MICHELIN’E İKİ ULUSLARARASI ÖDÜL

MICHELIN’E İKİ ULUSLARARASI ÖDÜL

Michelin, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Tire Technology Expo 2023’te 6. kez “Yılın Lastik Üreticisi” ve “Yılın Çevre Başarısı” ödüllerine layık görüldü.

Michelin, 21-23 Mart tarihlerinde Almanya’nın Hannover kentinde yapılan Tire Technology Expo 2023’te, iki uluslararası ödüle layık görüldü. Tire Technology Expo’da 6. kez “Yılın Lastik Üreticisi” ödülünü alarak bir rekora imza atan Michelin, ayrıca biri arabalar, diğeri ise otobüsler için olmak üzere sırasıyla %45 ve %58 oranında sürdürülebilir materyal içeren ve yol kullanımına uygun bulunan ilk iki lastiği ile “Yılın Çevre Başarısı” ödülüne layık görüldü.

Yılın Lastik Üreticisi ödülünü altı kez kazanan tek şirket olan Michelin, daha sürdürülebilir bir hareketliliğe imkan sunan inovasyonlar yapma yeteneği ile ödüller almaya devam ediyor. Michelin hem havasız lastikler konusunda hem de sürdürülebilir materyallerle geri dönüşüm teknolojilerinin bir araya getirilmesi bağlamında oldukça önemli gelişmeler kaydediyor.

Yeni kategoride ilk ödül

“Yılın Lastik Üreticisi” ödülünü almanın yanı sıra Michelin, yeni bir kategoriye ait olan ve çevreye verilen değeri gösterir nitelikte olan, sektördeki teknolojik gelişmelerin ödüllendirildiği “Yılın Çevre Başarısı” ödülünü de kazandı. Bu ödülün otomobillere ve otobüslere yönelik ve sırasıyla %45 ve %58 oranında sürdürülebilir materyal içeren lastiklerin ilk “yol uyumlu” olma başarısını tanıyan bir ödül olduğunu belirten Michelin, söz konusu lastiklerin Michelin markasıyla özdeşleşmiş istisnai performans seviyelerini devam ettirirken, kullanım süresi boyunca çevresel ayak izini minimum düzyede tutmaya özen gösteriyor. Tüm bunlar, Michelin’in sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda attığı adımların ve Grubun “tamamen sürdürülebilir” lastiğe doğru giden yolu gösteren haritasına bağlı kalma isteğinin ispatı olan gelişmeler olarak ön plana çıkıyor.

Etiketler :