Liseli lojistikçiler Avrupa’daki stajlarını tamamladı

Liseli lojistikçiler Avrupa’daki stajlarını tamamladı

Liseli lojistikçiler Avrupa’daki stajlarını tamamladı.

Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma Hizmetleri Alanı Öğlencileri; Dışişleri Bakanlığı - Avrupa Birliği Başkanlığı - Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve 2019 yılında kazanılan ‘’Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Sürecinde Bireylerin Avrupa Birliğinde Mesleki Eğitim Stajı’’ isimli KA102 projesi kapsamında Fransa’da MFT Transport ve Macaristan’da Tura Logistic şirketlerinde stajlarını tamamlayıp Türkiye’ye döndü.

AVRUPA’DA STAJ

Daha önceki projelerle onlarca öğrencinin Avrupa’da staj imkanı sağlandığı projelere bir yenisi daha ekleyen Mehmet Emin Horoz MTAL Ulaştırma Hizmetleri Öğretmenleri,  staj çalışmasını tamamlayan öğrencilerin kazanmış olduklarını deneyimleri Türkiye’deki lojistik sektörüne aktaracaklarını belirttiler.

Öğrencilere Avrupa ve Türkiye’deki lojistik sektöründeki iş ve işlemlere ilişkin karşılaştırmalı analiz yapma olanağı sağlayan proje ile Türkiye lojistik sektörünün donanımlı eleman ihtiyacına da katkı sağlanması amaçlanıyor. Öte yandan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından eğitimlerle desteklenen 20 öğrencinin Avrupa’da staj yapması Türk lojistik sektörü açısından da olumlu karşılandı.

macaristan-tura-logistic.jpg

ŞERAFETTİN ARAS’TAN ÖĞRENCİLERE STAJ DESTEĞİ

UND tarafından eğitimlerle desteklenen 10 öğrenci UND İkinci Başkanı Şerafettin Aras’ın Budapeşte’deki şirketinde stajlarını tamamladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ülkedeki öğrencilerin genç yaşlarda Avrupa’da edindikleri tecrübeler ülkemiz lojistik sektörüne önümüzdeki yıllarda olumlu yansıması olacaktır. Daha önce de birçok projenin içerisinde yer alan Mehmet Emin Horoz MTAL önümüzdeki dönemde 3 tane daha proje ile bu alanda adından sıkça söz ettirme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” denildi.

Etiketler :