Yenilenen şehiriçi otobüsleri Conecto Solo ve Conecto Körüklü tanıtıldı

Yenilenen şehiriçi otobüsleri Conecto Solo ve Conecto Körüklü tanıtıldı

Mercedes-Benz Türk, yenilenen şehiriçi otobüsleri Conecto Solo ve Conecto Körüklü’yü dizel ve CNG alternatiflerini Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı. Toplantıya; Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış...

Mercedes-Benz Türk, yenilenen şehiriçi otobüsleri Conecto Solo ve Conecto Körüklü’yü dizel ve CNG alternatiflerini Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı. Toplantıya; Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel ve çok sayıda  Mercedes-Benz Türk yöneticileri katıldı. “Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı” olarak atanan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger’e 1 Ekim itibarıyla Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürecek olan Süer Sülün, teşekkür ederek çiçek verdi.

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Conecto Solo ve Conecto Körüklü tamamen yenilendi. Euro 6 normuna uygun motora sahip olan yeni Mercedes-Benz Conecto, üstün teknolojisi, güvenlik standartları, yeni tasarımı, yolcu ve sürücü konforu, yakıt tasarrufu ve CNG seçeneği ile şehiriçi ulaşımın “en karlı yatırımı” olacak.

BUGÜNE KADAR 10 BİN 976 ADET ÜRETİLEN CONECTO MODELİNİN DE BU SÜRE İÇİNDE YÜZDE 80’İ İHRAÇ EDİLDİ

Bugüne kadar Türkiye’de toplamda 964 milyon avroluk yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, bunun 432 milyon avroluk kısmını otobüs üretimi alanında gerçekleştirdi. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüslerin yüzde 80’inden fazlası 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. 20 yıl önce O345 adıyla üretilmeye başlanan ve bugüne kadar 10 bin 976 adet üretilen Conecto modelinin de bu süre içinde yüzde 80’i ihraç edildi.

SÜER SÜLÜN: “1300 ADEDİ HOŞDERE FABRİKASINDA ÜRETİLMİŞ CONECTO TÜRKİYE’DE HİZMET VERİYORD”

Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “1300 adedi Hoşdere fabrikasında üretilmiş Conecto olmak üzere toplam 3 bin 600 adet Mercedes-Benz marka şehiriçi otobüs halen Türkiye’de toplu taşıma hizmeti vermektedir. Türkiye’nin 3 büyük belediyesine ait araç filolarında ağırlıklı olarak araçlarımız hizmet verirken, İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli taşıma hatlarından metrobüs hattında an itibariyle sadece Mercedes-Benz marka Conecto, Citaro ve Capacity otobüsler çalışmaktadır. Mercedes-Benz, ürünleri ile beraber sunduğu entegre servis hizmetleri ile de sektörde öncü olmaya devam etmektedir. İETT öncülüğünde başlayan  ‘garaj işletim modeli’ çerçevesinde İETT filosundaki 887 araç 330 personel ile haftanın 7 günü 24 saat yüzde 95 oranında Mercedes-Benz Türk tarafından sefere hazır tutulmaktadır. Aynı şekilde Konya Belediyesi’nde de araçların sefere hazır hale getirilmesi ile ilgili tüm hizmetleri Mercedes-Benz personeli vermektedir.

1996’DE O 345 OLARAK ÜRETİLEN BELİDİYE OTOBÜSÜ 2007 YILINDA CONECTO ADIYLA YENİLENMİŞTİ

1996 yılında O 345 olarak üretmeye başladığımız ve 2007 yılında Conecto adıyla yenileyerek piyasaya sunduğumuz şehiriçi otobüsümüzü buradan edindiğimiz tecrübelerle daha da iyileştirmek için sürekli çalıştık ve yatırım yaptık.

CNG MOTOR SEÇENEKLERİ DE SUNUYOR

Yeni aracımızın üstün teknolojisi, tasarımı, güvenlik standartları ve özellikle yakıt tasarrufu ile şehiriçi ulaşımın ‘en karlı yatırımı’ olacağına inanıyoruz. Genişleyen iç havuzu, tamamen yenilenen şoför mahalli, yeni nesil iklimlendirme sistemi, sunduğu geniş donanım alternatifleriyle ve özellikle yakıt tasarrufu sağlayan reküperasyon sistemine sahip sınıfındaki tek model olması özelliği ile sektörde fark yaratacak bir ürün ile bugün tanışacaksınız. Yeni Conecto, solo ve körüklü olarak artık dizelin yanı sıra CNG motor seçenekleri de sunuyor.

Mercedes-Benz Türk olarak müşterilerimizin ve yolcuların beklentilerini doğru tespit etmek ve ihtiyaçlara göre en doğru araçları sunmak her zaman en önemli hedefimiz oldu” dedi.

ALPER KURT YENİLENEN ŞEHİRİÇİ OTOBÜSLERİNİ ANLATTI

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Alper Kurt da tanıtım toplantısında, yenilenen şehiriçi otobüsleri Conecto Solo ve Conecto Körüklü’yü dizel ve CNG alternatifleriyle ilgili bir sunum yaptı.

