VavaCars’tan araç bakım ve onarımına entegre çözüm

VavaCars’tan araç bakım ve onarımına entegre çözüm

Tedarik zincirinin bozulmasıyla sıfır kilometre araçların temini giderek zorlaşırken, ikinci el araçları yenileme işlemi büyük önem kazandı. Bu ihtiyaca cevap vermek için yola çıkan Türkiye’nin en büyük online ikinci el araç alım-satım platformu VavaCars, VavaServis projesi kapsamında İstanbul Pendik’te ve Ankara Ergazi’de faaliyete geçirdiği araç ekspertiz ve yenileme merkezlerinde tüm araç sahiplerine entegre servis hizmeti vermeye başladı.

Son yıllarda yaşanan çip krizi, ham madde tedariğindeki aksaklıklar ve fiyatlardaki artışlar gibi sorunların sıfır araç teminini güçleştirmesi karşısında, araç yenileme merkezleri büyük önem kazandı. Kendi müşterileri dışındaki araç sahipleri için de uygulamaya aldığı VavaServis’i hayata geçiren online ikinci el araç alım-satım platformu VavaCars, İstanbul ve Ankara’daki Türkiye’nin en büyük ekspertiz ve yenileme merkezlerinde gerçekleştirdiği test, onarım, bakım ve temizlik gibi detaylı işlemlerle araçları sıfır kilometre ayarına getiriyor.

Ekspertizden boyasız onarıma tüm hizmetler tek çatı altında

Yıllık 50 bin araç yenileme kapasitesine sahip olan ve ikinci el otomotiv sektörüne büyük bir yenilik kazandıran Pendik Ekspertiz ve Yenileme Merkezi’nde araçların boyasız göçük giderme, mekanik bakım gibi işlemleri uzman ekip tarafından yapılıyor. İkinci el araçların ekspertiz hizmetleriyle birlikte yıkama, kalite kontrol, mekanik servis, boyasız onarım servisi, kuaför servisi gibi istasyonları tek çatı altında birleştiren tesislerinde şu ana kadar 20 binin üzerinde araca yenileme işlemi gerçekleştiren VavaCars, sektörde büyük bir fark yarattı.

“İkinci el araç sektöründe oyunun kurallarını değiştirdik”

Pendik ve Ergazi yenileme merkezleri ile ikinci el pazarına yepyeni bir iş modeli kattıklarının altını çizen VavaCars Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, “İstanbul’da hayata geçirdiğimiz araç ekspertiz ve yenileme merkezi yatırımımızla daha önce böyle bir tesis bulunmayan Türkiye’de, oyunun kurallarını değiştirdik. Ardından Ankara Ergazi’de de benzer bir tesis kurarak yatırımlarımızı sürdürdük. VavaCars’ın ikinci el otomotiv sektörüne getirdiği en büyük yenilik olan ekspertiz ve yenileme merkezlerinde araçlar, profesyonel ekiplerimiz tarafından tam donanımlı bir servise tabi tutularak kullanımına sunuluyor. Tesislerimiz, bir nevi ‘sıfırlanması’ yapılan ikinci el araçları, tamamen yenilenmiş şekilde kullanıcılarına ulaştırıyor” dedi.

Tüm araç sahiplerine entegre servis hizmeti

VavaServis projesiyle araç sahibi olan herkese araç servis hizmeti vermekten dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayan Taner Timirci, "Bize yapılan geri dönüşlerde sıklıkla servis bakım işine girmemiz ve VavaCars kalitesinde araç bakım hizmeti sağlamamız talep ediliyordu. Bu yatırımımız ile sadece araç sattığımız ya da satın aldığımız müşterilerimize değil, tüm araç sahiplerine araba bakımında yüksek kalitede hizmet sunmaya başlamaktan dolayı mutluyuz. Kaliteli hizmetimizden uygun fiyatla yararlanmak isteyen araç sahipleri VavaCars çağrı merkezini arayarak, tüm periyodik bakım, onarım ile boya kaporta hasar servisi ve detaylı temizlik işlemleri de dahil olmak üzere pek çok hizmetimiz için randevu alabilirler” diye konuştu.

“Milyonlarca dolar yatırım yaptık”

VavaCars olarak Türkiye'de tüketicilerin araç alım satımı yapabileceği yöntemi yeniden tasarladıklarını ve müşterilerine güven duygusu aşıladıklarını belirten Timirci, şu ifadeleri kullandı: “Entegre bir şekilde devreye soktuğumuz kilometre garantisi, servis bakımı, ekspertiz, kredi ve sigorta hizmetlerimizle sektörde büyük bir fark yarattık. VavaCars garanti hizmetimizin en önemli farklarından biri satışını yaptığımız garanti kapsamındaki araçların onarımlarını, uzman yetkili servis ağı ayrıcalığıyla sunmamız. Böylece hiçbir ücret farkı ödenmeden, aracın garanti kapsamındaki onarımları uzman teknisyenler, son teknoloji ekipmanlar ve orijinal parçalarla “sıfır araç” hassasiyetinde yapılıyor. Bunlara ek olarak VavaCars garanti hizmeti devam eden araç, satıldığında garanti hakkı aracın yeni sahibine aktarılıyor. Bu da alanımızda yarattığımız önemli farklardan bir diğeri.”

Öte yandan her iki tesisin hayata geçirilmesi için milyonlarca dolarlık yatırım yaptıklarının altını çizen Timirci; pazara katma değer sağlayan, güvenilir ve ilham verici bir sektör paydaşı ve markası olarak hem istihdama hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Etiketler :