“Taşıma işleri organizatörleri tüm dünyada değer ve tedarik zincirinin omurgası olmaya devam edecek”

“Taşıma işleri organizatörleri tüm dünyada değer ve tedarik zincirinin omurgası olmaya devam edecek”

FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Transport CEO’su Turgut Erkeskin, “Tüm tedarik zincirindeki aktörlerin birbirleri ile ezici bir şekilde rekabet etmediği bir ortamda çalışmasını sağlamalıyız” dedi.

7. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Transport CEO’su Turgut Erkeskin, bütün lojistik faaliyetlerin dijitalleşmesi gerektiğini söyledi. Evrak anlamında dijitalleşmesiyi en iyi uygulayan sektörün havacılık olduğunu söyleyen Turgut Erkeskin, denizcilikte ise diğer sektörlere göre dijitalleşmenin düşük olduğun belirtti. Herkesin birbiriyle haberleştiği bir sistemin olması gerektiğini kaydeden Erkeskin, bu konuda bir standartın olması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasında FIATA’nın dijitalleşme konusunda yaptığı çalışmalardan bahseden Erkeskin, bir taraftan iş yapılışı şekillerinin değişmesiyle diğer taraftan dijitalleşme ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Tüm bunlara rağmen her şeyden önce sürdürülebilirliği sağlamazı gerektiğini anlatan Erkeskin, “Tüm tedarik zincirindeki aktörlerin birbirleri ile ezici bir şekilde rekabet etmediği bir ortamda çalışmasını sağlamalıyız” dedi.

Forwarderların geleceği nasıl olacağı ile ilgili ise Erkeksin şunları söyledi: “Taşıma işleri organizatörleri tüm dünyada değer ve tedarik zincirinin omurgası olmaya devam edecek. Üretimi, hizmet ihracatını artırmada her zaman piyasada var olacak” diye konuştu.

Etiketler :