“Lojistik Mezunlarına Sahip Çıkılmazsa Lojistik Hedefler Hayal Olacak!”

“Lojistik Mezunlarına Sahip Çıkılmazsa Lojistik Hedefler Hayal Olacak!”

Lojistik Meslek Edindirme Derneği (LOMED) Başkanı Yalçın Şakar ve Burak Aktaş UND’yi ziyaret ederek UND üyelerinden, lojistik mezunlarının özel sektörde istihdam edilmesi konusunda beklentilerini dile getirdi.LOMED'İN KURULUŞU OCAK AYINDA TAMAMLANACAK Lojistik Meslek Edindirme Derneği temsilcileri UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ile bir araya geldikleri ziyaret sırasında LOMED Kurucu Başkanı Yalçın Şakar Lojistik Meslek Edindirme Derneği’nin faaliyetlerinden bahsetti....

Lojistik Meslek Edindirme Derneği (LOMED) Başkanı Yalçın Şakar ve Burak Aktaş UND’yi ziyaret ederek UND üyelerinden, lojistik mezunlarının özel sektörde istihdam edilmesi konusunda beklentilerini dile getirdi.

LOMED'İN KURULUŞU OCAK AYINDA TAMAMLANACAK 

Lojistik Meslek Edindirme Derneği temsilcileri UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ile bir araya geldikleri ziyaret sırasında LOMED Kurucu Başkanı Yalçın Şakar Lojistik Meslek Edindirme Derneği’nin faaliyetlerinden bahsetti. Şakar; Ocak ayı içerisinde kuruluşu tamamlanacak derneğin amacının, başta mezun öğrenciler olmak üzere lojistik alanından mezun olmuş, hâlâ öğrenim gören öğrenciler ve eğitim veren akademisyenlerin bir çatı altında toplanmasını sağlayıp sektörde istihdam sorununa yardımcı olmak olduğunu dile getirdi.
 
Başkan Yalçın Şakar, “LOMED, alanında bulunan derneklere göre o derneklerin icra etmediği işlemleri yapacak, daha çok tabana yayılacak. Derneğimiz, Türkiye’nin her lojistik okulunda faaliyette bulunmayı hedeflemektedir. LOMED çok genç insanlar tarafından kurulan bir dernek, potansiyeli çok yüksek yapıya sahip, sınırlarını biz bile göremiyoruz. Akılcı, stratejik bir yönetimle çok iyi yerlere gelecektir” dedi.
 
UND’den  beklentilerini dile getiren Şakar, üye olan firmaların personel ihtiyaçlarını LOMED üzerinden karşılaması konusunda UND ile işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti. LOMED’in sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılayarak lojistik altyapıyı güçlendirecek projeleri hayata geçireceğinin altını çizdi.

FATİH ŞENER: “LOJİSTİK MEZUNLARINA SAHİP ÇIKILMAZSA LOJİSTİK HEDEFLER HAYAL OLACAK”
 
Ziyaret için teşekkür eden İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener “Türk lojistik sektörünün dünya üzerinde rekabetçi olabilmesi için kalifiye elemanlarla çalışması şarttır, aksi halde Türkiye’nin lojistik hap olması bir hayalden öteye gidemeyecektir” dedi.
 
Şener, “Türkiye’de ilk kez Onuncu beş yıllık kalkınma planında taşımacılık ve lojistik sektörünün bir hedef haline getirildiğini belirten Şener, Başbakanlık tarafından “Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm” programı açıklandı. Türkiye altyapılarıyla iddiasını ortaya koyuyor, bir yılda iki tane asma köprü açacak kadar iddialı, Marmaray’ın yanına şimdi lastik tekerlekli araçların geçeceği tüp geçit yapacak kadar büyük projeleri hayata geçiriyor. Ancak bunun bir insan kaynağı altyapısı da var. Bu, şu anda hedefin gerisinde. Sayısal olarak Türkiye genelinde çok okul açılmış olsa da bu okullardaki öğrencilerin eğitim kalitesinin geliştirilmesi, staj imkanlarının geliştirilmesi konusunda yapılması gereken çok şey var. UND olarak biz staj imkanı sunarken lojistik öğrencilerini tercih ediyoruz. Ancak lojistik Türkiye için stratejik bir öncelikse eğer, Türkiye’deki bütün kuruluşların bu hassasiyeti göstermesi lazım”  açıklamasında bulundu.
 
Fatih Şener, “Lojistik Meslek Edindirme Derneği’nin kurulmuş olduğunu memnuniyetle öğrendik, bu önemli bir ihtiyaçtı. Lojistik öğrencilerinin donanımlarını geliştirmesinden başlayarak iş dünyasıyla buluşturulmasına kadar giden yolda yapacağı çok şey olduğuna inanıyoruz. Bu çalışmayı yapanı teşekkür ve tebrik ediyoruz” dedi.

Etiketler :