UND Başkan Adayı Nagihan Soylu, İTO Meclis Üyeliği ve Komite Başkanlığı Görevlerinden Ayrıldığını Duyurdu

UND Başkan Adayı Nagihan Soylu, İTO Meclis Üyeliği ve Komite Başkanlığı Görevlerinden Ayrıldığını Duyurdu

UND Başkan Adayı Nagihan Soylu, İTO Meclis Üyeliği ve Komite Başkanlığı Görevlerinden Ayrıldığını Duyurdu

Nagihan Soylu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını 23 Kasım’da açıklamıştı. 2024 yılı Mart ayında planlanan UND 42. Olağan Genel Kurulu seçim çalışmaları nedeniyle, İstanbul Ticaret Odası’ndaki (İTO) meclis üyeliği ve komite başkanlığı görevlerinden ayrılma kararını duyurdu.

“ETİK OLARAK DOĞRU DEĞİL!”

Nagihan Soylu, İTO Başkanı Şekip Avdagiç’e ilettiği mektupta bu kararına, seçim çalışmalarının yanı sıra gönüllü faaliyet gösteren kurumlarda, aynı anda başkanlık görevi yürütmeyi etik bulmadığını gerekçe gösterdi. Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında UND Başkan Adayı Nagihan Soylu şu açıklamayı yaptı: “İTO’da yürüttüğüm meclis üyeliği ve komite başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Gerekli işlemler önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

LOJİSTİK HİZMETLER KOMİTESİ’NİN İŞ PLANI VE HEDEFLERİNE DESTEK İSTEDİ

“Bir yıldır uyumlu bir çalışma yürüttük. Bundan sonraki çalışmalarında İTO’ya başarılar diliyorum. 24 nolu Lojistik Hizmetler Komitesi’nin oluşturduğu, iş planı ve hedefler konusunda desteklerinizi bekliyorum.”

24 NOLU LOJİSTİK HİZMETLER KOMİTESİ 2024 YILI İŞ PLANI

-4925 Sayılı Karayolu Kanunu’nun sektörün güncel ihtiyacını karşılar nitelikte revize edilebilmesi, güncellenmesi, taşıma yetki belgelerinin azaltılması, kaçak taşımaların etkin denetim uygulamalarının yapılması amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte çalışmalar yapılması,

-Karayolu ile eşya taşımacılığı sektöründe daha sağlıklı ve net verilere ulaşılabilmesi amacıyla UETDS sistemi yerine, elektronik sevk evrağı (sevk irsaliyesi, CMR) sistemi üzerinden verilerin alınması amacıyla girişimlerde bulunulması,

-Uluslararası eşya taşımacılığı sektörü; hizmet sektörleri arasında ön planda olan ve karayoluyla ulaşılabilen ülkelere yönelik ülkemiz ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Sektörün bahse konu görevlerini yerine getirebilmesi ise iş yapış modellerinde dijitalleşme süreçlerini hayata geçirebilmesi koşuluna bağlı olup, lojistik iş akış süreçlerinin dijitalleşmesi amacıyla çalışmalar yapılması.