UND ve LODER'den 'Eğitimcilerin Eğitimi' kapsamında 'Karayolu Yük Taşımacılığı' eğitimi

UND ve LODER'den 'Eğitimcilerin Eğitimi' kapsamında 'Karayolu Yük Taşımacılığı' eğitimi

Lojistik Derneği (LODER) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) iş birliği ile düzenlenen III. Eğitimcinin Eğitimi programı kapsamında “Karayolu Yük Taşımacılığı” eğitimi 14-16 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirildi.Eğitime; LODER Başkanı ve Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, LES Komitesi üyeleri Pîrî Reis Üniversitesi DMYO Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak ve KeyLine Genel Müdürü Dr. Kayıhan Ö....

Lojistik Derneği (LODER) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) iş birliği ile düzenlenen III. Eğitimcinin Eğitimi programı kapsamında “Karayolu Yük Taşımacılığı” eğitimi 14-16 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirildi.

Eğitime; LODER Başkanı ve Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, LES Komitesi üyeleri Pîrî Reis Üniversitesi DMYO Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak ve KeyLine Genel Müdürü Dr. Kayıhan Ö. Turan ile eğitimin koordinasyonunu sağlayan UND Eğitim Merkezi Müdürü & Eğitimlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Muammer Ünlü ve UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel dahil 30 farklı üniversiteden ve lojistik sektöründen toplam 50 kişi katıldı.

UND Eğitim Merkezi Müdürü & Eğitimlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Muammer Ünlü eğitime katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek başladığı açılış konuşmasında UND’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve UND’nin vizyonu ile geleceğe yönelik hedeflerini dile getirdi ve eğitimin başarılı olmasını diledi.

İlk gün eğitiminde öğleden önce Tırsan Treyler Satış Direktörü Haluk Özen Karayolu Yük Taşımacılığının terminolojisini ve temel kavramları, taşıt tipleri ve özellikleri, gelecek trendler; Avukat Egemen Gürsel Ankaralı taşıyıcının sorumlulukları, CMR Konvansiyonu ve iş hukuku alanında yaşananlar; Emekli Gümrükler Genel Müdürü ve UND Yönetim Kurulu Danışmanı Cahit Soysal izinli gönderici/izinli alıcı, teminat sistemleri, TIR, NCTS, Ortak Transit konuları ile ilgili bilgileri örnekler vererek aktardı. İlk gün öğleden sonra VIP Transport İşletme Müdürü & UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vedat Tutu sefer maliyeti, geçiş belgeleri, taşıma evrakları ve sürücü evrakları; Reis Grup İcra Kurulu Başkanı Ersan Keleş proje taşımacılığı, soğuk zincir, tehlikeli madde, değerli ve hassas yükler ve karayolu yük taşıma araçlarında emniyetin önemine dair açıklayıcı bilgiler verdi ve bu şekilde ilk gün eğitimi tamamlandı. 

İkinci gün, UND Eğitim Merkezi Müdürü & Eğitimlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Muammer Ünlü  mesleki yeterlilik belgeleri; UND Danışmanı Bilal Yeşil sürüş ve dinlenme süreleri, analog ve dijital takograf cihazları ve uygulamaları; Reis Grup İcra Kurulu Başkanı Ersan Keleş lademetre ve desi hesapları; UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Bingöl karayolu yük taşımacılığında uluslararası kurumlar; Arkas Sigorta Bölge Müdürü Murat Çetin risk yönetimi, sigorta ve poliçelerde dikkat edilmesi gereken maddeler; ALIŞAN İnsan Kaynakları Müdürü Dr. Gülşahiden Durucan sektörde iş imkanları ve sektörün eğitim dünyasından beklentileri konusunda aydınlatıcı bilgiler aktardı. UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel’in ulusal ve uluslararası gelişmelere dair genel bir değerlendirme yaparak katılımcıları bilgilendirmesi ile eğitim sona erdi. Her iki gün büyük bir beğeni ve ilgi ile takip edilen eğitim ve sunumlar esnasında sorulan tüm sorulara detaylı cevaplar alındı. Eğitimcilere LODER & UND Teşekkür Belgesi verilerek destekleri için teşekkür edildi.

Etiketler :