“Koridorların rekabetini görmeye başladık, müttefik ülkelerden tedarik ön plana çıkıyor”

“Koridorların rekabetini görmeye başladık, müttefik ülkelerden tedarik ön plana çıkıyor”

FIATA Başkanı Turgut Erkeskin, “Artık ülkeler müttefikleri ile birlikte iş yapmayı tercih etmeye başladı. Bu yatırımları da etkiliyor. Artık koridorların rekabetini görmeye başladık. Çok kritik koridorlardan biri de Orta Koridor. Bizim koridorlar üzerinde yer almamız KOBİ’lerimizin dahi rekabetçiliğimizi artıracaktır” dedi.

UTİKAD’ın 2023 yılını değerlendirdiği basın toplantısına katılan FIATA Başkanı Turgut Erkeskin şunları söyledi: “Dünya iki uçlu bir eksenden globalleşme ile birlikte tek uçluya yönelmişti. Artık iki hatta çok uçlu eksene doğru gidiyor. Artık ülkeler müttefikleri ile birlikte iş yapmayı tercih etmeye başladı. Bu yatırımları da etkiliyor. Bugün gelinen nokta müttefik ülkelerden tedarik ön plana çıkıyor. Türkiye’nin bu konuda müttefiklerini çoğaltması lazım.

Firmalar artık tek merkezden değil, çok merkezden üretimi tercih etmeye başladı. Artık koridorların rekabetini görmeye başladık. Çok kritik koridorlardan biri de Orta Koridor. Bizim koridorlar üzerinde yer almamız KOBİ’lerimizin dahi rekabetçiliğimizi artıracaktır. Ancak Orta Koridorun rekabetçiliği sağlanamadığını görüyoruz. Sınır geçişlerinin dijitalleştirilmesi konusunda FIATA’nın çok ciddi çalışmaları var. Türkiye olarak hat pozisyonlarımızın güçlendirilmesi gerekiyor.

FIATA, 114 tane ülkenini derkelerinin bir araya geldiği çok önemli bir federasyon. Dünya genelinde lojistiğin kabiliyetinin ve işlerliğinin artırılması için çalışıyoruz.”

Etiketler :