Lojistikçiler 2017 beklentilerini açıkladı

Lojistikçiler 2017 beklentilerini açıkladı

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Emre Eldener, toplantıda 2016 yılını değerlendirdi ve 2017 ile ilgili öngörülerini paylaştı. UTİKAD Başkanı Emre Eldener şunları söyledi: “30 yılını doldurmuş bir derneğiz. 424 üyemiz bulunuyor ve üyelerimizin yıllık toplam cirosu 5 milyar doların üstünde.2016’DA YAŞANANLAR2016 yılında lojistik sektörünü; Rusya ile yaşanan siyasi...

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Emre Eldener, toplantıda 2016 yılını değerlendirdi ve 2017 ile ilgili öngörülerini paylaştı. UTİKAD Başkanı Emre Eldener şunları söyledi: “30 yılını doldurmuş bir derneğiz. 424 üyemiz bulunuyor ve üyelerimizin yıllık toplam cirosu 5 milyar doların üstünde.

2016’DA YAŞANANLAR

2016 yılında lojistik sektörünü; Rusya ile yaşanan siyasi kriz, güney sınırlarımızdaki çatışma ortamları, 15 Temmuz darbe girişimi, mülteciler nedeniyle AB’nin sınır geçişlerini zorlaştırması, döviz kurlarındaki dalgalanmalar etkileri oldu.

DÖVİZ KURLARINDAKİ DALGALANMA İŞİMİZİ DÜŞÜRDÜ

Döviz kurlarındaki dalgalanma işimizi düşürdü. 2015 yılında 352 milyar dolar olan dış ticaret hacmi, 2016’da 342 milyar dolara geriledi. İthalattaki düşüş, ihracattan daha fazla. Denizyolu taşımaları ihracattaki toplam taşımaların yüzde 54’ünü oluşturuyor. Karayolu yüzde 32.5’si, havayolu yüzde 13, demiryolu yüzde 0.5 oranında.

2007’DE 34. SIRADAYDIK, 2016’DA DA 34. SIRAYA GERİLEDİK

Lojistik Performans Endeksi’nde 2007 yılında 34. sıradaydı. 2012’de 27. sıraya kadar çıktık ancak 2016 yılında tekrar 34. sıraya geriledik.

E-TİCARET ÇALIŞMA GRUBU KURDUK

E-ticaret lojistiği konusunda bir çalışma grubu kurma kararı aldık. Gelecekte genel anlamda lojistik için e-ticaretin çok önemli bir iş kolu haline geleceğine inanıyorum.

HANJIN SHIPPING’İN İFLASI

Dronelerle küçük küçük teslimatlar başladı. Hanjin Shipping iflas etti. Denizyolu taşımacılığında çok önemli birleşmeler oldu.

YENİ HAVALİMANINDA UTİKAD ÜYELERİNE ÖZEL GÜMRÜKSÜZ DEPO

Yeni havalimanı bizim için çok önemli. Yeni havalimanında bir kargo köyü var. Türkiye’de ilk kez kargo köyü uygulaması hayata geçirilecek. Devasa bir havalimanı yapılıyor. Eğer güzel işletilirse dünya çapında bir hub olacaktır. Bizler de heyecanla bekliyoruz. Yeni havalimanı işletmesi İGA ile görüşmeler yapıyoruz. UTİKAD üyelerine hizmet vermek üzere yeni havalimanında gümrüksüz bir depo işletmesi konusunda görüşüyoruz.

3. KÖPRÜ TAŞIMA MALİYETLERİMİZİ ARTIRDI

3. Köprü maalesef bizim taşıma maliyetlerimizi artırdı. 3. Köprüden bir demiryolu geçişi yok. Proje var. Dört gözle bekliyoruz.

DEMİRYOLUNDA CİDDİ ATILIM BEKLİYORUZ

Demiryolunun serbestleşmesi konusuna biz çok önem veriyoruz. 2017 yılında demiryolunda ciddi atılım bekliyoruz. 2017’de özel kargo trenleri ile Türkiye’de taşımacılık yapılacağına şahit olacağımıza inanıyorum. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı çok kısa süre içinde açılacak.

Bize göre 2017’nin en önemli konularından biri Yeni Gümrük Kanunu. Gümrük Bakanlığı, yeni bir Gümrük Kanunu Taslağı hazırlıyor. Umuyorum, 2017’de yeni gümrük kanunu yürürlüğe girecek. İşlemler daha hızlı ve kolay olacak ve güvenlikten ödün verilmeyecek.

R2 BELGELİ FİRMALAR KENDİ ARASINDA ÇALIŞAMIYOR

R2 belgeli firmalar arasında çalışamama diye bir mevzuat var. Bunu anlamış değiliz. Gerekli görüşlerimizi yetkili makamlara ilettik.

Yabancı plakalı araçlardan köprü ve otoban geçiş ücretleriyle karayolları trafik cezalarının tahsil edilememesi ve denetleme eksikliği var. Çok ciddi bir dengesizlik ve rekabet problemi yaratıyor. Umarım çözülür.

Atatürk Havalimanı’ndaki kargo ofis kiralarının dolardan TL’ye çevrilmesi ve THY ile DHMİ’nin inisiyatif almasını istiyoruz.

MARMARAY’I MAALESEF KARGO TAŞIMACILIĞI İÇİN KULLANAMIYORUZ

Demiryolu taşımacılığı yapmak isteyenlerin yeni belge alması gerekiyor. R2 belgesi yetmiyor. Yeni bir belge almamız isteniyor. Marmaray’ı maalesef kargo taşımacılığı için kullanamıyoruz. 3. Köprüde yapılacak demiryolu hattının yapılmasını bekliyoruz.

Transit yüklerin antrepolara alınmaması ve transit ticaretin gelişiminin engellenmesi konusu ve gümrük işlemlerinde elektronikleşme ve kurumlar arası ortak elektronik bilgi platformu oluşturulması önemli.

UTİKAD’IN 2017 İLE İLGİLİ ÖNGÖRÜLERİ VE BEKLENTİLERİ

2017’deki öngörü ve beklentilerimiz şunlar: Ekonomi Bakanlığının lojistik sektörüne yönelik destekler, Lojistik Master Planının hazırlanması, Lojistik Mevzuatının eşgüdümlü hale getirilmesi ve güncellenmesi, demiryollarının serbestleşme sürecinin işlerlik kazanması, demiryolu altyapısının geliştirilmesi, yeni havalimanının açılmasına yönelik ön hazırlıklar ve mevzuat altyapısı, Yeni Gümrük Kanunun dış ticaret ile lojistik akışları kolaylaştıracak şekilde hazırlanması ve yürürlüğe girmesi.

2017’DEN ÜMİTLİYİM

2017 zor bir yıl olacak. Ümit ediyorum birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntılı günleri aşarız. Ancak 2017’den ümitliyim. Yabancı yatırımcı ilgisi sektöre hala düşük. Çünkü taşınan mal miktarı da azaldı. Ülkedeki gelişmelere bağlı olarak artabilir.

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN CİROSU 100 MİLYAR DOLAR

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur da bir soru üzerine, “Geçtiğimiz yıl lojistik sektörünün genel cirosu 100 milyar TL civarında olduğunu öngörüyoruz” dedi,  

Etiketler :