Erzurum’a 30'u CNG'li 40 adet otobüs teslim etti

Erzurum’a 30'u CNG'li 40 adet otobüs teslim etti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna 30 adet Avenue CNG ve 10 adet MD9LE aracı aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu Temsa’nın üretimini gerçekleştirdiği 12 metrelik Avenue CNG ve 9 metrelik MD9LE araçlarla güçlendirdi. Teslim edilen araçlar için Erzurum’da görkemli bir tören düzenlendi. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türki Cumhuriyetlerinin Belediye Başkanları, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları ile Temsa Kamu Satış Yöneticisi Mahir Akkuş katıldı.

EURO 6 NORMUNA GEÇEN İLK BELEDİYEYİZ

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, “Erzurum’da günlük yolcu kapasitemiz 160 bin civarında. Bunun 80 binini 139 özel halk otobüsü, 30 binini de daha önceden alınmış olan 40 belediye otobüsü, 50 binini de minibüsler taşıyor. Erzurum halkının rahat seyahat edebilmesi adına yeni otobüsleri Erzurum’a kazandırdık. Araçlarımız Euro 6 emisyon normuna sahip. 2016 itibariyle Euro 6 normuna geçen ilk belediyeyiz. Bunun onuru ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

ARAÇ YATIRIMLARI SÜRECEK

Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci de, Başkan Mehmet Sekmen’in Erzurum’a şimdiye kadar 6 filodan oluşan 210 araç kazandırdığını söyledi. Kiremitci, “İstanbul’daki, Kocaeli’ndeki, Ankara’daki, Bursa’daki vatandaşlarımız hangi yerel yönetim hizmetini alıyorsa Erzurum’un da en ücra köşesinde oturan Dadaşlar da aynı hizmetleri almalı. Erzurum’u, Başkanımıza gösterdiği hedef doğrultusunda şehrimizi Büyükşehir Belediyeleri içerisinde en ön sıralara çıkartmak noktasında kararlıyız. İnşallah birkaç yıl sonra göreceksiniz ki bu 200’lük filo binlere çıkmış olacak” dedi.

ERZURUM HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Erzurum’un her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu, “İnsan vücudu için kan dolaşımı ne kadar hayati önem arz ediyorsa şehirdeki ulaşım da o derece önemli. Bu nedenle bu modern güzel otobüsler ulaşım açısından çok önemli. Ben 25 yıl önce belediye başkanlığına başladım. O zaman Türkiye’de böyle yeni araç alan belediye yoktu. O zaman binecek aracımız dahi yoktu. Hizmeti ilkel usullerle, zor şartlarda yapmaya çalışıyorduk. Türkiye artık gelişti ve kalkındı. Kendi otobüsünü yapıyor” dedi.

DAHA ÇEVRECİ BİR ULAŞIM FİLOSU

CNG’li araçlarla daha çevreci bir ulaşım yapısı oluşturmak istediklerini belirten Sekmen, “Filomuza katılan yeni nesil araçlar teknolojinin bütün özelliklerini taşıyor. 30 adet doğalgazlı otobüs ile kentimizde egzoz emisyon seviyesini daha da aşağıya çekmiş olacağız. 9 metrelik 10 araçta yeni teknolojik özellikleri ile emisyon seviyesi çok daha düşük bir seviyede hizmet verecek. Yeni araçlarla çevreciliğin yanı sıra Erzurum ulaşımında konfor ve güvenlik standartları da daha üst düzeye taşınıyor. Yeni araçlarla birlikte kentiçi ulaşımda 85 belediye otobüsü, 139 özel halk otobüsü ve 95 minibüs hizmet veriyor olacak. Yeni araçların kentimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KENTİÇİ ULAŞIMDA HER İHTİYACA UYGUN ARAÇ TEMSA’DA

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, kentiçi ulaşım alanına yönelik her ihtiyaca uygun araç üretimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “7 metreden, 18 metre körüklü araca kadar her ihtiyaca uygun modelde otobüsümüz mevcut. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne de 30 adet 12 metrelik Avenue CNG ve 9 metrelik MD9LE aracımızın teslimatını gerçekleştirdik. Euro 6 normuna sahip araçlarımızla Erzurum ulaşımında çevreci araçlarla hizmet veriliyor olacak. Yeni araçların bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi. 

Etiketler :