UTİKAD Başkanı Emre Eldener: “Konteyner fiyatları sektörü derinden etkiledi”

UTİKAD Başkanı Emre Eldener: “Konteyner fiyatları sektörü derinden etkiledi”

UTİKAD Başkanı Emre Eldener, ““Navlunlar çok yükseldi. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey görmedik. Fiyat artışlarında tedarik zincirindeki maliyet artışlarının çok ciddi etkisi oluyor” dedi.

6.Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan UTİKAD Başkanı Emre Eldener, pandemide tedarik zincirinin başarılı olduğunu söyledi. Konuşmasında pandemi ile birlikte yaşanan konteyner krizini de değinen Emre Eldener, konteyner fiyatlarının sektörü derinden etkilediğini belirtti. Konteynerde yaşanan bu krizin her şeye yansıyacağının altını çizen Eldener, “Navlunlar çok yükseldi. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey görmedik. Fiyat artışlarında tedarik zincirindeki maliyet artışlarının çok ciddi etkisi oluyor. Tedarik zincirindeki maliyetler olağanüstü arttı. Bu lojistik sektörü için çok ciddi finansman yük getiriyor” dedi.

Pandemi ile birlikte iş yapış şekillerinde önemli değişiklikler olduğunu ifade eden Eldener, bu süreçte evden çalışmanın ön palana çıktığını ve birçok çalışanın evden çalıştığını hatırlattı. Birçok şirketin büyük ofisler yerine daha küçük ofislere geçebileceğini anlatan Eldener, kendilerinin de bu ayın sonunda daha küçük ofise geçeceğini kaydetti. Eldener, evden çalışmanın yanında bu dönemde online video konferansın da ön plana çıktığını söyledi.

Konuşmasında Avrupa Yeşil Mutabakat ve Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki geçişler hakkında da bilgi veren Eldener e-ticaret lojistiği ile ilgili ise, “Elektronik ticaret bu dönemde çok hızlandı. Önemizideki süreçte e-ticaret lojistiği sınır ötesi operasyonlarda çok ciddi rol oynayacak” dedi.

Etiketler :