DHL Supply Chain Türkiye Ar-Ge merkezi üniversitelerle başarılı projelere imza atıyor

DHL Supply Chain Türkiye Ar-Ge merkezi üniversitelerle başarılı projelere imza atıyor

DHL Supply Chain Türkiye, üniversite ve sanayi iş birlikleriyle, Ar-Ge merkezinde fark yaratacak yeniliklere imza atıyor.

DHL Supply Chain Türkiye, Ar-Ge merkezinin çalışmalarında üniversite-sanayi iş birliklerine yer veriyor. Nesnelerin İnterneti, Fiziksel ve Yazılımsal Robotlar, Data Analytics, AGV’ler (Automated Guided Vehicle) ve ARVR (Augmented Reality, Virtual Reality) başta olmak üzere, teknoloji konularında Ar-Ge merkezinde önemli çalışmalar yürütülüyor. Bu alanlarda, müşterilerin depo- nakliye operasyonlarında inovatif yaklaşımlarla, ürün ve süreç geliştirme projeleri çalışılıyor. DHL Supply Chain Türkiye, projelerine sıklıkla dahil ettiği üniversite iş birlikleriyle, ülkemizde eğitimini sürdüren genç beyinlere fırsatlar sunuyor.

Üniversite sanayi iş birliklerini farklı kurumlarla hayata geçiren DHL Supply Chain Türkiye; VR/AR Platform’da Bahçeşehir Üniveristesi, Automated Inventory Control Robots ve Drone Development konusunda Yıldız Teknik Üniversitesi, AGV Robots ve AI Land konularında ise İstanbul Teknik Üniversitesi ile Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

Ar-Ge projeleri dışında farklı alanlarda da üniversite iş birliklerini devam ettiren DSC Türkiye   2019-2020 yıllarında düzenlediği, 2021 yılında üçüncüsünü gerçekleştireceği  Teknolojistik Fikir Yarışmasıyla, öğrencilere kendilerine gösterebilmeleri için imkan sağladı. 65 üniversiteden 441 öğrencinin katıldığı yarışma için, 60 proje başvurusu yapıldı. Ayrıca Bilkent Üniversitesi ile Layout Optimization, Sabancı Üniversitesi ile Ramp Reservation ve Koç Üniversitesi ile Yard Management Tool konularında ortak bitirme tezlerinde de yer aldı.

DSC Türkiye’nin önemli eğitim kollarından biri olan Lojistik Akademi kapsamında,  Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte tedarik zinciri yönetim programı başlığında, belirlenen derslerin BÜ Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri tarafından verilmesi planlandı. Ayrıca Marmara ve Yeditepe Üniversiteleri’nde de “DHL Çalışanları” markalı dersler veriliyor. Üniversite–Sanayi işbirliğinde yurt dışı çalışmalarda ise, İngiltere’nin önemli üniversitelerinden University of Bath’ın; Operations, Logistics ve Supply Chain Management master programı derslerinde DSC Türkiye temsilcileri eğitim veriyor.

Etiketler :