir gencimiz ile gurur duyuyor, projenin geliştirilmesinde emek, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Üniversite olarak bundan sonra da yeni projeler, yeni sertifika programları yapmayı hedefliyoruz.”
PROJE STK’LAR İLE KOORDİNELİ YÜRÜTÜLDÜ
Proje ortakları arasında lojistik sektörünün önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Servis Sağlayıcıları Derneği (UTIKAD) yanı sıra Mars Lojistics ve Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) yer aldı. Beykoz Üniversitesi’nin öncelikli tematik alanlarından biri olan lojistik alanındaki birikimi ve projeye lojistik sektörü temsilcilerinin katılımı ile gençlere istihdam fırsatları oluşturuldu.
PROJE İLE 88 GENCE ULAŞILDI, 27’Sİ İŞE BAŞLADI
Beykoz Üniversitesi DIGI-TR Avrupa Birliği NEET PRO programı destekli eğitim projesi ile gençlere lojistik sektörüne yönelik bilgi teknolojileri becerileri kapsamında eğitimler verdi. Proje ile 50 kadın ve 38 erkek olmak üzere iki dönem halinde toplam 88 gence ulaşıldı. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 27 genç ise işe yerleştirildi. Proje odaklı öğrenme yaklaşımı ile verilen eğitimlerde gençler iş becerilerini ve yazılım araçlarını kullanma yetkinliklerini kazanarak gelişim kaydetti.
250 SAAT LOJİSTİK EĞİTİMİ
Eğitimlere katılan gençlere lojistik alanı ile ilgili ihtiyaç duyulan becerilerin kazandırılması için zorunlu ve seçmeli 10 modül halinde 50 tam günde toplam 250 saat süren kapsamlı bir program hazırlandı. Eğitim proje odaklı olarak tasarlanırken uygulamaya ve belirli yazılımların kullanılmasına da ağırlık verilerek tamamlandı.