"Pandemide Türk lojistik sektörü olarak çok kısa sürede toparlandık ve gücümüzü gösterdik"

"Pandemide Türk lojistik sektörü olarak çok kısa sürede toparlandık ve gücümüzü gösterdik"

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektörünün 2020 yılı değerlendirmesini ve dernek faaliyetlerini, 2021 yılı öngörülerini ve Lojistik Eğilimler ve Beklentiler Araştırma sonuçlarını 11 Mart 2021 Perşembe günü Zoom Platformu üzerinden çevrimiçi olarak düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Toplantıya; UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Başkan Yardımcısı Cihan Yusufi, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşem Ulusoy, Barış Dillioğlu, Cihan Özkal, Ekin Tırman, Mehmet Özal, Serkan Eren, UTİKAD İcra Kurulu Üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna ve basın mensupları katılım sağladı.

Lojistik sektörünün 2020 yılında zorlu bir savaştan başarıyla çıktığını söyleyen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, "Küresel bir salgını hiç kimse öngöremezdi. 'En kötü senaryoyu çizelim' dense dahi tüm sınırların kapatılacağını öngöremezdik. Böyle bir durumda bile Türk lojistik sektörü olarak çok kısa süre içerisinde toparlandık ve gücümüzü gösterdik. Yollar kapandı, alternatif yollar bulduk. Şoförlerimiz karantinada kaldı, soluğu hemen Ankara'da aldık, konuyu çözmek için uğraştık ve başardık. Üyelerimize ve sektördeki oyunculara destek vermek için UTİKAD'ın internet sayfasında bir COVID-19 bölümü açtık. Tüm dünyadaki salgın ve lojistik gelişmeleri COVID-19 sayfamızdan aktardık ki dünyadaki ilk örnekti. Sektörümüz tarafından da bu sayfa çok övgü aldı" dedi.

Bu dönemde sektörle bir araya gelmek için çeşitli webinarlar düzenlediklerini dile getiren Eldener, "Karayolu, havayolu, denizyolu ve dijitalleşme webinarlarımızın yanı sıra eğitim konusunda da uzman isimleri sizinle bir araya getirdik. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden sektörün tüm paydaşlarına ulaşmaya çalıştık. Gençlerle buluştuğumuz bir sohbet serisini de hazırladık. Onların beklentilerini gelecek planlarımız arasına aldık." diye konuştu.

2020'nin son ayında Mobil UTİKAD'ı hayata geçirme kararı aldıklarını belirten Eldener, "Şu anda üzerinde çalışıyoruz. 2021’de bir mobil uygulamamız olacak. Derneğimizin hizmetlerine telefondaki bir uygulama üzerinden de ulaşma imkanı olacak. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Etiketler :