Yılda 5.5 milyon tona yakın demir, 10 bin TEU konteyner elleçliyor

Yılda 5.5 milyon tona yakın demir, 10 bin TEU konteyner elleçliyor

Kılıç Nakliyat, 2017 yılı bütçesini enerji ve petrol sektörüne ayırarak, yıllık yüzde 30 oranında büyüme sağladı. Enerji ve Petrol sektörü ile birlikte yeni yapılanmaya giden ve Kılıç Group A.Ş olarak hizmetlerine devam edecek olan firma, 2018 yılı bütçesini, enerji ve petrol yatırımlarının dışında ayrıca proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanına taşıyor.

Kılıç Group 2018 yılı içinde  proje taşımacılığına iddialı bir giriş yapmayı hedefliyor. 2017 yıl içinde petrol ve enerji yatırımlarına da hız veren firma ayrıca proje taşımacılığı için 1 milyon euroluk araç yatırımı yapacak. Proje taşımacılığı ile birlikte, yurtdışı taşımalarına da başlayacak olan Kılıç Group, yurtiçinde karayolu taşımacılığında Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olarak, yıllık 5.5 milyon tona yakın demir elleçliyor. Yıllık konteyner elleçleme miktarı ise 10 bin TEU.

Şirketin müşteri portföyünde Türkiye’nin önde gelen demir çelik firmaları var. Yücel Boru, Çolakoğlu Metalurji, RZK, Erdemir, Has Çelik, Sarkusyan, Kroman, Atakaş, Akçelik, Kastamonu Entegre  gibi firmalar yer alıyor. Kılıç Group, Türkiye'nin önde gelen bazı tersanelerine de lojistik hizmeti sunuyor. Yüzde 100 yerli bir firma  olan Kılıç  Group’un merkezi  İstanbul Gebze'de. Mersin’de de  Petrol istasyonları ile birlikte şubeleri bulunuyor.

YENİ YAPILANMAYLA HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİMİZİ ARTIRIYORUZ

Kılıç Group olarak , 2018 yılında ise yeni bir yapılanmaya gidiyor. Yatırım atağına geçen şirket, hizmet çeşitliliğini artırıyor, farklı taşıma modlarında hizmet vermeye hazırlanıyor. Şirketin en önemli gündemi ise oldukça iddialı bir giriş yaptığı proje taşımacılığı. Kılıç Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kılıç, işlerinin çok yoğun olduğunu vurgulayarak, "Bugüne kadar farklı projelere ve yatırımlara çok fırsatımız olmadı çünkü Türkiye'nin en büyük demir-çelik firmalarına hizmet veriyoruz. Ancak 2018'le birlikte yeniden yapılanıyoruz, büyümemizi ve yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. En büyük hedeflerimizden biri 1 yıl içerisinde biri proje taşımacılığında Türkiye'de ilk üçe girmek" dedi.

PROJE TAŞIMACILIĞI İÇİN ALTYAPI HAZIR

Ocak ayı itibariyle proje taşımacılığına başladıklarını belirten Ayhan Kılıç, yeni hizmetlerine yönelik şunları söyledi: "Bu alanda oldukça iddialıyız. Yurtiçi karayolundaki başarımızı proje taşımacılığına taşıyacağız. Altyapımız zaten geniş kapsamlı bir proje taşımacılığına müsait. Şimdiye kadar bu alanda olmamamızın sebebi fazla bir iş yoğunluğumuzun olmasıydı. Yıllık 5.5 milyon tona yakın demir elleçliyoruz. Ayrıca yıllık konteyner elleçleme miktarımız ise 10 bin TEU.

İş yoğunluğumuz devam ediyor ancak ekibimizi büyütüyoruz. Deneyimli bir proje lojistiği departmanı oluşturduk. Standart dışı taşımaların tamamını kapsayacak proje taşımacılığı yapacağız. İlk etapta 500 bin euroluk çekici, 500 bin euroluk da bir römorkör yatırımımız olacak bu alana özel. Proje sayımız arttıkça bu alandaki yatırımlarımız da hızlanacak. İddialıyız çünkü altyapımıza güveniyoruz. 

Etiketler :