Netlog TIR'ları Darüşşafaka için yollarda

Netlog TIR'ları Darüşşafaka için yollarda

Netlog, eğitim alanında Türkiye’nin ilk sivil toplum örgütü olan Darüşşafaka Cemiyeti’ne destek için araçlarını özel olarak giydirdi. Netlog’un ilk olarak Adana, Gaziantep, Ankara ve Samsun bölgelerinde görev yapacak 10’a yakın aracının arka kısımları Darüşşafaka Cemiyeti’nin sınav duyurularını taşıyan afişlerle kaplandı. 

Netlog, bu kez 156 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti’ne destek için yollara çıktı. Darüşşafaka Cemiyeti’nin 26 Mayıs’taki sınav duyurusunu araçlarına taşıyan Netlog, böylece küçük yaşta ebeveyn kaybı yaşamış, maddi durumu yetersiz yetenekli öğrencilerin 8 yıl boyunca ücretsiz olarak eşitlikçi ve akılcı bir eğitim almasına katkıda bulunuyor. 

SINAV DUYURULARI ARAÇLARDA

Netlog’un ilk olarak Adana, Gaziantep, Ankara ve Samsun bölgelerinde görev yapacak 10’a yakın aracının arka kısımları Darüşşafaka Cemiyeti’nin sınav duyurularını taşıyan afişlerle kaplandı. Söz konusu araçlar görev yaptıkları bölgelerde, anne ya da baba kaybı yaşamış 4’üncü sınıf öğrencilerinin 26 Mayıs tarihinde düzenlenecek Darüşşafaka Sınavı’na katılması konusunda farkındalık yaratıyor.

HEDEFİMİZ MÜMKÜN OLDUĞUNCA FAZLA ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, her yıl düzenledikleri giriş sınavına Türkiye’nin dört bir yanından binlerce dördüncü sınıf öğrencisinin katıldığını ifade ederken, “Hedefimiz mümkün olduğunca fazla öğrenciye ulaşarak, ihtiyaç sahibi tüm çocuklarımıza akılcı, eşitlikçi, çağdaş bir eğitim olanağı sunabilmek. Çıktığımız bu yolda, en büyük gücümüzü de bağışçılarımızdan, destekçilerimizden alıyoruz. Netlog gibi eğitimin toplumsal kalkınmadaki rolüne inanan şirketlerin Darüşşafaka Cemiyeti’ne dolayısıyla ‘eğitimde fırsat eşitliği’ne yaptıkları katkılar sadece kurumumuzun değil aynı zamanda geleceğimizin gerçek sahipleri olan çocuklarımızın da yolunu aydınlatıyor. Tüm Netlog ailesine, verdikleri bu anlamlı destek ve yarattıkları bu farkındalık için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

EN KÜÇÜK İŞLER BİLE HAYATLARI DEĞİŞTİREBİLİYOR

Netlog Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak da eğitim alanında Türkiye’nin ilk sivil toplum örgütü olan Darüşşafaka Cemiyeti’ne destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken şöyle devam etti: “Eğitimin bir ülkenin toplumsal kalkınmasının en büyük unsuru olduğuna inanan bir şirket olarak, Darüşşafaka Cemiyeti ile aynı vizyonu paylaşmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bazen hayatta yaptığımız en küçük işler bile hayatları değiştirebiliyor. Bugün Netlog aracılığıyla bir öğrencimizin bile bu sınavdan haberi olması, bir öğrencimizin bile hayatının değişmesi bizler için en büyük mutluluk olacak. Umuyoruz ki tüm bu çalışmalar, bu sınavın çok daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayacak.”

DARÜŞŞAFAKA SINAVI 26 MAYIS’TA

Darüşşafaka’ya öğrenci kabulü her yıl Darüşşafaka Giriş Sınavı üzerinden yapılıyor. Babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız, yatılı ve nitelikli eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2019 yılı sınavı, 26 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 24 ilinde düzenlenecek.

HANGİ ŞEHİRLERDE DÜZENLENECEK?

Sınav; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek. 

Sınava Türkiye'nin her ilinden başvuru kabul edilecek; söz konusu 24 il dışından sınava katılacak öğrencilerin ve velilerinin en yakın sınav merkezine gelmek için yapacakları tüm ulaşım masrafı ise yine Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

Sınava katılmak isteyen adayların başvuru evraklarının, Darüşşafaka Ortaokulu'na 20 Mayıs 2019 Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırılması gerekiyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünün ardından ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz nitelikli eğitim alma hakkı elde edecek.

Etiketler :