TAM ALÇAK TABANLI BİR OTOBÜS OLAN CONECTO 4 FARKLI MODEL VE MOTOR SEÇENEĞİ SUNUYOR:

  • Conecto Solo dizel: Euro 6 normuna uygun, 220 kW (295 PS) gücündeki yeni OM 936 motor
  • Conecto Solo CNG: 222 kW (298 PS) gücündeki Mercedes-Benz M 936 G motor
  • Conecto Körüklü dizel: 265 kW (349 PS) gücündeki Mercedes-Benz OM 470 motor
  • Conecto Körüklü CNG: 222 kW (298 PS) gücündeki Mercedes-Benz M 936 G motor

Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilen düşük emisyon değerli yeni nesil motor, daha fazla yakıt tasarrufu sunuyor. Sadece yeni Conecto otobüslerinde bulunan reküperasyon modülü sayesinde otobüsün depoladığı enerji ilave yakıt tasarrufu olarak geri dönüyor. Yeni Conecto AdBlue ve motor yağı tüketiminde de önemli ölçüde azalma sağlıyor.

Yeni Conecto’nun renkli gösterge ekranlı yol bilgisayarı sayesinde anlık yakıt tüketimi ve seyir bilgileri kolaylıkla takip edilebiliyor ve yakıt tüketim miktarı hesaplanabiliyor.

Yeni B2E (Bus Electric Electronic) teknolojisi ile teknik altyapısı tamamen değişen yeni Conecto, güçlü yeni Euro 6 motoru ile çok daha ekonomik. Bunun yanısıra kullanımı kolay kontrol üniteleri ile kumanda ediliyor. Araçtaki kablo sayısı azaltılarak arıza olasılığı minimuma indirilirken aracın ağırlığının azaltılması da yakıt tasarrufuna ek katkı sağlıyor. Arıza durumunda, sorunun ne olduğu renkli ekranda görsel ikonlarla açıklamalı olarak gösteriliyor ve hızlı bir şekilde çözülmesi sağlanıyor.

104 YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP

26 oturan, 77 ayakta ve 1 engelli olmak üzere 104 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan yeni Conecto Solo ve 35 oturan, 123 ayakta ve 1 engelli olmak üzere 159 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan yeni Conecto Körüklü hem sürücüsüne, hem yolcusuna en üst düzeyde konfor sunuyor. Genişleyen iç hacmi sayesinde ve 3.120 mm yüksekliği ile ferah bir yolcu ortamı sunuyor. Yeni Conecto otobüsün içinde bulunan ve aracın her alanını görebilen kameralar, engelli erişimine uygun giriş rampası, yana yatma fonksiyonu, 3 adet basakmaksız kapı, çocuk arabası ve tekerlekli sandalye için özel ayrılmış emniyet kilitli park yeri ve tek parça halindeki panoramik camları ile en üst düzeyde yolcu konforu sağlıyor. Patenti Mercedes-Benz Türk’e ait olan yeni nesil havalandırma konsepti ile aracın içi artık daha havadar. Aracın ağırlığını azaltarak yakıt tasarrufu sağlayan bu sistem aynı zamanda klimanın verimini arttırarak daha iyi soğutmasını sağlıyor.

7 ADET KAMERA BULUNUYOR

Yeni tasarlanan kokpit, modern gösterge paneli ve renkli ekran sürücüsüne hem modern bir atmosfer, hem de rahatlık sunuyor. Ergonomik ve kokpitle uyumlu tasarıma sahip, erişimi kolay butonlar, sürücünün tüm kontrolü ellerinin altında tutmasını sağlıyor. Direksiyon üzerindeki çok fonksiyonlu düğmelerle yol bilgisayarı kumanda ediliyor. Yeni Conecto’da bulunan 7 adet kamera ile araçtaki tüm noktalar rahatlıkla gözlemlenip kaydedilebiliyor ve 8 kanallı kayıt cihazı ile takip edilebiliyor. Geri vites devreye girdiğinde otomatik olarak ekrana yansıyan arka kamera görüntüsü araç kullanımını çok daha güvenli ve rahat hale getiriyor.  Bunun yanında 2 adet monitör sayesinde de hat bilgileri yolculara aktarılabiliyor. Yeni Conecto’nun şoför kabini talebe göre yarım pencere veya tam pencere ile yolcu kısmından ayrılabiliyor.

2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK KANUNLARA ŞİMDİDEN UYUM SAĞLANIYOR

Geniş kapsamlı aktif güvenlik paketi ile donatılan yeni Conecto, dört tekerlekte de disk frene sahip. Aracın standart donanımında bulunan ABS (Anti Blokaj Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi) ve EBS (Elektronik Fren Sistemi) seyir güvenliğini sağlıyor. Otomatik şanzımana entegre retarder, aracın fren sistemi ile birlikte sarsıntısız yavaşlamasını sağlıyor ve fren mesafesini kısaltıyor, fren ömrünü uzatıyor. Yeni Conecto’nun yenilikçi ve hafifletilmiş karoseri sayesinde Euro 6 motor ile gelen ağırlık artışı dengeleniyor. Mercedes-Benz mühendisleri tarafından geliştirilmiş olan yeni karoseri yapısıyla 2018 yılında geçerli olacak kanunlara şimdiden uyum sağlanıyor. Yenilikçi karoseri yapısı, üst gövdenin bir kaza durumunda garanti etmesi gereken “hayatta kalma alanını” sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Fabrikası’nda üretilen ve kullanıcısına en üst düzeyde güvenlik, konfor, ergonomi, güç / performans sunan şehiriçi otobüsü yeni Conecto, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor. En üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uygun olan yeni Conecto, kataforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde korozyona karşı en son teknolojiyle korunuyor.

Etiketler :