Pasifik Eurasia Lojistik Canbaz Aktarma Merkezi’nde ilk vagondan vagona hububat aktarımını gerçekleştirdi

Pasifik Eurasia Lojistik Canbaz Aktarma Merkezi’nde ilk vagondan vagona hububat aktarımını gerçekleştirdi

Pasifik Eurasia Lojistik Canbaz Aktarma Merkezi’nde ilk vagondan vagona hububat aktarmasını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Pasifik Eurasia Lojistik Uluslararası Pazarlama Müdürü Ahmet Burak İçen şu açıklamayı yaptı: “Pasifik Eurasia Lojistik olarak demiryolundaki yatırımlarımızı ve ilklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 9 ay süren çalışmalarımız sonunda bir hayalimizi daha gerçekleştirerek Türkiye’de ilk vagondan vagona tahıl/bakliyat aktarma merkezimizi...

Pasifik Eurasia Lojistik Canbaz Aktarma Merkezi’nde ilk vagondan vagona hububat aktarmasını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Pasifik Eurasia Lojistik Uluslararası Pazarlama Müdürü Ahmet Burak İçen şu açıklamayı yaptı: “Pasifik Eurasia Lojistik olarak demiryolundaki yatırımlarımızı ve ilklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 9 ay süren çalışmalarımız sonunda bir hayalimizi daha gerçekleştirerek Türkiye’de ilk vagondan vagona tahıl/bakliyat aktarma merkezimizi faaliyete aldık.

Gürcistan sınırında bulunan Canbaz istasyonunda 2.100 rakım ve -10 derece gibi zorlu şartlara karşın tamamen yerli ve özel olarak imal ettirdiğimiz Pnomatik makinamız ile ilk vagondan vagona tahıl aktarımını gerçekleştirdik. Böylece Türkiyenin ilk vagondan vagona tahıl/bakliyat Aktarma Merkezimizi faaliyete geçirmiş olduk. Artık üreticilerimiz ucuz ve kaliteli hammaddeye rahatlıkla ulaşabilecek.

Bu operasyon merkezini kurarken aktarma makinamızı yerli mühendislerimize özel olarak imal ettirdik. Pnomatik makinamız saatte 60 ton tahıl/bakliyatı bir vagondan diğer vagona aktarabiliyor. Kurduğumuz demiryolu taşıma sistemine aktarma makinamızı da entegre ederek üreticilerimizin lojistik maliyetlerini düşürüyoruz.

Kurduğumuz aktarma merkezi sistemiyle ray genişlik sınırını tamamen ortadan kaldırdık. Boji değişimine ilaveten Vagondan vagona tahıl aktarma modeli ile ray genişliği 1520 mm olan eski Sovyetler Birliği ülkeleri ile ülkemizinde sahip olduğu Avrupa standartlarındaki ray genişliği 1435mm farkını da ortadan kaldırmış olduk. Artık üreticilerimiz Sibirya, Urallar, Tataristan, Kazakistan’daki kaliteli buğdayı Türkiye’ye istediği ölçüde getirebilir duruma geldi.

Uncularımızın buğday ithalatında gemilerle en az 3.000 Ton getirmesi gerekirken şuan kurduğumuz demiryolu taşıma sistemiyle istediği miktarda ve daha uygun fiyata buğday getirebilir hale geldi. Aynı zamanda ihracatçılarımızı Rusya’da karayolunun ulaşamadığı yerler  ve Sibirya dahil olmak üzere demiryolu ağımızla konteyner temini dahil en uç noktalara kadar taşıyoruz.

Ülkemizin demiryoluna katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Pasifik Eurasia olarak, TCDD T’nin resmi operatörü, Rusya Federasyonu Demiryolları RZD Logistics, Gürcistan Demiryolları MS Agency, Kazakistan Demiryolları KTZ Express ve Azerbaycan Demiryolları ADY Konteyner ve ADY Express’in, Özbek Demiryolları UDY’nin Türkiye resmi acentesi olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda XİAN Dry Port işletmesinin Türkiye Temsilcisi ve ÖBB (Avusturya Demiryolları) Avrupa Taşımaları resmi partneriyiz ve ihracatçımızın yükünü bir nebze olsun hafifletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”