Pasifik Eurasia’nın demiryolu soğuk tedarik zincirindeki hedefi büyük

Pasifik Eurasia’nın demiryolu soğuk tedarik zincirindeki hedefi büyük

Pasifik Eurasia, demiryolu taşımalarında soğuk tedarik zincirindeki yerini alıyor. Konuyla ilgili Pasifik Eurasia Lojistik Müdürü Alper Taylan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “13 Aralık’ta Mersin bölgesinde yaş meyve/sebze yükleyerek Rusya Astrahan’a uğurladığımız 14+1 frigo trenimizi 35 saat gibi rekor bir süre ile Kars sınırına ulaştırdık. Sınır çıkışımızdan sonra trenimiz tamamen BTK hattı üzerinden Gürcistan – Azerbaycan rotasını izleyerek...

Pasifik Eurasia, demiryolu taşımalarında soğuk tedarik zincirindeki yerini alıyor. Konuyla ilgili Pasifik Eurasia Lojistik Müdürü Alper Taylan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “13 Aralık’ta Mersin bölgesinde yaş meyve/sebze yükleyerek Rusya Astrahan’a uğurladığımız 14+1 frigo trenimizi 35 saat gibi rekor bir süre ile Kars sınırına ulaştırdık. Sınır çıkışımızdan sonra trenimiz tamamen BTK hattı üzerinden Gürcistan – Azerbaycan rotasını izleyerek Rusya Astrahan’a varış yapacak.

Trenimizdeki 14 reefer konteynerımızın içerisinde yaş narenciye ürünleri bulunuyor ve soğutmayı +1 olarak tabir ettiğimiz jeneratör enerjisi sağlıyor. Jeneratörün sağladığı enerji sayesinde konteynerlar yol boyunca çalışarak ısısını muhafaza ederek demiryolunda kırılmayan bir soğuk tedarik zinciri yaratacak. İlaveten, Rus Demiryolları ile yaptığımız anlaşmaya istinaden otonom kendinden yakıtlı ve jeneratörlü genset taşımalarımızı da bu halkaya ekleyeceğiz.

Reefer konteynerlere elektrik enerjisi sağlayan konteynerimiz dizi ile birlikte varış noktasına kadar gidecek. Aynı zamanda, konteynerlerde olası durumları izlemek adına jeneratör konteynerimizde 2 adet teknisyen bulunuyor. TCDD Taşımacılık’ın resmi operatörü Pasifik Eurasia olarak partnerimiz ile beraber demiryollarımıza sağladığımız bu soğuk zincir operasyonu için çok sevinçliyiz.

Genel ticareti dikkatli yorumladığımızda Türkiye ve Rusya arasında 40 milyon tonun üzerinde bir taşımacılık mevcut. Bu taşımaların yüzde 80’i denizyoluyla, yüzde 20’si de karayoluyla yapılıyor ve iki ülke arasında demiryolu sık kullanılmıyor. Kurduğumuz demiryolu sistemi ve yapmış olduğumuz anlaşmalar ile şu an demiryolu ile Rusya’da 30 farklı noktaya, karayolunun ulaşamadığı Sibirya ve Urallara dahi taşımalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle Volga- Don nehirlerinin donduğu bu zorlu koşullarda denizyolu ve karayoluna alternatif olarak demiryolu taşımalarımız öne çıkıyor.

Rusya Federasyonu Demiryolları (RZHD) ile yaptığımız anlaşma ile Türkiye resmi partneri olarak hem bölge ülkelerinde hem de Türkiye’de özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapacağı ticareti Rusya’nın her bölgesine ulaştıracağız. Güney bölge üreticimize lojistik maliyet avantajı sunan bu taşımalarımızı artırarak yüzde 80’i Moskova ekseninde dönen Rusya pazarımızı demiryolu anlaşmalarımızla ve soğuk tedarik zinciri çözümlerimizle tüm Rusya’ya yaymayı hedefliyoruz.”