Mars Logistics ve Beykoz Üniversitesi  Ar-Ge İşbirliği Protokolü imzaladı

Mars Logistics ve Beykoz Üniversitesi Ar-Ge İşbirliği Protokolü imzaladı

Mars Logistics, yapay zeka ve yeni nesil teknoloji çözümlerine yönelik Beykoz Üniversitesi ile işbirliği protokolü gerçekleştirdi. İşbirliği kapsamında lojistik sektörünün geleceği hem akademik yönden masaya yatırılacak hem de sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi sağlanacak.

Mars Logistics, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Beykoz Üniversitesi ile Ar-Ge işbirliği protokolü imzaladı. Özel sektör-üniversite işbirliğine yönelik örnek teşkil eden anlaşma kapsamında iki kuruluş, lojistik sektörünün teknolojik altyapısına dair çözümler için güçlerini birleştirecek. 30 yıllık deneyime sahip Mars Logistics’in sektörel bilgi birikimi, akademisyenlerin çalışmalarıyla bilimsel açıdan desteklenirken, lojistik sektörüne yönelik nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine de katkı sağlayacak.

Lojistik sektörü bilimsel çalışmalarla desteklenecek

Mars Logistics Bilgi Teknolojileri Direktörü Fatih Badur, teknolojik altyapı kapsamında gerçekleştirilen işbirliğinin uzun dönemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Teknolojinin sunduğu imkanları sektörümüzün bazı çözümlerine yönelik projeleri, değerli hocalarımızla akademik boyutta ele alacağız. Biz sektörle ilgili ihtiyacımız olan projeleri belirleyeceğiz, sonrasında karşılıklı toplantılar dahilinde tartışacak ve hayatımıza entegre edeceğiz. Elbette eğitim gören üniversiteli öğrencilerimizden de bu yönde katkı bekliyoruz. Onların akademik destekleri, bizim taleplerimize cevap verecektir. Bu süreçte, sektörümüze nitelikli insan kaynağı yaratmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız esnasında, genç yetenekleri bünyemize katmaya da hazırız” dedi. 

Klasik depoların yerini insansız depolar alıyor

Lojistikte geleceğin teknolojilerine yönelik ciddi bir dönüşüm olduğunu kaydeden Fatih Badur, “Yeni nesil teknolojiler, yapay zeka, dijital dönüşüm gibi çözümler bizim temel kaynağımız olacak. Gelecek dönemde lojistikte, özellikle depo yönetim sistemlerinde büyük dönüşüm bekliyoruz. Nesnelerin interneti, robotik sistemlerin kontrolünde bir depoculuk bizleri bekliyor olacak. Artık klasik depoculuktan çıkıyor ve insansız depolara doğru gidiyoruz. Bilişim, yapay zeka teknolojileriyle geçmişin analizini yapıp geleceğe yönelik yorumlar gerçekleştirecek bir sistemi lojistik sektörüne katıyor olacağız” diye konuştu.

Etiketler :