Yılın Lojistik ve Dış Ticaret Şirketine Ödül Verilen, 13. Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması Yapıldı

Yılın Lojistik ve Dış Ticaret Şirketine Ödül Verilen, 13. Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması Yapıldı

Yılın Lojistik ve Dış Ticaret Şirketine Ödül Verilen, 13. Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması Yapıldı

"13. Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması“  7 Mart’ta Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Mimar H. Vedat Çakırca Salonunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlendi. 2010 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen “Lojistik ve Ticaret Buluşması” 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilmişti ve son üç yıldır da çevrimiçi olarak yapılıyordu. Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması, bu sene 13. kez düzenlendi ve 3 yıl aradan sonra akademisyen, bürokrat ve sektör temsilcileri ile öğrencileri yüz yüze olarak bir araya getirdi. Etkinliğe özellikle lise öğrencilerinin yanı sıra sektör temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

13. Lojistik ve Ticaret Buluşması’nin açılış konuşmalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Maltepe Üniversitesi ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü Başkanı Muhammet Yavuz yaptı.

Buluşma kapsamında “Uluslararası Ticarette Küresel Konular ve Trendler” başlıklı 1. Oturum, Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek Akgün moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturuma İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sami Atılgan, Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü, Muafiyetler Daire Başkanı Deniz Okan Savaş, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, Lojistik ve Ticaret Hizmetleri Daire Başkanı Akın Ak, Obdan Sistem Antrepoculuk ve Taş. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük Müşaviri Arkın Obdan konuşmacı olarak katıldı.

Daha sonra “Türkiye Lojistik Sektörü ve Koridorlar” başlıklı 2. Oturum, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üys. Atiye Tümenbatur moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Çağlar Tabak, DTD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Küçükakdere, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, UND Yönetim Kurulu’ndan Fatih Şener, Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş katıldı.

Oturumların ardından 2023 Yılının Lojistik Şirketi ve Dış Ticaret Şirketi ödül töreni gerçekleştirildi Ödül alan şirketler başvuruda bulunan şirketler arasında akademik jüri tarafından şu ölçütlere göre belirdiği belirtildi: Bir önceki yıla göre yıllık gelir (ciro) artışı, bir önceki yıla göre yıllık ihracat geliri artışı, personel sayısı, buluşum teknolojileri, yıllık kişi başı eğitim saatı, hizmet çeşitliliği, Ar-Ge Merkezi, 2023 yılında yürütülen lojistik (lojistik şirketleri için) / dış ticaret (dış ticaret şirketleri için) projeleri, 2023 yılı risk ve kriz yönetim faaliyetleri, 2023 yılı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve 2023 yılı Yeşil Lojistik/Enerji Tasarrufu uygulamaları.

YILIN LOJİSTİK ŞİRKETİ VE DIŞ TİCARET ŞİRKETİNE ÖDÜL

Bu belirtilen farklı ağırlıklardaki ölçütlere göre belirlenen 2023 yılının Lojistik Şirketi “Kınay Taşımacılık ve Lojistik A.Ş.” olmuştur ve ödül Kınay Taşımacılık ve Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Barış Dillioğlu’na sunuldu.

2023 yılının Dış Ticaret Şirketi “Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.” oldu ve ödül Lojistik Kıdemli Direktörü Burak Pekdemir’ aldı.

Etiketler :