“Ülkemizde AB ülkelerindeki standartlarda güvenli Kamyon/TIR Park alanları kurulmalıdır”

“Ülkemizde AB ülkelerindeki standartlarda güvenli Kamyon/TIR Park alanları kurulmalıdır”

Özel Güvenlik Sektörünün önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği’nin (GÜSOD) asli üyesi olduğu Avrupa Güvenlik Hizmetleri Konfederasyonu (CoESS), European Standard for Safe and Secure Truck Parking Areas (SSTPA) konusunda açıklamada bulundu.

Avrupa Özel Güvenlik Sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği’nin de üyesi olduğu Avrupa Güvenlik Hizmetleri Konfederasyonu CoESS tarafından yapılan açıklamada; güvenli kamyon/TIR park yerleri konusundaki standartların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda bu alanlardaki güvenlik önlemlerinin yeterliklerinin belirlenmesinin ve standardizasyonun önemine dikkat çekildi.

Yapılacak düzenlemeler ile “Avrupa Birliği Ülkeleri Standardı”nın oluşturulmasının önemine dikkat çekilerek; “Uygun maliyetli ve güvenli park alanlarının oluşturulması ve sayısı konusunda bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir. Bir sonraki adımın, sertifikasyon prosedürleri üzerinde anlaşma tesis edilmesi ve ardından ise hem yeni park alanlarının inşası hem de mevcut park alanlarının iyileştirilmesi için Eylül 2021'de yapılacak ihale ile sürecin sürdürülmesidir” ifadelerine yer verilmiştir.

CoESS bünyesinde yer alarak konfederasyon faaliyetlerine aktif olarak katılan GÜSOD’un ülkemizdeki sektör standartlarının gelişim sürecine de katkı sağlamayı sürdürdüğünü belirten GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu; konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Ülkemiz ulaşım ağlarının üzerinde yer alıyor ve bu ağlarda özellikle TIR/Kamyon trafiği bir hayli yoğun. Bu nedenle doğu-batı eksenindeki uzun mesafeli uluslararası karayolu nakliyatında güvenli, aynı zamanda da yeterli hizmetin verildiği park sahalarının tesisi gerekmektedir. Bu bağlamda ülkemizde de AB Üyesi ülkelerdekine benzer standartlarda güvenli Kamyon/TIR Park alanları kurulmalıdır”

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) hakkında:

GÜSOD; özel güvenlik sektörünün doğru çalışma ilkelerini ve asgari standartlarını oluşturmayı amaç edinmiş özel güvenlik şirketlerinin yöneticileri tarafından 25 Ekim 1994 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. Sektörün en eski ve öncü sivil toplum kuruluşudur. GÜSOD, bünyesindeki özel güvenlik şirketlerinde 60 binin üzerinde özel güvenlik görevlisi istihdam edilmektedir. Özel güvenlik sektöründe gerçekleşen cironun yüzde 25’i GÜSOD üyesi şirketlere aittir.  GÜSOD; 2000 yılından bu yana Avrupa’da 23 ülkenin (bu ülkelerin 17’si AB üyesidir) üye olduğu Avrupa Güvenlik Hizmetleri Konfederasyonu’nun (Confederation of European Security Services (CoESS) asli üyesidir. GÜSOD; Konfederasyon bünyesinde aktif olarak faaliyetlerini sürdürmekte, ülkemizde sektör standartlarının gelişim sürecine katkı sağlamaktadır. GÜSOD üyeleri; Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Çetin Grup, Desmer Güvenlik Hiz. Tic. A.Ş., G4S Güvenlik Hizmetleri A.Ş., ISS Proser Koruma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Loomis Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Pronet Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş., TAV Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Tepe Savunma ve Güv. Sis. Sanayi A.Ş.’dir.

Etiketler :