Sertrans Logistics, LTB Jeans’in e-ticaret lojistiği operasyonlarını yönetecek

Sertrans Logistics, LTB Jeans’in e-ticaret lojistiği operasyonlarını yönetecek

Sertrans Logistics, e-ticaret lojistiği hizmeti sunduğu markalara bir yenisini daha ekledi. E-ticaret lojistiği alanında Türkiye’de hizmet vermeye başlayan ilk lojistik şirket olan ve bu konudaki uzmanlığıyla öne çıkan Sertrans Logistics, ülkemizin önde gelen hazır giyim markaları arasında yer alan LTB Jeans’in Türkiye’deki e-ticaret lojistiği operasyonlarını yönetecek.

Sertrans Logistics, hazır giyim sektörünün önde gelen markası LTB Jeans’in Türkiye’deki e-ticaret lojistiği operasyonlarının yürütülmesi adına önemli bir iş birliği anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında LTB Jeans, e-ticaret lojistiği operasyonlarını Sertrans’a emanet etti. İş birliği anlaşması kapsamında operasyon sürecinde Sertrans’ın Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen WMS yazılımı Akıl İşi kullanılacak.

18 Temmuz Salı günü Sertrans Akpınar tesisinde Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi Mehmet Emin Yıldız, Kontrat Lojistiği Satış Direktörü Salih Kazdal, Lojistik Operasyonları Direktörü Özkan Dayı, LTB Jeans’ten Çak Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Ece Binler ve E-ticaret ve Lojistik Direktörü Berk Özer’in katılımıyla gerçekleşen kurdele kesim töreniyle başlatılan iş birliği süreciyle LTB Jeans’in Sertrans e-ticaret lojistiği iş ortakları arasına katılımı resmileşmiş oldu.

Tüm süreç yapay zeka ile yürütülecek

LTB Jeans e-ticaret lojistiği operasyonu kapsamındaki süreçte, Sertrans’ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na akredite Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı Akıl İşi kullanılacak. Sipariş gruplama ve toplama rotası oluşturma süreçlerini yapay zeka ile yapan ilk ve tek depo yönetim sistemi olan uygulama sayesinde, LTB Jeans e-ticaret lojistiği operasyonları hatasız ve etkin bir şekilde yönetilecek. En hızlı rota saniyeler içinde tespit edilerek ürün toplama süreci en kısa sürede tamamlanacak ve böylece ilgili operasyonda hız maksimum seviyeye çıkacak. E-ticaret platformlarıyla kolayca entegre olabilen Akıl İşi, LTB Jeans’in kullanımına sunulan arayüzlerle, stok ve siparişlerin grafik destekli raporlarla takibini mümkün kılarak, verilen e-ticaret lojistiği hizmet performansının da marka tarafından izlenebilmesini sağlayacak.

“Güçlü IT altyapımız ve ileri teknolojimizle e-ticaret lojistiği hizmeti sunuyoruz”

Sertrans Logistics’in e-ticaret lojistiği alanında Türkiye’de hizmet vermeye başlayan ilk lojistik şirketi olduğunu belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, “Markalarımız için e-ticaretin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz ve tüm adımlarımızı operasyonel süreçlerimizin iyileştirilmesine yönelik atıyoruz. Güçlü IT altyapımız ve ileri teknolojimizle, müşterilerimize yüksek standartlarda e-ticaret lojistiği hizmeti sunuyoruz. Son iki yılda depolama kapasitemizi yüzde 100’e yakın büyüttük. E-ticaret lojistiği operasyonlarına uygun Hadımköy, Akpınar ve Almanya tesislerimizde yeni nesil depolama ihtiyaçlarına uygun seçeneklerde müşterilerimizin yanındayız. Ülkemizin ilk yapay zekâ destekli WNS yazılımı olan Akıl İşi ile e-ticaret lojistiği alanındaki teknolojik kabiliyetlerimizi önemli oranda geliştirdik. Teknolojik anlamda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemde de sürecek. LTB Jeans’in de aramıza katılmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Beraber çok başarılı bir süreç geçireceğimizden eminiz. LTB Jeans’in e-ticaret pazarında büyüme arzusunun ve hedeflerinin farkındayız, kendilerine sunacağımız kusursuz e-ticaret lojistiği hizmetiyle hedeflerine ulaşmaları noktasında maksimum gayreti göstereceğiz” dedi.

 “Bu iş birliğiyle e-ticarette kapasite ve kabiliyetlerimiz gelişecek”

Çak Tekstil E-ticaret ve Lojistik Direktörü Berk Özer ise törene yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “E-ticaret pazarında son yıllarda son derece hızlı bir büyüme süreci yaşanıyor. LTB Jeans olarak biz de bu büyümenin etkilerini görüyoruz. Önümüzdeki dönemde e-ticaret pazarında hızlı büyüme hedefimiz var. Bu noktada online satış performansımızı her geçen gün biraz daha geliştiriyoruz. Bu süreçte Sertrans ile yaptığımız iş birliği kritik öneme sahip. Bu iş birliğiyle hem e-ticarette kapasite ve kabiliyetlerimiz gelişecek hem de operasyonel verimliliğimiz artacak. Özelikle tedarikçi yönetimi konusunda Sertans’ın bize sunduğu imkanlar bu sürecin çok daha verimli işlemesine katkı sunacak. Ayrıca Akıl İşi üzerinden tüm süreçleri anlık olarak takip etme gibi imkanları da Sertrans bu süreçte bizlere sunmuş olacak. Bu da satış süreçlerindeki performanstan müşteri memnuniyetine varıncaya kadar birçok noktada tüm süreçleri doğru şekilde yönetmemize katkı sağlayacak.”

Etiketler :