DHL Global Forwarding Türkiye, üst üste 4. kez En İyi İşveren seçildi

DHL Global Forwarding Türkiye, üst üste 4. kez En İyi İşveren seçildi

DHL Global Forwarding Türkiye, 2023 yılında da Top Employer sertifikası hak ederek, bu sertifikaya sahip Türkiye'deki 25, tüm dünyadaki 2052 şirketten biri oldu

Deutsche Post DHL Grup'un havayolu, denizyolu ve karayolu taşımacılığındaki uzman birimi DHL Global Forwarding, bir kez daha Top Employer 2023 (En İyi İşveren 2023) sertifikasını aldı. Üst üste dördüncü kez En İyi İşveren sertifikasının sahibi olan DHL Global Forwarding Türkiye, çalışanları için olumlu, güvenli ve motive edici bir iş yeri oluşturmaya yönelik kapsamlı çalışmaları nedeniyle bu ödülü hak etti. Dünya genelinde 45 ülkede En İyi İşveren olarak kabul edilen DHL Global Forwarding, hem global olarak hem de Asya Pasifik, Kuzey Amerika, Afrika, Avrupa ve Ortadoğu bölgelerinde Top Employer sertifikalarının sahibi oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DHL Global Forwarding Türkiye ve Levant CEO'su Ingo-Alexander Rahn, “Top Employer sertifikasını çok ciddiye alıyoruz. Bizim işimizde farkı yaratan çalışanlarımızdır. Kendini işine adamış çalışanlarımız sayesinde kalite standartlarımızı karşılayabiliyor, aşabiliyor ve müşterilerimiz için ekstra yol katedebiliyoruz. Bu kurum dışı sertifika, insan yönetimi ve çalışan motivasyonuna yönelik araçlarımızla doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor. Bu tür bir takdir, özellikle iş gücü piyasasının sıkışık olduğu bir dönemde yeni çalışanları çekmemize yardımcı olabilecek bir unsurdur. Türkiye'deki çalışanlarımızı tebrik ediyor ve kendilerine başarıları için teşekkür ediyorum.” dedi.

DHL Global Forwarding Türkiye ve Levant İnsan Kaynakları Yöneticisi İlknur Beyazıt ise “Tüm İK ekibi olarak, 4. Kez her yıl süreç ve uygulamalarımızı aldığımız geri bildirimlerle biraz daha geliştirerek bu başarıya ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu değişim ve dönüşümün çalışma arkadaşlarımızın memnuniyeti ve mutluluğuna katkısını görmek ise ayrı bir motivasyon kaynağı.” dedi.

Top Employers Enstitüsü, bir bütün olarak Deutsche Post DHL (DPDHL) Group'u değerlendirirken etik ve dürüstlüğe verdiği büyük değer ve tüm birimlerdeki iş stratejisi gibi hususlara dikkat çekti. Enstitüye göre DPDHL Group, ayrıca hedef ve değerlerin açıkça tanımlanmış ve çalışanlara etkili bir şekilde iletilmiş olmasıyla da öne çıktı. Grup genelinde tüm ülkelerdeki ve birimlerdeki çalışanların kullanımına açık, çalışanların birbiriyle iletişim kurmasını, her türlü bilgiye ve dijital eğitim programlarına ulaşmasını sağlayan mobil uygulama SmartConnect de artan teknoloji kullanımı anlamında dikkat çekti. DHL Global Forwarding ise sürdürülebilirlik konusunu bir kilit performans göstergesi olarak tanımlaması ve çevrimiçi mentorluk uygulamalarıyla özel takdir kazandı.

Deutsche Post DHL Group, yaklaşık 590 bin çalışanıyla dünyanın en büyük işverenlerinden biri. Beş birim, 220 ülke ve bölgede, çalışanlar binden fazla farklı meslek dalı altında görev yapıyor. “Certified" adı verilen şirket içi eğitim programının bir parçası olarak şefler, çalışanları kendi sorumluluk alanlarında "Sertifikalı Uzman" olmaları için eğitiyor. Ayrıca Deutsche Post DHL Group, çalışan memnuniyetini ölçmek ve potansiyel iyileştirme alanlarını belirlemek için önemli bir araç olan yıllık Çalışan Görüş Anketini de düzenliyor.
Amsterdam merkezli Top Employers Enstitüsü, 30 yılı aşkın bir süredir, şirketlerin işveren olarak ne kadar iyi performans gösterdiklerini değerlendiriyor. Sertifikasyon sürecinde, şirketler 20 kategoride inceleniyor. Top Employers Enstitüsü, 2011 yılından bu yana Deutsche Post DHL Group'un kurum dışı sertifikasyonunun sorumluluğunu üstleniyor.
Bu sertifikaya ek olarak, Deutsche Post DHL Group'un bazı birimleri işveren olarak sahip oldukları kaliteleri ile 2022'de ödüller kazandı. DHL Global Forwarding, 2022 yılında "Büyük İşverenler için Stevie Ödülleri" kapsamında ikisi "Kadınlar için Liderlik Gelişimi" alanında Altın olmak üzere toplam yedi Stevie Ödülü kazandı.

Etiketler :