Mehmet Emin Horoz MTAL öğrencileri stajlarını Avrupa’daki lojistik şirketlerinde yapıyor

Mehmet Emin Horoz MTAL öğrencileri stajlarını Avrupa’daki lojistik şirketlerinde yapıyor

Mehmet Emin Horoz MTAL öğrencileri stajlarını Avrupa’daki lojistik şirketlerinde yapıyor

İstanbul Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma Hizmetleri Alanı öğretmenleri ve öğlencileri; Dışişleri Bakanlığı - Avrupa Birliği Başkanlığı - Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve 2020 yılında kazanılan ‘Bireylerin Avrupa Birliği'nde 4.0 Lojistik Uygulamaları’’ isimli KA102 projesi kapsamında Avrupa’da Almanya, Belçika, Macaristan ve Slovakya’da öğrenci- öğretmen hareketliliğini düzenleyip Türkiye’ye döndü.

Daha öncede yine muhtelif Erasmus+ projeleri ile Fransa, İspanya, Çekya ve Polonya’da staj/iş başı eğitim ile öğrencilere Avrupa kapılarını açan Mehmet Emin Horoz MTAL’nin, ülke lojistik camiasına kalifiyeli öğretmen ve öğrenci yetiştirme misyonunu yerine getirmişti. Mehmet Emin Horoz MTAL; yapmış olduğu bu projeler ile ülkemizde 100’lerce gencin Avrupa’da staj/işbaşı eğitimin yaptığı ve bu sürecinin sonunda AB-Türkiye’de uygulanan lojistik uygulamaları arasında benzer/farklılıkların görülmesini sağlayan, ülkemiz lojistik sektörünün kalifiyeli personel ihtiyacına destek olan merkez haline gelmeyi amaçlıyor.

Ulaştırma Hizmetleri Alanı Öğretmeni Harun Doğan konuyla ilgili yatını açıklamada genç yaşta öğrencilerin bu tecrübeleri edinmeleri ülkemiz açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca binlerce proje içerisinde lojistik alanında proje kazanmanın ve bu denli büyük bir projenin yürütülmesinin çok gurur verici olduğunu belirten Harun Doğan, ülkemiz öğretmen ve öğrencilerine Avrupa’da iş başı eğitim/staj yaptırmak ülkemiz adına çok büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Harun Doğan, ’’Projeye en büyük katkıyı veren ve onlarca öğrenciye Avrupa’daki (Tura Logistic Kft., ATO Trans S.R.O. ve diğer  Avrupa ortak şirketlerinde) ortak şirketlerinde kapılarını açan UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras’a ülkemiz gençleri adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Projeye katılan Okul Müdür Yarımcısı Samet Tahiroğlu da, Türkiye’de orta öğretimde lojistik dendiği zaman akla ilk gelen kurumun Mehmet Emin Horoz MTAL olduğunu ve ülkedeki öğrencilerin kalifiyeli yetişmesi açısından bu projelerin ülke eğitimi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Samet Tahiroğlu, “Projeye destek veren Başta UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras Bey olmak üzere diğer bütün ortaklara teşekkür ederim’’ dedi.