Aras Kargo, KOBİ’lerin e-ticarette en fazla tercih ettiği kargo şirket oldu

Aras Kargo, KOBİ’lerin e-ticarette en fazla tercih ettiği kargo şirket oldu

Aras Kargo, 2019 KOBİ E-Ticaret Raporu’na göre yüzde 34 ile bu yıl da “KOBİ’lerin en fazla tercih ettiği kargo şirketi” oldu.

Aras Kargo, 40 yılı aşkın tecrübesiyle hem kargo hem de e-ticaret sektöründe önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. E-ticaret altyapı şirketi İdeaSoft tarafından 5 milyonu aşkın sipariş ve 42 milyon ürün satışı incelenerek hazırlanan ‘Kobi E-Ticaret Raporu'na göre Aras Kargo, yüzde 34 ile bu yıl da “KOBİ’lerin en fazla tercih ettiği kargo şirketi” seçildi. 

Son üç yılın birincisi Aras Kargo 

2013 yılından bu yana KOBİ’lerin e-ticaret süreçlerini ortaya koymak amacıyla yayımlanan raporda Aras Kargo, siparişlerdeki kargo şirketi tercihlerinde yüzde 34 ile ilk sırada yer alarak, son üç yıldır liderliğini koruyor. Raporda 2018 yılına göre, yüzde 25 artışla 8 bini aşan IdeaSoft altyapısını kullanan sanal mağazadan satılan toplam 42 milyon ürün mercek altına alındı. 2018 yılında internetten yapılan alışverişlerin yüzde 49'unda ücretsiz kargo olanağı sunulurken, 2019 yılında bu oran yüzde 51'e ulaştı. 

Üç yıldır istikrarlı bir şekilde bu başarıyı sürdürmekten gurur ve memnuniyet duyduklarını belirten Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın şunları söyledi: “Aras Kargo olarak e-ticaretle birlikte büyüyen kargo sektöründe dünyanın önemli aktörlerinden biri olma hedefiyle çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda teknoloji alanına yaptığımız yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. Transfer merkezlerimizi teknolojik olarak dönüştürüyoruz. Transfer merkezlerimizin yanı sıra iş süreçlerimizi de dijitalleştirerek operasyonel verimliliğimizi ve müşteri memnuniyetini hep en üst seviyede tutmaya özen gösterdik. Sunduğumuz bu hizmetin sektörün önemli kuruluşları tarafından da takdir edilmesi bizler için mutluluk verici. Üç yıldır istikrarlı bir şekilde bu başarıyı elde etmemizde büyük katkısı olan çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”     

Etiketler :