Türk lojistik sektörünün eğilimleri araştırılmaya devam edilecek

Türk lojistik sektörünün eğilimleri araştırılmaya devam edilecek

UTİKAD, Beykoz Üniversitesi iş birliği ile lojistik sektörünün nabzını tekrar tutuyor. 2014 ve 2015 yıllarında yapılan ‘Lojistik Sektöründe Eğilimler’ araştırması 2017 yılında yeniden hayata geçiriliyor. Türk Lojistik sektörünün strateji ve hedeflerini gerçekleştirmesi sürecinde önemli bilgileri gün ışığına çıkaracak araştırma her üç ayda bir tekrarlanacak. UTİKAD üyelerine uygulanacak anket sonucunda ortaya çıkan bilgiler ışığında sektörün yol haritası da çizilmiş olacak

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Beykoz Üniversitesi “Lojistik Araştırmaları ve Uygulama Merkezi” işbirliğinde, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün yıl içerisindeki farklı bakış ve algılarını takip etmek için düzenlenen “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması” yeniden hayata geçiyor. 2014 yılında başlanan ve sektörün nabzını tutan araştırma 2017 yılında 3 ayda bir tekrarlanacak ve araştırma sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.

UTİKAD ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Uygulamaları ve Araştırma Merkezi işbirliği ile yapılan “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması”, lojistik sektöründeki gelişim ve sorunlara ışık tutmuştu. Her üç ayda bir yapılan araştırmaların sonuçları, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Uygulamaları ve Araştırma Merkezi tarafından değerlendirilmiş, basın toplantıları ile kamuoyuna sunulmuştu.

Geçen yıl ara verilen araştırmayı canlandırmak için Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy ile UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur bir araya geldi. UTİKAD dernek binasında gerçekleşen görüşme neticesinde “Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması”nın 2017 yılında yeniden uygulanmasına karar verildi.

Toplantıda Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu’nun başarılı öğrenim çalışmalarına değinen Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy, “Bu çalışmaların sonucunda 7 Eylül 2016 tarihinde Beykoz Üniversitesi’nin kuruluşu gerçekleşti ve üniversitede “Lojistik Araştırmaları ve Uygulama Merkezi” oluşturuldu. Önümüzdeki dönemlerde Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması anketi bu merkez tarafından hazırlanıp uygulanacaktır” dedi.

2014’te uygulanmaya başlanan araştırmanın yeniden hayata geçecek olmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Prof. Dr. Ersoy, “UTİKAD’ın desteği bizim için büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda ‘Lojistik Sektöründe Eğilimler Araştırması’ anketleri, UTİKAD üyelerinin destekleriyle uygulanmaktaydı. Anket uygulamaları sırasında yanıtlanan anket sayısının fazla olması, verilerin sektördeki tüm birimlerin görüşlerini temsil edebilmesi ve bunun neticesinde sağlıklı bir rapor hazırlanabilmesi için, büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Anketler sonucunda oluşturulacak araştırma raporunun özellikle lojistik sektörü temsilcilerinin karar verme süreçlerinde önemli bir eksikliği dolduracağını belirten Prof. Dr. Ersoy, “Anketlerin sonucunda oluşturulacak raporlar, kamunun ilgili birimlerine bilimsel ve sağlıklı verilerin aktarılabilmesini, aynı zamanda kamuoyu oluşturabilme anlamında sağlıklı bir alt yapının geliştirilmesine olanak sağlayacaktır” dedi.

UTİKAD üyesi 413 lojistik şirketinin yöneticisine gönderilen ve lojistik sektörünün ‘gerçekleşmeler’ ve ‘beklentiler’ kapsamında değerlendirmesini içeren, geçtiğimiz yıllarda ve UTİKAD’ın 2014 yılında başarıyla gerçekleştirdiği FIATA Dünya Kongresi sırasında yapılan anketler çarpıcı sonuçlar ortaya koymuştu. Araştırmanın yeniden hayata geçmesinin sektörün geleceğine ışık tutacağını belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, "Türk Lojistik sektörünün strateji ve hedeflerini gerçekleştirmesi sürecinde, UTİKAD olarak büyük bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız. Bu nedenle sektörün nabzını tutacak ve zor dönemlerde ön etkin davranmamızı sağlayacak bilimsel çalışmalara destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada Beykoz Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz bu araştırmayla, sektördeki firmalarımızın beklentilerini ortaya çıkarırken, yüzdelik rakamlarla sektörün bir nebze de olsa ölçümlenebilmesini sağlayacağız. Bu şekilde sektör firmalarımız bugün lojistikte neler olduğunun tespitine yüzdesel oranlarla ulaşabiliyorken, ilerisi için ise sürdürülebilir politikalarını oluşturmaları konusunda da yardımcı bir kaynak görevi üstlenmiş oluyoruz” diye konuştu.

Etiketler :