Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’ndan ilk demiryolu taşıması gerçekleştirildi

Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’ndan ilk demiryolu taşıması gerçekleştirildi

Türkiye ihracatı son zamanlarda rekorlar kırsa da sınırlardaki sıkışıklık ve transit geçiş vizelerinde yaşanan sorunlar, zaman ve döviz kaybına sebep oluyor. Bu duruma çözüm getirmek amacıyla 13 Kasım Cuma günü Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’ndan ilk demiryolu taşıması gerçekleştirildi.

Demiryolu ile taşıma yapılabilen 14 liman ve 28 istasyonda hizmet veren Medlog Lojistik, yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’nu faaliyete aldı. 13 Kasım Cuma günü Bulgaristan Plovdiv’e ilk yükün hareket ettiği Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’nda ana hedef Avrupa içlerine de tren seferleri düzenlemek. İlk olarak toplamda 27 konteyner ve dorse ile başlanan Bulgaristan seferleri, TCDD’nin sağlayacağı imkanlara da bağlı olarak günde 300 adet konteyner ve dorseye çıkması planlanıyor.

Türkiye’nin en önemli demiryolu projelerinden ikisi olan Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu ve İstanbul sanayisinin göbeğinde bulunan Medlog Ömerli yükleme-boşaltma istasyonları, ülkemizde demiryolu kullanımının istenilen seviyeye ulaşmasına büyük katkı sağlarken, ülkemizin kalkınması ve çevre bölgelerle ticaretin artırılması hedeflenmektedir.

Etiketler :