Geçmişten Geleceğe UTİKAD Ekibi Bursa’da dernek üyeleri ile bir araya geldi

Geçmişten Geleceğe UTİKAD Ekibi Bursa’da dernek üyeleri ile bir araya geldi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD) 15 Eylül’de gerçekleştirilecek 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime aday olan Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibi, derneğin Bursa üyeleri ve şehrin basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD’ın yönetimine aday olan Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibi, 15 Eylül’de yapılacak 38. Seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde attıkları adımları ve hedeflerini Bursa’daki dernek üyeleriyle paylaştı.

Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibi adına konuşan Dr. Kayıhan Özdemir Turan, genel kurulun yaklaşık bir yıldır pandemi şartları nedeniyle yapılamadığına vurgu yaparak, “Adaylığımızı açıkladığımızla 8 sayfalık bir manifesto ile hedeflerimizi üyelerimizle paylaşmıştık. Ancak geçen süreyi iyi değerlendirebilmek, zaman kaybetmemek adına girişimlerde bulunmaya başladık. Derneğimizin üye sayısını artırmaya, üyesinin bulunduğu illeri çoğaltmaya ve Türkiye’nin her bölgesine yayılmasını sağlamaya odaklandık. Adaylığımızı açıkladığımızda derneğimizin 458 olan üye sayısı şu an 520’li sayılara ulaştı. 16 ilde üyemiz vardı, bu sayı şimdiden 22’ye çıktı. UTİKAD’ın Bursa’daki üye sayısını da 6’dan 9’a çıkmasını sağladık. Rakam az gibi görünebilir ancak Bursa’da yüzde 50’lik bir artışı daha göreve gelmeden başardık.” değerlendirmesinde bulundu.

Bursa’ya Temsilcilik Açılacak

Turan, Bursa’nın, Türkiye’nin üretiminde ve dış ticaretinde çok ciddi bir rolü olduğunu hatırlattı. Bursalı üreticilerin ve lojistik şirketlerinin ticaret hacmine olan katkılarını daha da artırmak istediklerini söyleyen Turan, belirledikleri hedefler ve ayrıntılı yol haritalarıyla 4 yıl içerisinde bunu başarabileceklerini ifade etti. Turan, “Zaman hızlı geçiyor. Dört yıl sonra bu hedeflerimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimizi ve ne icra edebildiğimizi üyelerimize, sektör paydaşlarımızla paylaşacağız.” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde UTİKAD’ın Bursa’da bir temsilciliği olacağını aktaran Turan, “Bursa yarattığı ekonomiyle de istihdamla da ülkemize değer katan bir şehirdir.” dedi. Bursa’da, lojistik anlamda da çok önemli adımlar atıldığını söyleyen Turan, şunları kaydetti:

“Gemlik Limanı, yakında gerçekleşecek demir yolu projesi, hava yolu operasyonlarının yapılabilmesi ve etkin karayolu bağlantısı ile 4 taşıma modunun bir araya gelmesi oldukça önemli. Dolayısıyla UTİKAD olarak Bursa'da temsilciliğimizin ve daha fazla üyemizin olması gerekiyor.”

Önümüzdeki günlerde Ankara, Mersin ve İzmir'e de ziyaretler yapacaklarını söyleyen Turan, tüm UTİKAD üyelerini 15 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek genel kurula beklediklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler :